zitka 27.01.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Przed rozpoczęciem budowy wyłączyliśmy z gruntów kat. IIIb - 500m2 na grunty budowlane. Teraz po inwentaryzacji geodezyjnej, zdjęciu powykonawczym okazuje się, że cała działka otrzymała kategorie B, czyli całość zaliczana jest do gruntów budowlanych, natomiast cała powierzchnia zabudowy wraz z chodnikami i podjazdem do garażu mieści się w tych 500m2, reszta to trawa,ogród, cała działkama prawie 1600m2 . Czy w świetle prawa to normaln, że całość przekwalifikowali na kat. B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 02.02.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Czy jakiś znawca tematu odpowie koledze też mnie ten problem nurtuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janaro 02.02.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Uważam że jeżeli decyzja o wyłączenie obejmowała konkretną powierzchnię, to należało by jednak zmienić w ewidencji stan na taki jak w decyzji. Ja miałem tak samo, na 1200 wydali decyzje na 600 metrów i teraz mam w ewidencji że 600metrów to B a 600 Rv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 02.02.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszum 02.02.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Tak nawiasem mówiąc za B jest kilkakrotnie większy podatek niż za R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 03.02.2010 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Własnie z tego wzgledu temat jest ciekawy. Nikt chyba nie lubi płacić wiecej niż trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NIEWIELKI II 03.02.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witamu nas było to samo, Urząd wpisał sobie cała działkę jaką budowlaną pomimo tego że geodeta oddając mapy po inwentaryzacji domuw załaczniku (karta zmian czy jakoś tak) wyraźnie wpisał 600 m Budwlanej a 700 m Rolnej. Odwołałem sie do Urzędu Miejskiego i odziwo zmienili mi tak jak było w załaczniku, czyli cześć budowlana częśc rolna.Wyślij im odwołanie na stosownym druku, a swoją drogą możesz zapytać na jakiej postawie przekwalifikowali cała działkę na budowlaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 03.02.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witajna stosownym druku? masz jakiś ładny i wymowny tamplate ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zitka 21.02.2010 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 W gminie powiedzieli, że te kategorie dostali z pomiarów geodezyjnych i nie zależy to od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 21.02.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Poszukaj, był wątek na temat. Całkiem niedawno.Ja nie mam zdrowia do szukaczki... chyba że goglami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts