Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasze pierwsze wspólne mieszkanie - kawalerka 30m2

dgc

Recommended Posts

Cześć,

To mój pierwszy post na forum. Jesteśmy młodym małżeństwem (Gosia i Darek) i zamierzamy w niedalekiej przyszłości wprowadzić się do własnego M. Przed nami remont.

W pierwszym kroku zreorganizowaliśmy układ ścian. Mamy teraz widną kuchnię. Poniżej aktualny rozkład:

http://intraphoneservices.com/_priv/darekc/murator/pic/rzut1wymiary.jpg

Jak do tej pory zmodernizowaliśmy instalacje wodną i elektryczną. Pozostała jeszcze aranżacja wszystkich pomieszczeń.

Pragnąłbym w tym poście przedstawiać kolejne etapy remontu i oczywiście otrzymywać od Was sugestie co do prac remontowych.

Wiem już jak ma wyglądać mniej więcej kuchnia. Zrobiłem projekt sugerując się kolejnością stref: zapasy, przechowywanie, zmywanie, przygotowywanie, gotowanie.

Nie wiem tylko czy nie zagospodarować bardziej ściany na której jest okap. W tej chwili jest tam okap 90 i dwie szafki wiszące z czego jedna narożna. Nie mam też pomysłu w jaki sposób wykończyć przestrzeń między blatami i wiszącymi szafkami i odnośnie kolorów ścian.

http://intraphoneservices.com/_priv/darekc/murator/pic/meble_k.jpg

Co o tym sądzicie?

Jakieś propozycje wypróbowanych rozwiązań. Kłaść glazurę czy coś innego?

• 3 months później...

szok!!:o hehehe mam identyczny układ!!:D

tyle tylko, że kuchni nie mogę aż tak odsłonić (ściana nośna), a wejście do łazienki zmieniłam z przedpokoju na kuchnię, ponieważ wtedy mogę lepiej rozplanować sprzęty w łazience:) no i w przedpokoju mam miejsce na jakąś komodę. Aaaa i jeszcze pomiędzy Waszą garderobą a pokojem nie mam ściany, zostawiłam sobie wnękę. No i dużym plusem jest wysokość - 3,30m :D

niestety, ale nie mogę pomóc Wam żadnymi zdjęciami, bo ja jestem na etapie... gipsowania!:p

ale jeśli chodzi o Waszą kuchnię, właściwie projekt, to ja bym na siłę nie wciskała tych szafek koło okapu, moim zdaniem jest ich wystarczająco:) a na blatem u siebie chcę lacobel - nie podobają mi się płytki w tym miejscu:p Jeśli chodzi o kolor to ja bym dała albo jasny, biały, mleczny, żeby ta kuchnia była tłem (u siebie tak planuję:p) albo jakiś żywy kolor, nawiązujący do pokoju.

polecam do przejrzenia:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=56188

POWODZENIA!:D

będę podglądać;)