krisfour 02.02.2010 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 "jak się nazywa urządzenie" Prosto się nazywa... KARTKA PAPIERU Z ZESZYTU SZKOLNEGO. Przykładasz do kratki. Odpadnie - jest źle. Zostanie przyssana - jest dobrze. Jak zaczniesz budować systemy wentylacyjne to sobie anemometr kupisz. Poczytałbyś co o wentylacji. W ostateczności - rzuć jakim kamieniem w jaką szybę i problem sam się rozwiąże. Adam M. no poczytałem na tym forum (juz mnie głowa boli bo temat skomplikowany) tylko zanim zaczne montowac nawiewniki to chciałbym sprawdzic czy nacięcie uszczelek rozwiąże problem jak przyłożę kartkę to jest ok czyli nie spada, ale problem nawiewania spalin jest chciałbym sprawdzić ile po nacięciu uszczelek wzrośnie ciąg pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.02.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Ten to do kanalizacji! Tej - nie męskiej! Pomyliłeś systemy! (chłop - to co się dziwić) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.02.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Zrób PORZĄDNIE obrzęd gromniczny.Wszystko stanie się jasne.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisfour 03.02.2010 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 rozmawiałem z tym kominiarzem (jest on przysyłany przez moja spółdzielnię mieszkaniową) i spytałem dlaczego każe mi montowac nawiewnik w kuchnii (lub w przedpokoju otwór na klatke schodową) skoro nawiewniki stosuje się w pomieszczeniach czystych a w brudnych maja być tylko kanały wentylacyjneodpowiedział, że w moim przypadku trzeba też w kuchnii bo mam tam kuchenke gazowa + pochłaniacz i trzeba dostarczyc tam dodatkowe powietrze żeby mi nie zaciagało jakis spalin z czyjegos kominaspytałem też czy nie wystarczy podciąć uszczelek to powiedział, że to za mało dano i nawiewnik ciśnieniowy zalecił pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 04.02.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Sprawdź to !Jeśli w pomieszczeniach czystych będzie nawiewać to niemożliwe aby cofało z wywiewu w kuchni.Zrobienie nawiewu w kuchni spowoduje zanik ruchu powietrza w niektórych pokojach( tam gdzie te nawiewy ) co gryzie się z wcześniejszymi założeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrtobtosam 02.11.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 (edytowane) A mi kominiarz powiedział, że przy wentylacji grawitacyjnej nawiew powietrza powinien być w pomieszczeniach "czystych" (czyli pokój, salon) , a wyciąg w "brudnych" - kuchnia, łazienka. I bardzo dobrze powiedział, zbieramy smrodki z całego domu i puszczamy w komin przez pomieszczenia z kratkami wywiewnymi. Co w cale nie oznacza, że nie można mieć nawiewu w w "brudnych" pomieszczeniach. Żeby całość działała, należy zachować szczeliny pod drzwiami do pomieszczeń, tworzące około 80 cm2 przestrzeń, czyli około 1 cm od podłogi ( w łazience więcej). Po wycięciu uszczelek tracisz kontrolę nad przepływem powietrza, więc lepsze będą nawiewniki okienne. Sprzedawca powinien je zaproponować, a przynajmniej powiedzieć że coś takiego istnieje. Czy lepsze w ścianie czy w oknie ? Moim zdaniem lepsze w oknie, pod warunkiem że pod oknem jest kaloryfer. Edytowane 2 Listopada 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 02.11.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 nie ma to jak odkopać temat prawie po 3 latach by wstawić reklamę ....żałosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.11.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 Ale nasi dzielni moderatorzy ją wycięli. Brawo za szybkość reakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 03.11.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 2 min po zgłoszeniu Muszę przyznać, że ostatnio moderatorzy poprawili szybkość działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrtobtosam 03.11.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 to tylko forum, choć widzę że dla Was to coś więcej, więc to uszanuję. Ale co tam, każdy robi to co lubi, za mój post oczywiście serdecznie wszystkich przepraszam, więcej nie będę, nie gniewajcie się Świat będzie piękniejszy jak będziemy dla siebie mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 04.11.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Witam Świat będzie piękniejszy jak będziemy dla siebie mili koledzy widzę byli nie tylko mili ale i wyrozumiali nikt nie krzyczał nie wyzywał, pełna kultura aż miło poczytać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zrtobtosam 04.11.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Wcale inaczej nie uważam, stąd moje przeprosiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts