enowu 26.01.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Witam. Mieszkam w bloku z wielkiej płyty. W łazience podłoga zrobiona jest ze stalowej blachy znajdującej się kilka cm nad żelbetową płytą. Przyjmijmy, że jej grubość nie jest większa niż 2cm. Czy jest jakakolwiek szansa, żeby usunąć ją (pociąć na kawałki) samodzielnie za pomocą jakiegoś sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 26.01.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 kolego prawo budowlane pierw zasięgnij tam okiem a wówczas pytaj o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enowu 26.01.2010 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 A znajdę w nim odpowiedź na nurtujące mnie pytanie? Bo nie rozumiem Twojej uwagi, z jaką częścią prawa budowlanego wiążesz moje pytanie. Ono dotyczy kwestii technicznej a nie formalno-prawnej czy też związanej z bezpieczeństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 26.01.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 jak poczytasz to zrozumiesz wszelkie remonty kolego jak i przeróbki zmiany konstrukcyjne musza być zgłoszone więc pomysl zanim zaczniesz cokolwiek robić Mozesz to zgłosić do inwestora budynku jak i administratora i niech oszukają do jakiego celu zastała tam zakotwiczona owa blacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enowu 26.01.2010 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Ja wiem po co ona jest i w jakich okolicznościach można ją usunąć, bo zazwyczaj najpierw myślę a potem robię. Po ustaleniu, że można ją usunąć zacząłem szukać sposobu i stąd moje pytanie brzmiało: "Jak to zrobić". A Ty zamiast na nie odpowiedzieć tworzysz jakąś historię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.01.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Szlifirka kątowa + tarczka do stali. To najpopularniejsza i skteczna metoda.Pochwal się teraz po co jest ta blacha tam zamontowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.01.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 szlifierka kątowa i do dzieła... jeżeli jesteś już pewien, że możesz wycinać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 26.01.2010 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Ja wiem po co ona jest i w jakich okolicznościach można ją usunąć, bo zazwyczaj najpierw myślę a potem robię. Po ustaleniu, że można ją usunąć zacząłem szukać sposobu i stąd moje pytanie brzmiało: "Jak to zrobić". A Ty zamiast na nie odpowiedzieć tworzysz jakąś historię. jak wiesz po co ona tam jest to nie zawracaj D....y i jeżeli wiesz w jakich okolicznościach można ją usunąć to też powinieneś wiedzieć w jaki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enowu 27.01.2010 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 szlifierka kątowa i do dzieła... jeżeli jesteś już pewien, że możesz wycinać Dzięki wielkie, jestem pewien, więc pozostaje zorganizować szlifierkę i ciąć. : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eco.pierre 27.01.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 No ale pochwal się po co ona tam jest/była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enowu 01.02.2010 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Pełni rolę podłogi. W końcu najlepiej nadaje się do wilgotnych pomieszczeń. Niektórzy nie usuwają jej, tylko na nią robią wylewkę co jest ryzykowne, bo nigdy nie wiadomo w jakim stopniu zdążyła skorodować. inni próbują wstrzykiwać wypełniacze pod nią, usuwanie jest najtrudniejsze. W każdym razie poprzedni ustrój w moim bloku pozostawił po sobie interesującą pamiątkę i niezłą łamigłówkę dla każdego, kto chce wyremontować łazienkę. Swoją drogą ściany są z jakiegoś paździerzu pokrytego okleiną, trochę jak stoły z tamtych czasów. Ale przynajmniej łatwiej usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 01.02.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 to slamsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.02.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 2 centymetry blachy stalowej - to zazwyczaj jest stosowane w: czołgu okręcie wojennym ale w łazience??????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.02.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 2 centymetry blachy stalowej - to zazwyczaj jest stosowane w: czołgu okręcie wojennym ale w łazience??????????????? Blacha w czołgu 2cm? To chyba w zabawkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts