Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem co ja.....

Przy niskiej temperaturze -10 - 20 stojąc przy oknie poczułem, że "wieje" delikatnie od futryny.... zastanawiam się czy aby nieszczelne okno na styku profil - uszczelka - kwatera? okna maja drugi rok i wykryłem to dopiero po zamieszkaniu w domu. Co ciekawe takie zjawisko jest w 2 oknach i 1 drzwiach balkonowych i kazde dotyczy lewej kwatery gdzie nie mam zastosowanego uchyłu....... prawa kwatera z uchyłem jest idealna nic nie czuć zimna.....

Bede reklamował ale może ktoś napisze czy mial podobny problem..... czy regulacja okna wystarczy?

Z poważaniem ....

Na okuciach raczej nie podreguluje, rzadko docisk wewnętrzny w skrzydle rozwiernym ma możliwość regulacji a nawet jeśli ma to efekt regulowania może być odwrotny od zamierzonego. Najczęściej przyczyną są tu błędy w wyszkleniu skrzydła i ustawienia go względem ościeżnicy. Raczej konieczna będzie wizyta kumatego montera lub serwisanta.

Pozdrawiam

Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem co ja.....

Przy niskiej temperaturze -10 - 20 stojąc przy oknie poczułem, że "wieje" delikatnie od futryny.... zastanawiam się czy aby nieszczelne okno na styku profil - uszczelka - kwatera? okna maja drugi rok i wykryłem to dopiero po zamieszkaniu w domu. Co ciekawe takie zjawisko jest w 2 oknach i 1 drzwiach balkonowych i kazde dotyczy lewej kwatery gdzie nie mam zastosowanego uchyłu....... prawa kwatera z uchyłem jest idealna nic nie czuć zimna.....

Bede reklamował ale może ktoś napisze czy mial podobny problem..... czy regulacja okna wystarczy?

Z poważaniem ....

Miałem podobny problem wiało w górnej części okien i drzwi.

Wystarczyło podnieść je na dolnym zawiasie i przestało wiać.

Każde okno lub drzwi ma w dolnym zawiasie regulację poziomą i pionową, na klucz ampulowy.

Pozdrawiam

mam to samo co mirostachu

chodze zaklejam taśmą, ja mi się uzbiera duzo okien to wezwę znowu firmę co mi okna montowała-niech regulują

niestety juz mi 3 razy poprawiali, po jaki czasie znowu wieje

i tylko z tej strony bez uchyłu

latem nie wiedziałam ze coś takiego jest

ale przy minus 25 jest to dość odczuwalne :evil:

Witam

Katastrofa , totalna porażka co ja zrobiłam , miałam drewniane okna nowego typu ale już "wiekowe" i po remoncie postanowiłam wymienić na plastikowe. Na dzień dziejszy nie mogę dogrzać mieszkania , wszystkie okna "ciągną" od dołu więc obłożyłam je watą i docisnęłam szalikami . Zgłaszałam do wykonawcy , przyszli podregulowali uszczelki ale nic to nie dało. Po mojej następnej interwencji okazało się , że podczas demontażu starych okien włożone były jakieś materiały ocieplające ale je wyrzucili wiec teraz jedynym wyjściem jest demontaż okien i ocieplenie ich - taką dostałam informację :evil: Szlak abo jak . Mieszkam w drewnianym domku z 1920 roku i do tej pory wszystko było OK , piec gazowy CO chodzi 24 godziny całe szczęście , że mam kondensacyjny bo bym poszła z "torbami" :lol: .

Może ktoś miał podobną sytuację to poproszę o wskazówki na co mam zwrócić uwagę aby znowu nie było niespodzianek