Monika B 12.09.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Jestem bardzo niezadowolona z drzwi Porty zarówno wewnętrznych - papier i to byle jaki, jak i zewnętrznych.Jjesli chodzi o te zewnętrzne to po 3 reklamacji wymieniam już na innego producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 12.09.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Skoro o drzwiach wewnętrznych, to ja się podłączę, żeby nowego wątku nie zakładać - czy ktoś z Forumowiczów zna dzrzwi tej firmy:http://www.drew-holtz.com.pl/oferta.htm Jestem na tyle zniechęcona do wszelkich oklejanych sztuczną okleiną drzwi, że zaczynam przyglądać się drewnianym do samodzielnego wykończenia (szkło, lakier). Ten producent ma drzwi sosnowe w umiarkowanej cenie i nienajgorszych wzorach, tylko nie mam gdzie ich na żywo obejrzeć, więc dobrze by było choć jakąś opinię usłyszeć. pozdrawiamBasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 12.09.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Moniko B - troche mnie załamałaś bo już te drzwi zamówiłam i wpłaciłam zaliczke a nie są one takie tanie więc myślałam że dobre bo wygladaja super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 minikaB napisała Jestem bardzo niezadowolona z drzwi Porty zarówno wewnętrznych - papier i to byle jaki, jak i zewnętrznych.Jjesli chodzi o te zewnętrzne to po 3 reklamacji wymieniam już na innego producenta czy mozesz podać jakie były to usterki, które spowodowały aż wymianę drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 13.09.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Moniko B - troche mnie załamałaś bo już te drzwi zamówiłam i wpłaciłam zaliczke a nie są one takie tanie więc myślałam że dobre bo wygladaja super . Też byłem bliski ich zamówienia. W zasadzie już miałem wypisane zamówienie, ale kazałem sprzedawcy zmienić. Ten model porty ładnie wygląda w katalogu i jest relatywnie tani. Ale po oględzinach w salonie i porównaniu z innymi producentami stwierdziłem, że nie zdzierże tego u siebie w domu Drzwi jak z kartonu, lekkie, cienkie i w dodatku liche ościeżnice. Obecnie mam w mieszkaniu również portę, której nie cierpię, jednak ze względu na cenę i nadzieję, że się poprawili - rozważałem ich zakup. Przeszlo mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 13.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 teraz już nic nie zrobie drzwi zamówione zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia9 13.09.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Użytkuję drzwi wewnętrzne i zewnętrzne Porty od 7 lat i jestem bardzo zadowolona, nic sie nie dzieje, a zaznaczam, że mam dwoje dzieci, które wiedzą jak trzaskać drzwiami!!!Teraz buduję dom i również kupię drzwi Porty.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 13.09.2007 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Czy ktos posiada drzwi porta koncept wzor c1 ( to te z pierwszej strony katalogu z poziomymi szybkami) w kolorze Dębu ??? Tak, ja mam http://www.zbychbudowa.republika.pl/Budowa/Porta_koncept1.JPG http://www.zbychbudowa.republika.pl/Budowa/Porta_koncept2.JPG Bardzo mi się podobają W pierwszym domu mam drzwi Porta Toledo, też mi się podobają i dobrze się spisują, ale model Koncept jest bardziej nowoczesny. Jestem bardzo niezadowolona z drzwi Porty zarówno wewnętrznych - papier i to byle jaki, jak i zewnętrznych.Jjesli chodzi o te zewnętrzne to po 3 reklamacji wymieniam już na innego producenta Moniko, pisz na temat! Pytanie było o model KONCEPT, a Ty opisujesz zwykłe, tanie, papierowe drzwi porty... Porta Koncept nie są wykonane z papieru, tylko z płyty wiórowej! Są masywne (więc nieźle tłumią dźwięki), na tyle ciężkie, że mają po trzy zawiasy. Jedyne do czego można się przyczepić, to na krawędziach miejscami nie schodzi się ładnie fornir i w niektórych drzwiach widać miejscami ciemne linie na krawędziach. Przy ciemnych fornirach problem nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 jak będę miała chwile czasu to wam pokażę zdjęcia moich drzwi porty po 4 latach masakra. Nigdy więcej Porty. Moze komuś trafiły sie dobre drzwi tej firmy, ale jak widać to jest loteria a dobra firma nie powinna sobie na to pozwolić. Skarg na Portę było juz na tym forum sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMMEX 13.09.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 dzieki Zbychu. własnie o te mi chodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.09.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 i ja miałam zamówić drzwi wenętrzen z Port, więc jestem bardzo ciekawa opiniib na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 13.09.