Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek w mieście - projekt indywidualny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 240
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

1. Jak wysoka jest ściana kolankonkowa?

Ścianka kolankowa ma coś ok. 112cm

2. Jaką głębokość mają szafy?

głębokość ok 1,20m

3. Jaką mają wysokość drzwi do szafy?

Fronty szaf ok 1,85m wysokości

Szafy wygodne w użytkowaniu, przy ściankach kolankowych są półki na rzadziej używane rzeczy a z przodu sa drążki. Jest tez wydzielone miejsce na szuflady i półki do kórych częściej się sięga. Mąż ma ok 1,80 wysokości i nie uderza głową w skos podchodząc do szafy. Dlatego taka głębokość jest dobra aby uzyskać wysokość frontu ok 1,80m.

Większość szaf ma ok 3,5 m długości:)

Amazonka22, Klodziki Dziękuję:) Płytki hiszpańskie Azulev, model NEO blanco, antracita lineal (bo te szare mają taki ceglany prążek przez środek, wygląda to jakby każda płytka była specjalnie pocięta na takie węższe pasy, a ja dobrałam tak fugę aby właśnie uzyskać takie wrażenie). Dekory to "bubble blanco", składają się z 2 płytek, podstawowej o rozm. 30x60 i węższej 7,5x60. Płytki można zobaczyć na stronie producenta Azulev. Każda płytka ma takie jąsniutkie paseczki. Na pierwszej stronie jest chyba fotka ze zbliżeniem.

kasiakp Podłoga to panel Quick Step Perspective, dąb bielony, szary jakoś tak:)

Pozdrawiam

Płytki kupiłam w sklepie w Krakowie. Były zamawiane, bo nie mieli ich akurat na stanie. Wypatrzyłam je sobie na stronie http://WWW.azulev.com, a zwróciłam uwagę na tego producenta bo spodobały mi się w sklepie na wystawie płytki Azulev Nord które mam w drugiej łazience i po przejrzeniu strony WWW zaryzykowałam i kupilam je w ciemno:)

Łazienka ma coś ok 8m2.

Bardzo ładne wnętrza i zdjęcia pięknie zrobione. Elewacja również. Całość spójna. Gratuluję gustu i konsekwencji.

Chwalę, chwalę i będę podglądać, nadal.

Pytanko mam do poniższej fotki. Z czego wykonane jest wykończenie ścianki. Drewno wybarwione? i Gdzie kupione? Te same pytania mam do parapetów wewnętrznych.

http://lh4.ggpht.com/_KXB-A_d2clw/S56iXRzYEyI/AAAAAAAAAd4/hTiVIbNePx0/s640/DSC_4051.JPG

Płytki kupiłam w sklepie w Krakowie. Były zamawiane, bo nie mieli ich akurat na stanie. Wypatrzyłam je sobie na stronie http://WWW.azulev.com, a zwróciłam uwagę na tego producenta bo spodobały mi się w sklepie na wystawie płytki Azulev Nord które mam w drugiej łazience i po przejrzeniu strony WWW zaryzykowałam i kupilam je w ciemno:)

Łazienka ma coś ok 8m2.

patrzyłam własnie an ich strone i powiem ci ze Twoje zdjeice powinno być w katalogu! Bo dopiero u ciebie widac ich urok. spodobała mi sie jeszcze jedna seria z tej firmy na podłoge do salonu. skoro mówisz ze dało sie je zamówic. to moze i do Topmaszowa uda mi sie je gdzieś ściągnąć. :D

Aniola Dziekuję, bardzo mi miło:) Apropo murku przy schodach, jest na nim blat z drewna merbau, który robił mi wykonawca schodów. Parapety z sosny klejonej, bejcowanej pod kolor okien, lazurą 3V3 "Dąb złocisty", potem pociągnięte lakierem bezbarwnym półmatem:)

Amazonka22 Z tym zdjeciem to troszkę przesada:) Jeśli chodzi o tą firmę co ci pisałam to myślę że bez problemu dojadą do ciebie:) Mogę ci dać namiar na Pana u którego robiłam zamówienie.

AniolaAmazonka22 Z tym zdjeciem to troszkę przesada:) Jeśli chodzi o tą firmę co ci pisałam to myślę że bez problemu dojadą do ciebie:) Mogę ci dać namiar na Pana u którego robiłam zamówienie.

ja sobie zapisałam Wasz dziennik i zdjęcia waszej łazienki. Bo łazienka to plan dopiero na pszyszły rok :(

Że ja wcześniej do Ciebie nie trafiłam :roll: wielka szkoda, bo tak pięknie,że dech zapiera :D Zupełnie moje klimaty :wink:

Mam dwa pytania :p jakie kafle są w łazience szaro-białej i jakie kolory masz w sypialni?? Bardzo ładnie wyglądają... ja będę miała białą czekoladę z dulux-a i jakiś ciemny brąz z nobilesa...

A kuchnia suuuper.... ja będę miała bardzo podobną :wink:

Tak, wszystkie płytki z tej kolekcji Neo Azulev.Płytki ścienne to 30x60, a podłogowe w górnej łazience to 30x30. Białe myślę lepsze w utrzymaniu czystości. Mam te grafitowe wokół kabiny i jak woda wyschnie na nich to widać, a na białych nie. Więc bardziej polecam białe, a z grafitu zrobić tylko jakieś fragmenty.