Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blacha w podłodze

enowu

Recommended Posts

Witam.

Mieszkam w bloku z wielkiej płyty. W łazience podłoga zrobiona jest ze stalowej blachy znajdującej się kilka cm nad żelbetową płytą. Przyjmijmy, że jej grubość nie jest większa niż 2cm. Czy jest jakakolwiek szansa, żeby usunąć ją (pociąć na kawałki) samodzielnie za pomocą jakiegoś sprzętu?

A znajdę w nim odpowiedź na nurtujące mnie pytanie? Bo nie rozumiem Twojej uwagi, z jaką częścią prawa budowlanego wiążesz moje pytanie. Ono dotyczy kwestii technicznej a nie formalno-prawnej czy też związanej z bezpieczeństwem.

Gość ANSEXXX
jak poczytasz to zrozumiesz wszelkie remonty kolego jak i przeróbki zmiany konstrukcyjne musza być zgłoszone więc pomysl zanim zaczniesz cokolwiek robić Mozesz to zgłosić do inwestora budynku jak i administratora i niech oszukają do jakiego celu zastała tam zakotwiczona owa blacha

Ja wiem po co ona jest i w jakich okolicznościach można ją usunąć, bo zazwyczaj najpierw myślę a potem robię. Po ustaleniu, że można ją usunąć zacząłem szukać sposobu i stąd moje pytanie brzmiało: "Jak to zrobić". A Ty zamiast na nie odpowiedzieć tworzysz jakąś historię.

Gość ANSEXXX
Ja wiem po co ona jest i w jakich okolicznościach można ją usunąć, bo zazwyczaj najpierw myślę a potem robię. Po ustaleniu, że można ją usunąć zacząłem szukać sposobu i stąd moje pytanie brzmiało: "Jak to zrobić". A Ty zamiast na nie odpowiedzieć tworzysz jakąś historię.

jak wiesz po co ona tam jest to nie zawracaj D....y i jeżeli wiesz w jakich okolicznościach można ją usunąć to też powinieneś wiedzieć w jaki sposób

Pełni rolę podłogi. W końcu najlepiej nadaje się do wilgotnych pomieszczeń. :lol: Niektórzy nie usuwają jej, tylko na nią robią wylewkę co jest ryzykowne, bo nigdy nie wiadomo w jakim stopniu zdążyła skorodować. inni próbują wstrzykiwać wypełniacze pod nią, usuwanie jest najtrudniejsze. W każdym razie poprzedni ustrój w moim bloku pozostawił po sobie interesującą pamiątkę i niezłą łamigłówkę dla każdego, kto chce wyremontować łazienkę. Swoją drogą ściany są z jakiegoś paździerzu pokrytego okleiną, trochę jak stoły z tamtych czasów. Ale przynajmniej łatwiej usunąć.