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Nie jest moją intencją obrona firmy Porta, bo też reklamowałem ich drzwi. Jednak niech piszący w tym wątku zwrócą uwagę, że porta produkuje ponad 20 serii drzwi wewnętrznych i każda seria ma kilka modeli. Jak można porównywać drzwi z górnej półki (płyta wiórowa fornirowana) za 1500 zł z najtańszymi drzwiami papierowymi za 150 zł??? Nie można pisać takich głupot, że drzwi porty są papierowe i do d u p y, bo kupując tanie drzwi godzimy się na niską jakość i nie ma co później narzekać. Droższe modele drzwi firmy Porta (w okleinie naturalnej zwanej potocznie fornirem) są bez wątpienia wyższej jakości i nie są z papieru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 13.09.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 masz rację Zbych!!!!! mnie z góry już ostrzeżono na które nawet nie mam patrzyć! choć nie zawsze cen znaczy jaskość w tym przypadku tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.09.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 No dobra, ja nie mam drzwi Koncept, ale nie kosztowały 150 zł tylko 1000 zł. Biorąc pod uwagę że mam ich w domu 7 szt to już daje niezłą sumkę. Nikt mnie niestety przed nimi nie ostrzegał Jedne drzwi reklamowałam i je wymienili. Następne zaczęły mi się odklejać po okresie gwarancji. Ciekawe ile to teraz mnie będzie kosztowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 14.09.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Zbychu, ja akurat widzialem model koncept w ciemnym fornirze i powiem ci, że wyglądały kiepsciutko To o czym piszesz, czyli luki w okleinie na krawedziach widac bylo z dwóch metrów. Jeśli to są wg. ciebie masywne i cięzkie drzwi to ja mam super power Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 14.09.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 już miałąm je zamówić ,ale jaednak kolory fornirów mi nie odpowiadały i zamówiłam z capri platinum z Interdoora - może ktoś ma takie drzwi i wypowie sie na temat jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbra_s 14.09.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja baaardzo chciałam mieć Porta Koncept , te z cieniutkimi wstawkami mlecznego szkła. Na drodze stanęła mi cena, nawet ostatnio w necie drzwi razem z wysyłką kosztowały 800 zł + ościeżnica ok. 270 zł (muszę mieć regulowaną). Ale kupiłam także tej firmy tylko pełne Porta Decor kolor wenge. Kosztowały 160 zł Niestety ościeżnice musiałam kupić regulowane, ale one zawsze zostaną. Zdecydowałam się, bo Porta ma najładniejsze kolory oklein. A już to wenge idealnie pasowało mi do mieszkania. Owszem, są lekkie, ale wyglądają bardzo ładnie i jestem zadowolona. Nie wiem czy to wrażenie ich lekkości nie wiąże się z tym co wewnątrz. Do wyboru jest przecież najtańsza płyta wiórowa, albo coś co zwie się "plaster miodu" i jest droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.09.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Zbychu, ja akurat widzialem model koncept w ciemnym fornirze i powiem ci, że wyglądały kiepsciutko To o czym piszesz, czyli luki w okleinie na krawedziach widac bylo z dwóch metrów. Jeśli to są wg. ciebie masywne i cięzkie drzwi to ja mam super power Tak właśnie, to są ciężkie i masywne drzwi. Rozsądny kompromis cena/jakość. Nie wiem jakie Ty masz, bo nie napisałeś. Może czujesz potrzebę mania jeszcze bardziej masywnych drzwi - ja nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.09.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 już miałąm je zamówić ,ale jaednak kolory fornirów mi nie odpowiadały i zamówiłam z capri platinum z Interdoora - może ktoś ma takie drzwi i wypowie sie na temat jakości? Ile kosztowały te z Interdoora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.09.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja baaardzo chciałam mieć Porta Koncept , te z cieniutkimi wstawkami mlecznego szkła. Na drodze stanęła mi cena, nawet ostatnio w necie drzwi razem z wysyłką kosztowały 800 zł + ościeżnica ok. 270 zł (muszę mieć regulowaną). Ale kupiłam także tej firmy tylko pełne Porta Decor kolor wenge. Kosztowały 160 zł Niestety ościeżnice musiałam kupić regulowane, ale one zawsze zostaną. Zdecydowałam się, bo Porta ma najładniejsze kolory oklein. A już to wenge idealnie pasowało mi do mieszkania. Owszem, są lekkie, ale wyglądają bardzo ładnie i jestem zadowolona. Nie wiem czy to wrażenie ich lekkości nie wiąże się z tym co wewnątrz. Do wyboru jest przecież najtańsza płyta wiórowa, albo coś co zwie się "plaster miodu" i jest droższe. Błąd - to drzwi z wypełnieniem typu plaster miodu są lekkie i najtańsze. Płyta wiórowa jest za dopłatą, ale warto za nią dopłacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts