kecim 12.12.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Urządzania ciąg dalszy ... Ciekaw jestem jakie macie zdanie o leżance Hemnes z IKEI ... Na obrazku i w sklepie wygląda super. Do tego ma to być megafunkcjonalne rozwiązanie. Jakie są Wasze opinie?http://img402.imageshack.us/img402/5922/hemnesczarna.jpghttp://img109.imageshack.us/img109/1446/hemnesczarna2.jpghttp://img109.imageshack.us/img109/3533/hemnesbiaa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 12.12.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Kupiłam białą,ale jeszcze jest w kartonie. Obawiam się tylko rysowania podlogi przy rozkładaniu. Zastanawiam sie tez nad materacami. Czy kupić dwa cieńki około 10cm np. pianka+kokos czy jakieś lepsze grubości 20cm i jeden chować. Cena materacy praktycznie ta sama, problem tylko czy chce się chować czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 12.12.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Super te leżanki, chyba właśnie znalazłam coś dla siebie. Szukałam właśnie białego łóżka do pokoju córki, a to jest idealne. Ciekawe z czego jest wykonane i czy będzie można do tego dopbrać jakieś płyty albo drewno do wykonania zabudowy? Dzięki za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 12.12.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 A czy jest taka leżanka jak ta czarna tylko w kolorze białym? Na stronie Ikei jest tylko ta ciemna dwu-szufladowa, a ja bym poszukiwała białej. Ta ciemna ma ładniejszą ramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecim 12.12.2009 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 A czy jest taka leżanka jak ta czarna tylko w kolorze białym? Na stronie Ikei jest tylko ta ciemna dwu-szufladowa, a ja bym poszukiwała białej. Ta ciemna ma ładniejszą ramę. Jeśli chodzi o wybór to chyba są to jedyne pozycje w temacie Hemnes/rama leżanki. Szczególy wykonania są dostępne na stronie IKEI. W skrócie to czrna jest ze sosny, a biała z pilśni. Jednak nie przejmowałbym się tym zbytnio tylko wybierał wg gustu. Kolejna różnica to liczba szuflad: czarna ma diwe a biała trzy. Dwie większe wydają mi się w takim miejscu bardziej praktyczne. Kupiłam białą,ale jeszcze jest w kartonie. Obawiam się tylko rysowania podlogi przy rozkładaniu. Zastanawiam sie tez nad materacami. Czy kupić dwa cieńki około 10cm np. pianka+kokos czy jakieś lepsze grubości 20cm i jeden chować. Cena materacy praktycznie ta sama, problem tylko czy chce się chować czy nie. Ja skłaniam się do opcji z dwoma materacami. Po złożeniu jeden by szedł za leżankę (między leżankę a ścianę). Ale do dwóch materaców trzeba chyba jeszcze dokupic jakąś matę przykrywającą szczelinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 12.12.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Dwa materace można połozyć jeden na drugim, pod warunkiem ,ze kupisz cieńsze około 9-10cm grubości. Wtedy bez problemu mogą oba być na łóżku, wystarczy jakieś większe prześcieradło podwinięte pod spód. Tak zalecała mi Pani w Ikea. Jeśli kupisz materac o grubości 20cm to wtedy na łóżku może być tylko jeden i drugi trzeba gdzieś chować. Zwykłe cieńkie z pianki mają w Ikea, ale moim zdaniem drogie (około 200zł za samą piankę). Ja mam upatrzone te: http://www.allegro.pl/item844571753_materac_ankara_kokos_80x200_materace_promocja_15.html http://www.allegro.pl/item844577265_materac_materace_ankara_lateks_80x200.html i najzwyklejszy piankowy: http://www.allegro.pl/item844581743_materac_ankara_80x200_materace_producent_tanio.html Jeśli chcesz chowac drugi to można takie, chyba lepsze: http://www.allegro.pl/item842193586_materace_materac_dakota_kokos_7_stref_80x200.html lub inne tego typu. Tylko,że nie wiem czy chowanie materaca ,bedzie takie wygodne Sama nie wiem ,który byłby najlepszy dla dziecka . Chyba ankara (pianka + kokos). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 12.12.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Chowanie drugiego materaca za łóżko, nie jest chyba dobrym rozwiązaniem. Zakładając grubość materaca 20cm, to łóżko musi być odsunięte od ściany ponad 20cm.To jednak sporo. Sciana też pewnie to odczuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulus 12.12.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Kupiłam córci białe i do tego jeden grubszy materac, ale wszystko jeszcze w kartonach, więc nie wiem, jak to będzie w eksplatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuance 12.12.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Kupiłam białą,ale jeszcze jest w kartonie. Obawiam się tylko rysowania podlogi przy rozkładaniu. Zastanawiam sie tez nad materacami. Czy kupić dwa cieńki około 10cm np. pianka+kokos czy jakieś lepsze grubości 20cm i jeden chować. Cena materacy praktycznie ta sama, problem tylko czy chce się chować czy nie. A czy wiecie gdzie można kupić takie materace podwójne, z cieńszym przeszyciem pośrodku? Można je złożyć w połowie i jest wtedy jeden wysoki materac, albo rozłożyć na dwa cieńsze. Widziałam coś takiego chyba w dekoratorni czy jakimś innym programie. Coś takiego byłoby tu idealne, ale gdzie można coś takiego znaleźć? I czy można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecim 12.12.2009 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Rzeczywiście opieranie materaca o ścianę nie jest praktycznym rozwiazaniem. Dzieki za uświadomienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecim 25.12.2009 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Złożyliście już sobie tę leżankę? Zadowolone? Ja, ostatecznie, kupiłem czarną. Jeszcze jest w pudełkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wysoki połysk 01.01.2010 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Kupiłam ostatnio białą dla klientki.Jest bardzo zadowolona.Materace kupiłyśmy dwa pojedyncze cienkie.I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2010 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Dzisiaj składaliśmy serię Hemnes z Ikea : łóżko białe (to wysokie z szufladami), komodę białą (3 szuflady) i ławeczkę do siedzenia. Wszystko jest inne,różni się od siebie nie tylko odcieniem ale też sposobem wykonania. Łóżko dość wyrazny krem, malowane z lekkim połyskiem tak ,że nie widać usłojenia. Ławeczka podobnie malowana, ale odcien kilka tonów jaśniejszy. Komoda to zupełnie inna bajka. Malowana bardzo delikatnie, tak ,zę wytraźnie widać fakturę drewna, zupełnie matowa, prawie biała (albo nawet biała). wygląda jakby to był sam podklad. Tyle razy oglądała mte komody w sklepie i wydawalo mi się ,ze one są tak samo malowane jak łóżko. Kremowe,bez widocznego uslojenia,lekki połysk. Jak wygladają wasze komody Hemnes? Czy znowu muszę reklamować Jaki odcień maja wasze łózka (najlepiej te wysokie) złamana biel ,czy wyraźny krem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 28.01.2010 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 hej Iwa,ja mam łóżko i największą komodę obok siebie i jest tak, jak piszesz - kremowe,bez widocznego usłojenia, lekki połysk. wydaje mi się, że łózko jest bardziej kremowe niż komoda, ale chyba wynika to z ustawienia i kąta padania światła - jak jest w rzeczywistości, tego Ci nie powiem, bo musiałabym je inaczej ustawić. ale jeżeli jest różnica, to chyba niewielka.jeżeli widać na komodzie wyraźne słoje i nie ma matu z połyskiem, to chyba coś jest nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2010 01:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Kurcze właśnie tak mi sie wydawało. Dlaczego ja muszę wszystko reklamować Dzisiaj już nawet reklamowałam reklamację Zawiozę im chyba taką w połowie złożoną, za nic nie będę tego od nowa rozkręcać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2010 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Przez te moje reklamacje to jeszcze nie mieszkamy w domku, a mielismy przeprowadzać się we wrześniu Może chociaż na wielkanoc zdążymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 28.01.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 bo Ikea to jest właśnie takie dziadostwo seria to seria i każdy element powinien do siebie pasować, ale pewnie komodę robią w "Bangladeszu", łóżko w "Rumunii", a cała resztę jeszcze gdzieś indziej i potem tak to wygląda. W ogóle białe powinno być białe w sensie odcienia koloru i tak łóżko Aneboda mam śnieżno białe, ale biała komoda malm już biała nie jest więc znacząco odróżniała się od bielutkiej ściany co ostatecznie zmusiło mnie do przemalowania sypialni, a i tak widać, że jest kremowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Moja znajoma ma komody malm białe i są biale. Pewnie każda dostawa to inny odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamin 28.01.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 To łóżko (leżanka z trzema szufladami) z kolekcji hemnes jest kremowe nie białe Pytam bo osobiście ich jeszcze nie widziałam a przymierzam się do zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 28.01.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Nie jest czysto białe. Raczej jasny krem, ale to też zalezy od oswietlenia. Czasem wydaje się, że to dośc mocny krem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts