michalsiak 28.01.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Cześć Wczoraj u nas trochę powiało i posypało drobnym śniegiem i dzisiaj rano zauważyłem że z trzech okien z narożników okien pomiędzy ościeżnicą a ramą okna kapie woda. Tak sobie myślę że pewnie podwiało trochę drobnego śniegu i przy dzisiejszym rannym +1 uszczelka puściła i kapie do chaty. Co z tym zrobić ? Czy reklamować? Jak ewentualnie można to naprawić, wymienić uszczelkę na grubszą - inną ? Dodatkowo z przynajmniej jednego okna ponadnormatywnie wieje - widać nawet nierówne szczeliny między lewą a prawą stroną okna. Czy to się reguluje ? michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 28.01.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Była już o tym dyskusja na forum, nawet niedawno. Konkluzja była taka , że Fakro czasami tak MA. Wynajmowałem pokój w domu z 2003 roku z 3 oknami Fakro i wszystkie były uszkodzona przez skraplającą się wodę. Ja nie kupię Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 28.01.2010 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 tyle ze to nie skrapla sie woda, ale kapie poprzez topniejący śnieg który dostał się pod kołnierz blaszany ościeżnicy. michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 28.01.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Cześć Wczoraj u nas trochę powiało i posypało drobnym śniegiem i dzisiaj rano zauważyłem że z trzech okien z narożników okien pomiędzy ościeżnicą a ramą okna kapie woda. Tak sobie myślę że pewnie podwiało trochę drobnego śniegu i przy dzisiejszym rannym +1 uszczelka puściła i kapie do chaty. Co z tym zrobić ? Czy reklamować? Jak ewentualnie można to naprawić, wymienić uszczelkę na grubszą - inną ? Dodatkowo z przynajmniej jednego okna ponadnormatywnie wieje - widać nawet nierówne szczeliny między lewą a prawą stroną okna. Czy to się reguluje ? michalsiak To chyba nie wina okien a tylko obrobirnia tych okien. Wezwij fachowca od obróbki dachowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 28.01.2010 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 To chyba nie wina okien a tylko obrobirnia tych okien. Wezwij fachowca od obróbki dachowej. chyba nie bo z tego co się zdążyłem zorientować to śnieg nawiewa pod opierzenie skrzydła okna nie pod obróbkę ale jeszcze przyjrzę się dokładnie michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.01.2010 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 tyle ze to nie skrapla sie woda, ale kapie poprzez topniejący śnieg który dostał się pod kołnierz blaszany ościeżnicy. michalsiak Mam roto.Chciałem któregoś dnia spojrzeć na solary od syna z pokoju.Próba całkowitego otwarcia okna nie powiodła sie .Zamknąłem i teraz zauważam jak od czasu do czasu płynie cienką stróżką woda między ramą a ościeżnicą.Według mnie masz wszystko dobrze.No chyba ,że nie robiłeś tak jak ja i okna masz nie uchylane od początku zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalsiak 28.01.2010 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 okna masz nie uchylane od początku zimy. uchylałem na pewno, muszę obadać sprawę i zgłoszę usterkę w fakro, może choć przyjadą i obejrzą A swoją drogą ciekawe kto ponosi koszty rozpierduchy przy wymianie okna połaciowego w przypadku stwierdzenia wady fabrycznej? michalsiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tqlis 28.01.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 zapraszam do tematu http://forum.muratordom.pl/snieg-na-poddaszu,t179309.htm Zalaczylem link do filmiku, po obejrzeniu ktorego, kazdy kto ma troche wyobrazni powinien zamontowac okno poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 03.02.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Jezel wszystko jest praiwdłowo zamontowane to nie powinno nawiewać do pomieszczenia. Może oblachowanie okna jest uszkodzone znaczy odkształcone i nawiewa do środka. Najczęstszym powodem podobnych sytuacji sa błedy montażowe i taka jest prawda. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts