wick 21.02.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 miejcie na uwadze że zalegający śnieg w czasie roztopów będzie robił zator dla wodyco może skutkowć przeciekami nawet w najmniej oczekiwanych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nom 21.02.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 miejcie na uwadze że zalegający śnieg w czasie roztopów będzie robił zator dla wody co może skutkowć przeciekami nawet w najmniej oczekiwanych miejscach U mnie wraz ze spadającym lodem z dachu urwało rynnę (dokładnie to rynna odpadła z tą pionową deską). Nie mam śniegołapów na dachu, spadek jakieś 30-40*. Lód miał grubość jakieś 10-15cm. Deska była przybita do krokwi 6-7 gwoździami 10cm długie, sama deska ma 3cm x 25cm x 5m. Plastikowa rynna i uchwyty ocalały. To od południowej strony. Teraz lód zjeżdża mi od północnej strony i nie wiem czy ingerować czy czekać aż powoli się roztopi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_p 21.02.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 miejcie na uwadze że zalegający śnieg w czasie roztopów będzie robił zator dla wody co może skutkowć przeciekami nawet w najmniej oczekiwanych miejscach z tego co zaobserwowałem zatory pojawiają się najczęściej w koszach, całe szczęście że mam pełne deskowanie z papa termozgrzewalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts