Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek w mieście - projekt indywidualny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej,

To jest jeden z moich ulubionych projektow na muratorze!

Czy mozna wiedziec ile zaplaciliscie za architekta? Ja obecnie szukam dobrego architekta z okolic Warszawy. Planuje budowe na dzialce w miescie, 360m2, dookola domy i to wysokie wiec projekt musi byc w 100% uszyty "na miare". Jak wy znalezliscie swojego architekta?

Pozdrawiam,

J

• 2 weeks później...

situla

właśnie zaczynamy budowę naszego domku,jest to projekt indywidualny w nowoczesnym stylu.Dachówka domino w kolorze łupka elewacja drewniana +złamana biel+trochę szarości.Wszystko szło dobrze dopóki nie doszliśmy do wyboru koloru okien -utkneliśmy na dobre.W projekcie są w kolorze dachówki ale strasznie bałam się wewnątrz szarych okien chciałam mieć okna w kolorze drewna ale z kolei bałam się że zleją się z elewacją(dodam że dosyć spora część naszej elewacji będzie w drewnie)Z kolei szarość na zewnątrz drewno wewnątrz=100% drożej kosmiczne pieniądze.Zdjęcia twojego domku pozwoliły mi podjąć ostateczną decyzję czyli okna będą w kolorze drewna.

Super ten Twój domek,pozdrawiam

• 2 months później...

Witaj!!

Piękne kolory na elewacji, właśnie szukam inspiracji. Rozważałam kamień, dachówkę mam też w kolorze antracyt i kolor elewacji, miotam sie pomiędzy jakimś piaskowym a złamaną bielą, ale właśnie łamaną czym?

Po obejrzeniu Twoich zdjęć zastanawiam się nad drewnem, czy mogę prosić koszty Grapii na PW i jeszcze jedno koszt grzejników kanałowych? Próbuję przekonać męża to takiego sposobu ogrzewania w salonie, tam gdzie podłoga drewniana, ale nie chciałabym później żałować jeśli koszty mnie przerosną i oczywiście jak się to ma w praktyce, tzn. utrzymanie w czystości itp. Drewno olejowane czymś bezbarwnym, czy w kolorze?

Okna super, dzięki za namiary. Kto wie, czy nie będę miała takich samych

• 3 weeks później...