alex 13.05.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2003 On 2003-05-09 06:31, Alka71 wrote: 660 gladkie, pelne drzwi bukowe/dąbowe z oscieznicą i montazem. Byloby 630 tylko niestety mam niewymiarowe. Śląsk. Czy aby na pewno jest to cena za 100% drewna? Cena pachnie okleina bukowa/debowa. Upewnij sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 16.06.2003 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 W ramach epopei o drzwiach firmy PORTA cd. Dziś przywieźli mi dwie sztuki w ramach uznanej reklamacji. No i obydwie wróciły z powrotem. Nawet pan, który przywiózł drzwi nie miał wątpliwości - chłamowate. Ciekawe, czy oni mają tam kontrolę jakości? No i ciąg dalszy tej historii: Po miesiącu od poprzedniego postu zjawił się ekspert z Porty, żeby ocenić drzwi. Pooglądał, pooglądał i pojechał. No i 3 dni temu dostałam wiadomość, że Porta uznała reklamację. Drzwi nowych co prawda jeszcze nie dostałam i aż strach się bać, jakie tym razem bedą. W środę chcemy się nareszcie przeprowadzić, a tu wucecik i łazienka bez drzwi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 01.07.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Luśka ty im powiedz, że jesteś taki ekspert opiniotwórczy na tym forum. Niech poczytają. Sam myślałem o porcie, ( w końcu wakcja, czas nad morze ) ale dla mnie są jak wydmuszka. Poszedłem w ślady Ryszrda I jestem na etapie szlifowania i malowania. 2 x Capon i 2 x lakier do parkietów (nie pamietam nazwy). Mam 14 par tzn, że min 6000zł w kieszeni. No i ta satysfakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 01.07.2003 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Ciesze sie, ze sa i inni ktorzy cenia wlasna satysfakcje nad cos gotowego.Moje drzw sosnowe troszke przyciemnilem bejca, sa niepowtarzalne. Maja niestety jedna wade : za bardzo wyrozniaja sie, oczywiscie na plus, wsrod wyremontowanego mieszkania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 01.07.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2003 Ryszardzie I, powiem Rysiu, co drewno to drewno. Zawsze modne, a te plasikowe wydmuszki z drobniutkimi ryskami to niech...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2003 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Właśne zamontowano u mnie drzwi Porty. Zamówiłem drzwi Toledo z naturalną okleiną -podzielę się spostrzeżeniami.Otóż wszystkie futryny mają jak to ładnie nazywają łączenia technologiczne okleiny na środku - efekt jest taki, że wydaje się że futryny są pęknięte od podłogi do samej góry, na 6 kompletów 4 mają wyraźne łączenie, pozostałe słabo, ale widoczne. Dodam ,że w miejscu łączenia się oklein (na środku futryny) widać wyrażnie że te okleiny nie stykają się - tworzy się mała szczelina na całej wysokości futryny.Pozostałe wady to zalakierowane wióry, wgniecenia które zostały zalakierowane, niemożność prostego skręcenia futryny zawsze w jednym rogu pionowa część futryny jakby wysunięta jest do środka otworu drzwiowego, w tym rogu powstaje szczelina 3-4 mm którą pewnie trzeba zakitować, na opaskach wokoł drzwi zdarzają się niedomalowania lakierem patrzą z boku widać jasne podłużne place, parę rys podłużnych długości 4-5cm - reasumując jedynie 4 opaski wokół futryn są bez zarzutu - reszta do wymiany dla ludzi wymagających dobrej jakości. Wszystko to w drzwiach za 1000zł /sztukę. Wspomnę jeszcze, że drzwi z wystawy sklepowej są nieskazitelnie wykonane. Próbuję od 3 dni składać reklamację lecz ostatnie i jedyne spotkanie ze sprzedajacym skończyło się jego wyjściem ponieważ nie miał czasu, a 10 min na spakowanie to za dużo czekania, a w ogóle miał pretensje dlaczego to wszystko nie jest spakowane, ja z kolei zapytałem go w jaki sposób miałby zobaczyć wtedy wady i dalej rozmowa w podobnym tonie. Każdy może ocenić podejście Porty do klienta, ja wiem teraz że zamówiłbym taki sam model i kolor drzwi z litego drewna u stolarza za takie same pieniądze -miałem taką propozycje- jednak myślałem wówczas- co fabryka to fabryka dokładne i specjalistyczne maszyny , kontrola jakości , dbałość o wizerunek firmy itp. Poza tym ten model drzwi jest super. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 22.08.2003 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Jaki rodzaj futryny wybrałeś do swoich drzwi - tradycyjną czy regulowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2003 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Tradycyje 10cm stałe w naturalnej okleinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 22.08.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Dla mnie Bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 23.08.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Ja chcę kupić drzwi z płyty HDF ponieważ nie chcę mieć drzwi fornirowanych a w kolorze (wybór z 730 barw) będą nietypowe bo na wys 260cm czyli po sufit.Koszt ok 2500 .Czy ktoś użytkował już drzwi z takiej płyty.Będę wdzięczna za opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość orko 24.08.2003 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2003 Witam, Stoję przed dylematem wyboru drzwi wewnętrznych.W ostatecznych rozważaniach mam do wyboru drzwi sosnowe klejone, lakierowane (w kolorze np. wiśni) oraz tańsze o 15% drzwi z ramiakiem sosnowym - fornirowane. Grubość warstwy forniru to 1,1 mm. Bardzo proszę o podanie mi zalet i wad rozwiązania z fornirem. Co jest lepsze drzwi sosnowe klejone, czy fornirowany ramiak sosnowy (i dlaczego?) Z góry dziękuję za odpowiedź. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio38 09.01.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 Co pierwsze wykończenie łazienki na gotowo i wtedy osadzienie drzwi / PORTA Z REGULOWANĄ OPASKĄ / czy na odwrót i nie mogę znaleść stronki www. porta ... kto wie gdzie znaleść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.01.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 http://www.porta.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGDAN O 09.01.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 ta strona nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.01.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 ta strona nie działa Sprawdziłem, działa bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewak39 09.01.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 U mnie tez dziala, ale mam wrazenie, ze kiedys musialam bardzo dlugo czekac, az sie zaladowala. Moze w tym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGDAN O 09.01.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 dokładnie dugo się czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 10.09.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Czy ktos posiada drzwi porta koncept wzor c1 ( to te z pierwszej strony katalogu z poziomymi szybkami) w kolorze Dębu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aztec 10.09.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Tomeczku pięknie trafiłeś! Nie mam,ale bendem miał za miesiąc dokładnie z fornirku, który Ciebie interesuje. Jakbym zapomniał wrzucić fotexów to mi przypominj ok 10.10 b.r. na emalię: aztec maupa konto.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 12.09.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 witam również zamówiłam te drzwi ale kolor wenge - będe miała w październiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts