Rafał2099 26.01.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 witam proszę o rade i informacje na temat co gazszczególnie jakie są koszty miesięczne za gazkupuje domek 110m i zastanawiam sie nad tym jak go ogrzacpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekw14 26.01.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 mam 120m2 powierzchni, z użytkowym poddaszem,Ogrzewanie gaz GZ50+kominek (1-3m3 drzewa na sezon)Jak go ocieplisz tak będziesz płacił. Temp wew:dzień 22stC od godz. od 05.00 do godz.01.00noc 21stC 01.00. do 05.00Gaz wykorzystuje tylko do CO i CWU.Koszty roczne: rok 2007 zużyte 1375m3 rachunek 2375zł (od 01.01. do 31.12)rok 2008 zużyte 1000m3 rachunek 2049zł rok 2009 zużyte 950m3 rachunek 1909zł rok 2010 zużyte do dzisiaj 154m3Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 26.01.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 witam proszę o rade i informacje na temat co gaz szczególnie jakie są koszty miesięczne za gaz kupuje domek 110m i zastanawiam sie nad tym jak go ogrzac pozdrawiam Czy ktoś ma być wróżką? Jaki dom - użytkowany teraz przez kogosś? - to przed zakupem poproś o rachunki za gaz z ostatnich lat i stanie się jasność. Nowy to zależy jak/przez kogo zbudowany - mój nowy cieplejszy domek spożywa tyle samo gazu w te mrozy co stary przy 3 krotnie większej powiezchni ogrzewanej Tak więc koszty tych samych 110m2 mogą być x lub 3*X. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukikris 26.01.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Czy ktoś ma być wróżką? Jaki dom - użytkowany teraz przez kogosś? - to przed zakupem poproś o rachunki za gaz z ostatnich lat i stanie się jasność. Nowy to zależy jak/przez kogo zbudowany - mój nowy cieplejszy domek spożywa tyle samo gazu w te mrozy co stary przy 3 krotnie większej powiezchni ogrzewanej Tak więc koszty tych samych 110m2 mogą być x lub 3*X. Pawlok Czemu jesteś taki gościu niemiły. To że jest z ciebie stary wyjadacz to nic nie znaczy. Przedmówca grzecznie próbuje się zorientować jaki jest rząd wielkości za ogrzewanie gazowe. Swoją drogą ja również jestem ciekaw jaki jest koszt ogrzewania domku gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.01.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Czy ktoś ma być wróżką? Jaki dom - użytkowany teraz przez kogosś? - to przed zakupem poproś o rachunki za gaz z ostatnich lat i stanie się jasność. Nowy to zależy jak/przez kogo zbudowany - mój nowy cieplejszy domek spożywa tyle samo gazu w te mrozy co stary przy 3 krotnie większej powiezchni ogrzewanej Tak więc koszty tych samych 110m2 mogą być x lub 3*X. Pawlok Czemu jesteś taki gościu niemiły. To że jest z ciebie stary wyjadacz to nic nie znaczy. Przedmówca grzecznie próbuje się zorientować jaki jest rząd wielkości za ogrzewanie gazowe. Swoją drogą ja również jestem ciekaw jaki jest koszt ogrzewania domku gazem. Może niemiły, ale konkretny. Na tak zadane pytanie odpowiedź może być jedna: od 0zł do kilkunastu tysięcy. Można wyciągnąć średnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 27.01.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Czemu jesteś taki gościu niemiły. To że jest z ciebie stary wyjadacz to nic nie znaczy. Przedmówca grzecznie próbuje się zorientować jaki jest rząd wielkości za ogrzewanie gazowe. Swoją drogą ja również jestem ciekaw jaki jest koszt ogrzewania domku gazem. Niemiły ? - jestem nad wyraz miły - określiłem mu że może zapłacić od X do 3X. A jaką sumę sobie wstawi - nie ma znaczenia przy tak zadanym pytaniu. Jesteś ciekawy to zadaj sobie trud poczytania licznych wątków o zużycu gazu - możesz sobie nawet analitycznie spróbowac uporzadkowac te dane. A moze jak napisze tobie że w ubiegłym roku ja zapłaciłem gazowni 2200 zł w skali roku a mój sąsiad 5500zł coś Tobie da? Zauważam coraz większe lenistwo internautów - ostatnio z tego forum dostałem pytanie na priwa - forowiczce - trudno było przejrzeć 5 stronicowy wątek gdzie była odpowiedź na jej watpliwość wyraźnie udzielona, no nic przekleiłem wysłałem, nawet dziękuje nie odpowiedziała... pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 27.01.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Czemu jesteś taki gościu niemiły. To że jest z ciebie stary wyjadacz to nic nie znaczy. Przedmówca grzecznie próbuje się zorientować jaki jest rząd wielkości za ogrzewanie gazowe. Swoją drogą ja również jestem ciekaw jaki jest koszt ogrzewania domku gazem. Niemiły ? - jestem nad wyraz miły - określiłem mu że może zapłacić od X do 3X. A jaką sumę sobie wstawi - nie ma znaczenia przy tak zadanym pytaniu. Jesteś ciekawy to zadaj sobie trud poczytania licznych wątków o zużycu gazu - możesz sobie nawet analitycznie spróbowac uporzadkowac te dane. A moze jak napisze tobie że w ubiegłym roku ja zapłaciłem gazowni 2200 zł w skali roku a mój sąsiad 5500zł coś Tobie da? Zauważam coraz większe lenistwo internautów - ostatnio z tego forum dostałem pytanie na priwa - forowiczce - trudno było przejrzeć 5 stronicowy wątek gdzie była odpowiedź na jej watpliwość wyraźnie udzielona, no nic przekleiłem wysłałem, nawet dziękuje nie odpowiedziała... pozdrawiam Pawlok Jak dla mnie pytanie z tego wątku nie miało nic wspólnego z lenistwem. A z czym? Kompletnym brakiem wiedzy. Jest jeszcze inna wersja, ale wtedy bym ja nie był miły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 27.01.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 szczególnie dużo wnosi do wątku wypowiedź obywatela kukikrisa /tudzież moja, ale ja przynajmniej nie napadam na nikogo.../ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.01.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Zerknij tu: http://forum.muratordom.pl/ile-gazu-poszlo-wam-juz-w-tym-sezonie,t60961.htm od roku 2005 do 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 27.01.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 ale najlepszy jest tytuł wątku. co gaz, co olej, co prąd, co jest grane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts