Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jakie zuzycie prądu a jakie latem

Recommended Posts

pytanie dla tych co mają kominek z płaszczem wodnym, dom około 170 zł po podłogach

ogrzewanie okazjonalne gazem

płyta gazowa,

podłogówka na około 60 m2

za okres 17.11-23.01 mam 894 czyli około 13 kwh na dzień

Tanie te podłogi, muszą ściany i dach być bardzo drogie. :D

Szczerze mówiąc też nie zrozumiałem co ma kominek z płaszczem do zużycia prądu latem. :o

rzeczywiscie zastosowałam skrót myślowy

chodzi mi o to ze te wszystkie pompki i inne urządzenia potrzebne do ogrzewania domu za pomocą kominka z płaszczem wodnym jak i piec gazowy zużywają też prąd

niby drobiazg ale ja mam pompkę do kominka, do pieca, do podłogówki, do zbiornika z ciepłą wodą, i jeszcze jakieś cuś do cyrkulacji ciepłej wody i wentylator pod kominkiem zeby jak spadnie temperatura rozkręcił ogien bez otwierania drzwiczek

itd....

i kurka wyszło mi straszne zuzycie prądu, a jeszcze teraz w te mrozy jak się pali non stop i te pompki chodza non stop to mnie rachunek za prąd normalnie powalił :cry:

180zł/mc za prąd to nie jest jakiś wielki dramat - w tym masz jakiś tv,pralkę, zmywarkę, komputer (żeby tylko jeden) oświetlenie... Te pompki trochę prądu zjadają ale max 20-30zł/mc

Masz rację te dodatki pompki, wentylatory itp koszty niiewielkie,

Moje średnie miesięczne w roku:

2006 to 353zł/mies

2007 to 127zł/mies

2008 to 139zł/mies

2009 to 168zł/mies doszło kilka rzeczy PC, TV i podwyzki

Myśle że do 200zł to nie katastrofa, ale uzbiera sie prąd, woda, gaz, telefon komórka ....itd, troche jest opłat :roll: