Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wkrętarka - jaka kupić?

Katarina Ols

Recommended Posts

Bardzo proszę o radę jaką najlepiej kupić wkretarkę czy też wkrętarko-wiertarkę? akumulatorową czy elektryczną z kablem?

Nie bedę zarabiać na życie skręcaniem i montażem mebli, ale cos tam dokupuje do mieszkania i potrzebuje narzędzie jak wyżej....w związku z tym interesuje mnie cos około 100zł, i nie piszcie że nie ma takich rzeczy, że badziewie itp.. musi się coś znaleźć :roll:

wkurza mnie ciągłe proszenie znajomych, choc pomagaja mi bardzo

....w związku z tym interesuje mnie cos około 100zł, i nie piszcie że nie ma takich rzeczy, że badziewie itp.. musi się coś znaleźć :roll:

Więc może:

http://www.leroymerlin.pl/gazetki/gazetka_06_01_2010/0601_0202_index.html

lub

http://www.bricomarche.pl/bricomarche/gazetka.html#ctop

Są tam w dobrej cenie (takiej jaka cię interesuje) przewodowe i aku :)

Pozdrawiam

Aku są bardziej poręczne ale np dziury pod kołek w betonie czy w cegle raczej taka tanią nie wywiercisz. Do tego tanie wiertarki mają akumulatory które szybko tracą swoje właściwości, Może byc tak że po pół roku już będzie rpoblem bo bedzie się szybko wyładowywała. Jeżeli tania do domu to tylko z kabelkiem. Jaka tania to już inna sprawa. Poszukaj było tu niedawno o tym.

Nie bedę zarabiać na życie skręcaniem i montażem mebli, ale cos tam dokupuje do mieszkania i potrzebuje narzędzie

Rozumiem więć, że nie chodzi o

np dziury pod kołek w betonie czy w cegle raczej taka tanią nie wywiercisz

Aku są bardziej poręczne Do tego tanie wiertarki mają akumulatory które szybko tracą swoje właściwości, Może byc tak że po pół roku już będzie rpoblem bo bedzie się szybko wyładowywała. Jeżeli tania do domu to tylko z kabelkiem. Jaka tania to już inna sprawa. Poszukaj było tu niedawno o tym.

Perm ma oczywiście rację co do jakości tanich wiertarek czy też wkrętarko-wiertarek. Dotyczy to zarówno przewodowych jak i bezprzewodowych.

Wszystko zależy do czego i jak często będzie wykorzystywana.

Jak już akumulatorki będą słabe to nie warto szukać nowych bo koszt ich zakupu to wartość taniej wkrętarki razem z aku :(

Można jednak przerobić na zasilanie np. poprzez zasilacz na odpowiednie dla posiadanego sprzętu napięcie :)

dzieki Panowie :wink:

tez myslę że z okablowana będzie lepsza, z leroya wypatrzyłam boscha za 150 ale bosch to bosch, z tym że oni nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej a u siebie mam obi, real, i praktiker, cos powinni mieć ciekawego, zapowiada sie wyprawa na zakupy.....

może ktoś jeszcze coś podrzuci, myślałam zeby w necie cos znaleść i zamówić, więc nazwy w miarę dobrych firm mile widziane :wink:

pozdrawiam

Skil to Bosch dla majsterkowiczów. Ja kupiłem Skila szlifierkę kątową i tarczówkę. Obie wykorzystuję na budowie i jest OK.

Wiertarkę natomiast kupiłem XT 910 BLACK & DECKERa (to taka mocniejsza wersja). Używana była jako mieszalnik do kleju i też jest wszystko OK.

Do mebli zapewne wystarczy sprzęt przeznaczony dla majsterkowiczów :)