zenek_akcent 03.02.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 wracajac do poprzedniego mojego postu , to chcialbym dodac ze problemu z parowaniem itp nie bylo w czasie gdy okna byly zawalone sniegiem przy mrozie -20. Snieg tworzyl izolację. Wniosek -przemarzają okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.02.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 a te listwy w jakim celu? tymczasowego przytrzymania folii? To stelaż pod "deski' bo nie chcę płyt karton-gipsowych. To czemu okno obrobiono płytą a nie deską? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 03.02.2010 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 U mnie do tego roku nie było żadnych problemów. Rekuperacja załatwiała sprawę. Ale z racji tego iz mam czerpnię powietrzną w czasie duzych mrozów byłam zmuszona wyłączać reku i wtedy pojawiał się problem pary na szybkach. I tu pomagało otwieranie drzwi do pomieszczeń Co prawda dziwny sposób wentylowania , ale skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 03.02.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Obecnie, głównie dzieki FM moje okienko wygląda tak http://foto2.m.onet.pl/_m/0132e348b5400083b69d0d126f3643ba,12,19,0.jpg A czy okno nie powinno być obrobione w taki sposób: http://www.ifb.pl/dandys/dandysbudowa263.jpg Wydaje mi się, że wtedy można napchać więcej ocieplenia, przy zachowaniu dobrej cyrkulacji powietrza. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 03.02.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 ja tak mam plus grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 03.02.2010 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 a te listwy w jakim celu? tymczasowego przytrzymania folii? To stelaż pod "deski' bo nie chcę płyt karton-gipsowych. To czemu okno obrobiono płytą a nie deską? Pozdrawiam. To moja decyzja, wydaje mi się że będzie jaśniej gdy zrobi się białą wnękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 03.02.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 To witam w klubie płaczących okien dachowych.To co działo się z moimi oknami w czasie ostatnich mrozów (tak od -5 st.) to był koszmar. Pewnego ranka obudziło mnie kapanie wody z wnęki na podłogę. Myśłam, że sama zaczne płakać. Prawdopodobna przyczyna - dolna wnęka prostopadła do szyby a nie do podłogi. Bo ocieplenie mam nadzieję, jest prawidłowe. Chociaż teraz juz sama nie wiem, skoro ta skroplona woda zamarzla mi w rogach okna (na szybach). I co mogę teraz zrobić, jak już wszystko mam wykończone (sama też jestem wykończona ...)Mam rozwalać poddasze (8 okien połaciowych) ??Można to jakoś docieplić bez rozwlania regispów ?? A może przyczyną jest zbyt duża wilgotność powietrza (wilgoć technologiczna). W sumie dom nie miał kiedy porządnie wyschnąć - tynki skończone w grudniu, posadzka zrobiona w marcu, a już w kwietniu było ocieplanie i zabudowa poddasza i ostateczne wykańczanie domu. Jak to teraz porządnie wysuszę, to może nie będzie takich numerów kolejną zimą ? Mam wentylację mechaniczną, wszędzie podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts