Ryszard1 01.03.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2003 Z tego co slyszalem, ekipy wskazane przez sklep PORTY biora za montaz ok 100...120 zl. Skorzystanie z takiej ekipy daje przedluzona do 24 miesiecy gwarancje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 04.03.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2003 Za nasze drzwi (8 szt) zapłacimy 10 000 PLN do tego montaż około 100. Gwarancje daja na 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2003 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 u mnie za 8 szt. dzrwi wewnetrznych z litego debu (bez rachunjku) zaplacilem 6.400 gall anonim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 u mnie za 8 szt. dzrwi wewnetrznych z litego debu (bez rachunjku) zaplacilem 6.400 gall anonim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2003 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Nie bądź taki anonim i daj adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 07.03.2003 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 A ja zdecydowalem sie na sosnowe, ok. 300 zl za sztuke, z oscieznicami. Drogo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.03.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Niedrogo,pod warunkiem,że nie są chłamowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 07.03.2003 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Wymagaja troszke pracy : trzeba je wlasnorecznie troszke podszlifowac, wstawic szybke i pomalowac. Mam juz bejce, koloru debowego dla przyciemnienia i lakier wodny, matowy do wykonczenia. Ciekawe jak wyjda. I jaka bedzie satysfakcja, nie to co takie gotowe ze sklepu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 10.03.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 ceny drzwi różnie - w zależności od szerokości ościeżnicy. Standardowa ościażnica nie-regulowana ok 120 PLN. Za montaż płaciłam 60 PLN/ sztukę. Autoryzowani monterzy chcieli 130-140 PLN/ szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 11.03.2003 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ryszard1 u mnie cena za drzwi sosnowe u stolarza była podobna jednak trzeba było doliczyć listwy do oblistwowania ościeżnic, cena 7,50 za metr, jedne drzwi 10mb do tego capon, lakier i robota. Wybrałem Portę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 17.03.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Podoba mi się seria TOLEDO z szybkami matowymi.Ale z ościeżnicą regulowaną szkrzydło by mnie wyszło 1500 zł/szt. !!!!Zorientuję się ile stolarz będzie chciał za takie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.03.2003 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Zastanawiałem się nad drzwiami porty, ale teściowie (pisane z małej litery ) mają te drzwi do ok. siedmiu lat i są powycierane zwłaszcza w okolicy klamki, jako, że są brązowe wygląda to dość paskudnie. Zamówiłem drzwi u stolarza, sosnowe lakierowane i bejcowane z uszczelką i zamkiem z listwami ozdobnymi i oczywiście z ościeżnicą, jak się spiszą nie wiem. Wzór wg życzenia u mnie to porta –toledo. Znajomy ma zamontowane do tego stolarza do trzech lat wewnętrzne i zewnętrzne jest bardzo zadowolony dodam, że zewnętrzne bardzo solidne zamek obwiedniowy, ocieplone styropianem, okładzina z drewna. Cena za wewnętrzne to ok. 480 zł za komplet z transportem. A jeszcze najważniejsze nie wypaczają się, drewno sezonowane i suszone. paweł z wrocka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 25.03.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Po zamontowaniu drzwi okazało się, że w dwóch miejscach "fachowcy" uszkodzili skrzydło (okleina jest b. delikatna i trzeba mocno uważać). Ubytki zamalowałam farbą białą aktylową - naprawdę trzeba się mocno przypatrzeć, gdzie były robione poprawki. Tylko uwaga! - do malowania używajcie bardzo cienkiego pędzelka ! Pozdrawiam, Karolina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrFroh 28.03.2003 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Jestem również na etapie wyboru.Rozumiem że zrobiła sie tu strona Porty, biorę ją pod uwagę ale muszę powiedzieć, że bardziej skłaniam się na drzwi ze Stolbudu Włoszczowa. Są bardzo ładne i estetyczne. Ponieważ potrzebuję od razu drzwi zewnętrzne Stolbud ma dość ciekawe drzwi z atestem antywłamaniowym!? (to nietypowe dla drzwi drewnianych)Czy ktoś ma tu jakieś doświadczenia i uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 01.04.2003 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Mam Portę w nowym mieszkaniu i do domu też ją wstawię, ale nie zwykłą lecz ażurową (4 szyby poziome). Wygląda jak drzwi przedwojenne w ładnej szacie. Jedna uwaga - szyby montowałem sam (mleczne) i wypadały przy gwłtownych ruchach - trzeba albo dać gwoździki, albo nie żałować silikonu). Teraz już się trzymają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 15.04.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2003 W ramach epopei o drzwiach firmy PORTA cd. Dziś przywieźli mi dwie sztuki w ramach uznanej reklamacji. No i obydwie wróciły z powrotem. Nawet pan, który przywiózł drzwi nie miał wątpliwości - chłamowate. Ciekawe, czy oni mają tam kontrolę jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loniu 28.04.2003 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Po tym co tu naczytałem się o Porcie rezygnuje. Z regulowaną ościerznicą 8x Sewilla wycenili mi na 8300 - 6% upustu. Natomiast wysokiej jakości drzwi o niebo solidniejsze lokalnej fabryki Wójcik&Wójcik wyceniono mi na 9200. Więc chyba jednak dołożę grosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 30.04.2003 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 W Porcie można uzyskać 12% rabatu i takiego się domagajcie, jak nie ten przedstawiciel to inny, jest ich na pęczki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barkar 09.05.2003 04:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 On 2003-02-28 20:54, Ryszard1 wrote: A ja znalazle sosnowe, lokalnego producenta, moga mi wykonczyc dokladnie jak chce : model drzwi, grubosc oscieznic, kolor szybek, wymierza i zamontuja. I cena : za wszystko z montazem (ale bez klamki) niecale 700 zl. Drogo ? 660 gladkie, pelne drzwi bukowe/dąbowe z oscieznicą i montazem. Byloby 630 tylko niestety mam niewymiarowe. Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 09.05.2003 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 Wlasnie zakonczylem wykonanie swoich drzwi sosnowych : kupilem surowe (ok. 300 zl z oscieznica), wstawilem szybki (ok. 30 zl), zciemnilem bejca i polakierowalem lakierem matowym (ok. 30 zl), dalem listwy na polaczeniu ze sciana (katowniki 15x40 mmm kosztuja ok. 4,5 zl/mb), montaz we wlasnym zakresie ...Cena wyszla duzo nizsza niz gotowe, choc wymaga to duzo starannosci i troszke trwa. Ale wygladaja naprawde super, i jaka satysfakcja, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts