Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HEMNES IKEA - opinie

kecim

Recommended Posts

witam

sam przymierzałem się do kupna mebli z tej serii ,ale okazało się że tylko meble w kolorze czarnym to lita bejcowana sosna , a kolor biały to w zasadzie płyta wiórowa pokryta jakąś folią ,przeczytajcie w opisie produktu http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50080315 z litego drewna pozostała tylko rama.

moim zdaniem wciskanie płyty w cenie drewna to lekkie przegięcie :roll:

• 1 year później...
Ja właśnie kupiłam do syna do pokoju regał Hemnes i ławeczkę Hemnes i jestem wściekła, bo mają różne kolory! A stać muszą koło siebie. Regał jest bejcowany, biały i raczej matowy. Ławeczka jest kremowa i błyszcząca. Nie spodziewałam się, że meble z jednaj serii mogą sie tak różnić. Nie wiem co teraz zrobić. W pokoju ma być jeszcze szafa z innej firmy, więc będzie to trzeci odcień bieli...

Agip dziadostwo piszesz , wiec pokaz cos w cenie mebli z ikei co nie jest dziadostwem

Widzisz bywam czasami w ikei (usa) i jest tak samo pelna jak pewnie te w Polsce , tak wiec wiekszosc tam kupujacych zdaje sobie sprawe ze za taka cene gdzie indziej kupi jedynie wieksze dziadostwo niz dziadostwo z ikei .

Hej, nie róbcie scen dziewczyny :) pędzel, albo lepiej wałek, dwie godziny i gotowe. Do pokoju córy kupiłam w wakacje dwie komody w ikei, (też nie drewno, tylko jakaś folia) pomalowałam na krem, polakierowałam i jest ok. do tego drewniane łóżko na all, pomalowałam na ten sam kolor. U małego w pokoju drewniane łóżko z ikei było w kolorze ciemny brąz, w dodatku z wyprzedaży, potrzebne było mi czarne, i mam czarne. Na pomalowanie czeka jeszcze drewniana ławeczka też z ikei, ale jeszcze myślę, biała, czy czarna :) więc na razie stoi w swoim kolorze, a ja dumam.

Oxa- no właśnie chyba tak zrobię, tylko trochę mi żal, bo podoba mi się ławeczka taka jaka jest- szkoda, że nie pasuje do regału a wkurza mnie strasznie;/ A masz może jakieś rady jak się zabrać za to? Trzeba tą farbę z wierzchu najpierw zedrzeć? Hm, może nawet na czarno bym tą ławkę zrobiła...

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-awka-schowek__52573_PE153530_S4.jpg

Ja nic nie zdzierałam, bo białe przemalowywałam na krem, gołe drewno dobrze farbę łapie. Ciemny brąz na czarno też bez problemu. Ale jeśli ławeczkę chciałabyś z białej na czarną, to poproś mężulka niech Ci ją zmatowi, jeśli na "inny biały" to ja bym małowała od razu ;). Ale ja narwana jestem, nie mam czasu czekać. :)

Stary stół z drewnianym dębowym lakierem, był szlifowany przed malowaniem na orzech. podobnie jak drewniana komoda.

Z trzeciej strony :) po zastanowieniu szybkim, ja pewnie bym pomalowała od razu ;) W pokoju dziecka i tak za 2, 3 lata taka ławka bedzie wymagała odrestaurowania :) można zmatowić wtedy. (ona jest z drewna?)

• 3 weeks później...