Rosochacz 27.01.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 (edytowane) Witam w naszej ofercie znajdują się takie rodzaje drewna jak:• brzoza - miły zapach palącego się drewna• grab - długi czas spalania i bardzo wysoka energetyczność• dąb - wysoka energetyczność• MIX - mieszanka brzozy, grabu, olchy i dębuPrzygotowane suche drewno pakujemy w worki raszlowe (5kg lub 30kg) bądź sprzedajemy luzem. Produkty są specjalnie tworzone dla naszych klientów (możliwość zmiany pojemności - wielkości worka na życzenie klienta). Drewno jest gotowe do bezpośredniego użycia w kominku czy też w piecu. Szczapy drewna kominkowego maja długość 30cm z tolerancją + - 5%. Uprzejmie informujemy, iż jesteśmy otwarci na negocjacje cenowe przy określeniu Państwa istotnych parametrów co do wielkości zamówień kontakt Tel: 785 333 999 Edytowane 18 Września 2010 przez Rosochacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosochacz 31.01.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 witam informujemy że sprzedajemy metr przestrzenny układany nie nasypowy pracujemy 24h/7dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johan 01.02.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Proszę o informację:- jaka cena ?- co z transportem ?ilość około 6 mp, dostawa okolice Piaseczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosochacz 02.02.2010 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 wiadomośc poszła na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosochacz 12.02.2010 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 witam szanowni państwo w związku z dużym zainteresowaniem naszą ofertą informuję że nasza firma sprzedaje MP układany nie jest to metr nasypowy pracujemy 24h/7dnipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosochacz 02.09.2010 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 szanowni państwo zapraszamy na nasza stronę internetową http://www.rosochacz.pl/ kontakt Tel: 785 333 999 790 595 865 oferujemy nasze drewno w Warszawie Radomiu i Kielcach obsługujemy również miejscowości sąsiednie wokół miast zapraszamypozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 05.09.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 witam,poproszę o ofertę - ok 12 mp(w sumie) do grodziska mazowieckigo i warszawy. jak drewno jest układane? Jedno w drugie czy na krzyż? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosochacz 28.11.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 (edytowane) Oferujemy Państwu także usługi dodatkowe m.in. takie jak: * konserwacja i czyszczenie wkładów kominkowych * rozpalanie ognisk na tzw. ventach * help firewood (dostarczanie niewielkich ilości selektywnego drewna kominkowego na okolicznościowe imprezy zamknięte 24/24 - domy, apartamenty) * budowa drewutni zapraszamy na nasza stronę internetową http://www.rosochacz.pl/kontakt Tel: 785 333 999 790 595 865 oferujemy nasze drewno w Warszawie Kielcach Radomiu obsługujemy również miejscowości sąsiednie wokół miast zapraszamypozdrawiam Edytowane 28 Listopada 2010 przez Rosochacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ymarc 03.01.2011 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2011 (edytowane) Opis moich negatywnych doświadczeń z reklamującym się tu dostawcą drewna kominkowego (nr tel. 785 333 999) (na fakturze jaką posiadam jest firma DG Group i Pan Dariusz Barszcz ul. Sielecka 22 lok. 31) – na stronie internetowej jest Rosochacz Member of DB Group) i ten sam nr telefonu 785 333 999 W marcu 2010 zamontowałem u siebie żeliwny piecyk kominkowy i nastąpił mój pierwszy kontakt z ww dostawcą drewna – zamówiłem na próbę 1 mp. drewna kominkowego (mieszane gatunki) – zapłaciłem za drewno 200,00 zł/mp + koszt dostawy i wniesienia. – drewno fatalnej jakości – jakieś spleśniałe resztki – ale wtedy nie paliłem zbyt dużo i ponieważ to był koniec sezonu a zamówienie tylko próbne więc nawet specjalnie się tym nie przejąłem. Ustaliłem tylko, że w sezonie będę potrzebował ok. 5-6 mp drewna. W czerwcu i lipcu dzwonił do mnie dostawca (tel 785 333 999) i pytał czy nie mogą teraz mi przywieźć części tego zamówionego na zimę drewna. Niby lipiec, więc mi nie było potrzebne ale w końcu się zgodziłem, bo uznałem że poratuję człowieka. Umówiliśmy się na dostawę 3 mp. drewna budkowego UKŁADANEGO. Drewno miało być dostarczone w workach raszlowych i wniesione do lokalu. Ustalona cena za drewno 200 zł/mp drewno układane + 100,00 zł dostarczenie + 100,00 zł wniesienie. Razem 800,00 zł. Poprosiłem od fakturę przy dostawie. Drewno zostało przywiezione w umówionym terminie i wniesione. Trzeba przyznać, że było bardzo dobrej jakości (czyste, suche). Kiedy jednak przyszło do rozliczenia to okazało się, że cena podane przez telefon jest ceną netto! Dopiero z faktury dowiedziałem się o tym. Doszło do dyskusji na ten temat. Dostawca w ramach tej sytuacji zobowiązał się, że dodatkowo dostarczy mi 1 mp drewna dębowego gratis. Zgodziłem się na to rozwiązanie. Po odjeździe dostawcy (to był mój błąd że dopiero wtedy) rozpakowałem drewno z worków i ułożyłem. Wg dostawcy 12 worków przypadało na 1 mp drewna. Nie miałem doświadczenia w tej sprawie, więc tego nie kwestionowałem. Po zmierzeniu okazało się, że w mojej ocenie jest ok. 2,2 mp. zamiast zamówionych 3 mp. Napisałem w tej sprawie smsa do dostawcy z reklamacją. Na co dostawcą mi odpisał, że mogę mu drewno zwrócić. Ja na to odpisałem, że mam inną propozycję. Zgodnie z ustną umową ma mi dostarczyć gratis 1 mp. drewna dębowego. Zaproponowałem żeby przywiózł ten mp drewna (12 worków). Wyjaśniłem, że może się mylę i nie rozumiem co to jest drewno układane i że razem ułożymy. Jeżeli będzie chociaż 0,9 mp. to dopłacę 200,00 zł. Na co dostawcą odpisał, że aktualnie jest za granicą i że się odezwie jak przyjedzie. (mam całą tą historię smsową w telefonie) Od tamtej pory minęło 5 miesięcy. Głucha cisza. W grudniu przypomniałem o sprawie, ale brak odzewu. Pod koniec grudnia napisałem, że z powodu braku reakcji opiszę tę historię w internecie co niniejszym uczyniłem. Wnioski wyciągnijcie sami. Popełniłem wtedy kilka błędów (ku przestrodze):- nie zapytałem czy cena netto (chociaż dostawca ma obowiązek sam podawać takie informacje)- nie zapytałem co dostawca rozumie przez "układane drewno"- nie zmierzyłem ilości przy dostawcy Mądrzejszy o te doświadczenia zamawiając drewno u kolejnego dostawy wszystko wcześniej ustaliłem:) Pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2011 przez ymarc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts