Gość 28.12.2002 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2002 Czy ktoś ma takie drzwi i może coś o nich powiedzieć? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.12.2002 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2002 To ja opal, miałam problemy z wysłaniem. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 29.12.2002 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Ja mam, ale dopiero zamówione. Całe 10 szt i wszystkie Sevilla. A dlaczego pytasz? Masz jakieś problemy w użytkowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.12.2002 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2002 Nie mam jeszcze,ale podobają mi się i szukam informacji. Myślę o Madrycie.(tzn. o drzwiach ) Trochę się zastanawiam czy wokół klamek nie będą się wycierać.Widziałam drzwi ( nie porty ), ktore były poprzecierane wokół klamek właśnie mimo,że dość nowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 30.12.2002 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Akurat jestem po montażu drzwi porty .Montuja się dosyć dobrze,i estetycznie .Co do użytkowania trudno powiedzieć,ponieważ mam je zbyt krótko ale prezentują się rewelacyjnie .Drzwi mam w kolorze olchy , w holu z dużym szprosem w pokojach z małym no i łazienkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2002 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 agnes, które masz drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 30.12.2002 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Moje drzwi to Londyn,myślę że są "najlżejsze" niezbyt lubię przyciężkawe drzwi,zresztą te najbardziej pasuja mi do wystroju. Ale wszystkie drzwi porty podobaja mi sie oprócz tych gładkich -takie typowo biurowe-z resztą takie maja przeznaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 30.12.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Też zastanawiam się nad drzwiami Porty, czy możecie podać jakieś namiary na sprawdzonych dystrybutorów w Wa-wie i jaki upust max można wynegocjować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 30.12.2002 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Ja przy zakupie drzwi PORTY na cały dom dostałem 12%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.12.2002 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2002 Ja na razie oglądałam w jednym miejscu,ale rozejrzę się, zeby porównać oferty.Myślę,że warto skontaktować się z centralą-mogą podpowiedzieć gdzie są dobre upusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 31.12.2002 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2002 PORTA ma wszędzie jednakowe ceny i każdy dystrybutor może Ci dać taki sam rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 27.02.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Przymierzam sie do wymiany drzwi. Mysle o tych z regulowana oscieznica, drzwi z naturalana okleina, szprosy. Sa takze malowane i laminowane. Czy warto zamowic te najdrozsze z okleina naturalna ? Jakie mozna aktualnie uzyskac rabaty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 27.02.2003 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 no to dołączam do klubu ja też przymierzam sie do Porty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 27.02.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2003 Ogladalem wyroby (drzwi) innych firm i ofeta wyglada nawet ciekawie : spodobaly mi sie drzwi z samego drzewa, z sosny. Np firmy "Jarzdrzewski" sa duzo tansze, a wygladaja i sa z prawdziwego drzewa a nie z okleiny. Co ciekawe byly do dostania od reki. Widzialem tez podobne drzwi (sosnowe) z "CAL", nawet ladnie wykonane, ale ich cena byla nawet wyzsza od "PORTY".Ciekawe co inni polecaja, jakie maja w tym temacie doswiadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 28.02.2003 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Porte mam w pracy i sprawuje się OK, żadnych zastrzeżeń. Do domu jednak zamówiliśmy drzwi z bardziej naturalna powierzchnią. Można je zobaczyć na http://www.drewpol-drzwi.pl. Zamówiliśmy ldrziw z linii Italia i Elegant. Nie wiem jeszcze jak wyglądają w naturze konkretnie nasze egzemplarze ale mam nadzieje zobaczyc jutro bo huz przyjechały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 28.02.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Kupiłam drzwi PORTY (13 sztuk) i jestem juz po montażu. Drzwi Londyn. Wygladają b. ładnie, ale:2 skrzydła lekko łukowate (na pierwszy rzut oka nie widać)jedna ościeżnica przyjechała uszkodzona, a druga jak później stwierdzili moi montażyści musiała już być u kogoś, bo miała dociętą uszczelkę, no oczywiście była do niczego (górna listwa - źle przycięta)dwie klamki fabrycznie uszkodzone Nie polecam, chociaż po wszystkich wymianach, reklamacjach (w sumie dość bezproblemowych)drzwi wygladają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 28.02.2003 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 Moje drzwi (też z Porty, Sevilla) w ilości 10 sztuk były bez uszkodzeń jedynie w 50 %, znaczy 5 sztuk. Jedne, uszkodzone w transporcie wróciły od razu z hurtowni, ale nowe dostarczyli już po 2 tygodniach. 2 pary zgodziłam się przyjąć - drobniutkie rysy, praktycznie mało widoczne, a zresztą drzwi przeznaczone do spiżarni i ciemni (tam i tak ciemno ), więc niech będzie. Jedna para była wgnieciona i tę przyjęli bez słowa do wymiany. Z ostatnią był większy kłopot, bo miała pomarszczony fornir, ALE - pan z hurtowni powiedział, że możemy te drzwi na razie zamontować, a jak przyjdą nowe, to się wymieni. Tak też się stało, po czym pan z Porty, który po tygodniu po te drzwi przyjechał stwierdził, że ponieważ zostały zamontowane, to straciłam prawo do reklamacji. Nie będę pisać o dalszych dyskusjach z Portą, bo cała furia już ze mnie uszła - w końcu drzwi będą wymienione. To nie koniec. Przy zamawianiu, na budowę przyjechał pan z hurtowni, zrobił obmiar i na tej podstawie poszło zamówienie. Przy montażu wyszło, że drzwi wraz z ościeżnicą nie mieszczą się w otwory. Okazuje się, że Porta robi drzwi w jednym wymiarze, nazwane przez nich standardem, tyle, że nikt nam tego nie powiedział w trakcie pomiarów. Zresztą ciekawe, po co te pomiary wobec tego były. Trzeba było więc skuć nadproża, nota bene ściany już zagipsowane i pomalowane, więc robota od nowa. No i pytanie - kto za to zapłaci budowlańcom? Dziś był przedstawiciel Porty (mnie niestety przy tym finale nie było) i wygląda na to, że Porta uznała swoje niedopatrzenie. Koronnym dowodem był fakt, że otwory drzwiowe były zrobione zgodnie z projektem, a pomiary robione były na etapie surowych murów, czyli gdyby nie brak rzetelnej informacji - skuć można było wcześniej i przy mniejszych kosztach. Dodam jeszcze, że z jakości pozostałych drzwi jestem naprawdę zadowolona i jeśli Porta wyjdzie z honorem z powyżej opisanej sytuacji, to chylę czoła. W końcu błędy może popełniać każdy (nawet z ISO ileś tam )- ważne, żeby się ich nie wypierać, a naprawić. Uff, ale się rozpisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 28.02.2003 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2003 A ja znalazle sosnowe, lokalnego producenta, moga mi wykonczyc dokladnie jak chce : model drzwi, grubosc oscieznic, kolor szybek, wymierza i zamontuja. I cena : za wszystko z montazem (ale bez klamki) niecale 700 zl. Drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszardj 01.03.2003 02:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 DO Anuli prosze powiedz jaka jest cena Twoich drzwi ktore zamowilas i czy cena jest z oscieznicami i jak z instalacja Pozdrawiam Ryszardj Ps. bardzo ladnie wygladaja czt sa to drzwi drewnopodobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wrocek 01.03.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 Mam pytanie a propos montażu: czy zakupione drzwi montowała ekipa porty, hurtowni lub wyszukana przez Was...i jaki jest koszt montażu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts