Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek w mieście - projekt indywidualny

Recommended Posts

Witajcie

mayland nie zrobiliśmy jeszcze, ale chcielibyśmy tam dać rozkładaną markizę. To chyba najlepsza opcja, bo można takie zadaszenie schować w każdej chwili, a w upalne dni fajnie chroni przed słońcem. Tylko ta cena:/

jika, MazoDziękuję:)

Basia Krk Postaram się wkleić jakas fotke ze schodkami.

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 4 months później...

Hej Situla!

Nie wiem czy wiesz,że masz "moje" ogrodzenie :p ;) :D

Właśnie u mnie Panowie działaja i ma powstać ogrodzenie podobne do Twojego.Widać domki w mieście już tak mają :D ;).

Moje ma mieć słupy i podmurówkę otynkowane w kolorze elewacji (czyli jasnobeżowe),a dechy jak u Ciebie.Czy pamietasz może moze jaką masz wysokość ogrodzenia?Interesuje mnie również szerokość deski (my zastanawiamy się nad 15 cm).Ciekawe jaką masz szerokość między deskami-mi wykonawcy sugerują 2-3 cm.A Ty jaką masz?Nie chcę aby za dużo było widać między dechami-ale jednocześnie aby było ładnie i praktycznie.

Pozdrawiam serdecznie!

Witam ponownie,

chciałabym zapytać jak masz wykończone słupki przy ogrodzeniu ( tzn od góry) czy to jest obróbka z blachy??? czy jakieś gotowe daszki???

Bardzo ładnie to wygląda, a ja właśnie szukam inspiracji na ten temat, choć u mnie to jeszcze daleka droga...

Z góry dziękuję za odpowiedz:)

• 3 weeks później...

Lady in red nie pamiętam dokładnie jaka jest wysokość ogrodzenia z desek, jest prawie taka jak od frontu mur, a mur ma z dachówką 2,20 czyli max ile można mieć. Więc to ogrodzenie ma ok 180-190? Szerokość desek zmierzę ale chyba 14cm. Szerokość między deskami minimalna czyli ok 1-2 cm, tyle aby drewno mogło pracować. Nie widać nic z zewnątrz. Trzeba stanąć i się wpatrzeć.

Karna Dziękuję:)

Elwiwirka to obróbka z blachy, takiej samej jaka została użyta do domu

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Marcela_a Dziękuję:)

Rzadko tu teraz zaglądam. Podłoga w salonie i na całym dole to parkiet lakierowany, lite drewno merbau. Może i piękne ale trochę nie praktyczne. Na ciemnej podłodze wszystko widać,kurz, rysy itp., a jak ktoś jest tak pedantyczny jak ja to to go może trochę denerwować:)

• 4 months później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

garzim niestety nie pamiętam nr i nie zapisałam sobie.

joko1960 Dziękuję:) Deski elewacyjne i tarasowe to jeden gatunek drewna garapia, ale tarasowe są ryflowane, elewacyjne gładkie i różnią się grubością i szerokością. Koszt m2 deski elewacyjnej 2 lata temu to 110zł. Koszt m2 deski tarasowej to ok 250zł. Plus robocizna i konstrukcja i materiały izolacyjne oraz gwoździe.

• 1 month później...