Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZLEWY STALOWE TEKA kontra FRANKE - WASZE OPINIE

gosia100

Recommended Posts

mam zlew teka.Wg mnie dobry i cena przyjemna. Miałam blanco dwa razy droższy i był wg mnie kiepski w stosunku do ceny.Szybko się ścierał i zapuszczał sokami. Miałam tez franke ze 4 lata temu-tez sie starł.Uzytkowałam zgodnie z instrukcją.Więc chyba nie ma co przepłacać za zlewy, skoro wszystko to to samo

czy zlewy (stalowe) o których piszecie są gładkie czy ze strukturą lnu? zastanawiam się właśnie który wybrać bo nie wiem czy gładki nie będzie się za bardzo rysował i jakie są ewentualne wady lnu. rozważam Tekę bo oni mają mikrostrukturę, która wydaje mi się ładniejsza, ale może bardziej się brudzi taki zlew i trzeba go ciągle szorować? będę wdzięczna za wasze opinie/doświadczenia :)

Od roku uzytkuje zlew Pyramis z faktura lnu i jak dla mnie super. Mam zlew podwieszany przez co mało widać na nim nawet jak się zabrudzi. Jeśli chodzi o mycie to pewnie łatwiej myć gładki ale i tak nie ma tragedii.

Od roku uzytkuje zlew Pyramis z faktura lnu i jak dla mnie super. Mam zlew podwieszany przez co mało widać na nim nawet jak się zabrudzi. Jeśli chodzi o mycie to pewnie łatwiej myć gładki ale i tak nie ma tragedii.

Potwierdzam. Również mam podwieszany zlew Pyramis w stukturze len i jestem z niego zadowolona.

• 2 weeks później...

Użytkuję zlew Franke ze strukturą lnu już prawie 9 lat i nadal wygląda nienagannie. Aż sama się dziwię :lol:

weszłam na forum poczytać opinie o Blanco , bo byłam dzisiaj w studio kuchennym i namawiają mnie na podwieszany zlew Blanco i trafiam na ten wątek i ...kurcze może pozostać w takim razie przy Franke :roll: ? na zlew podwieszany jestem zdecydowana, ale jakiej firmy, czy stalowy czy ceramiczny biały a może jakiś poligranit ?

czy wybierzecie franke czy teke czy pyramisa obojętne! Jakość ta samo moim zdaniem ! Ale co do cen juz tak nie jest. O to podział cenowy zaczynając od najdroższego :

1. franke

2. pyramis

3. teka

Co do tych ostatnich co 2 miesiące mają promocje która trwa około 1 miesiąca na kolekcje zlewozmywaków stalowych i granitowych wiec można kupic w bardzo fajnych cenach ich produkty a jak traficie na fajny sklep to i od promocji jeszcze coś urwa :wink: