Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kapie i wieje z fakro

Recommended Posts

Cześć

Wczoraj u nas trochę powiało i posypało drobnym śniegiem i dzisiaj rano zauważyłem że z trzech okien z narożników okien pomiędzy ościeżnicą a ramą okna kapie woda.

Tak sobie myślę że pewnie podwiało trochę drobnego śniegu i przy dzisiejszym rannym +1 uszczelka puściła i kapie do chaty.

Co z tym zrobić ? Czy reklamować?

Jak ewentualnie można to naprawić, wymienić uszczelkę na grubszą - inną ?

Dodatkowo z przynajmniej jednego okna ponadnormatywnie wieje - widać nawet nierówne szczeliny między lewą a prawą stroną okna. Czy to się reguluje ?

michalsiak

Cześć

Wczoraj u nas trochę powiało i posypało drobnym śniegiem i dzisiaj rano zauważyłem że z trzech okien z narożników okien pomiędzy ościeżnicą a ramą okna kapie woda.

Tak sobie myślę że pewnie podwiało trochę drobnego śniegu i przy dzisiejszym rannym +1 uszczelka puściła i kapie do chaty.

Co z tym zrobić ? Czy reklamować?

Jak ewentualnie można to naprawić, wymienić uszczelkę na grubszą - inną ?

Dodatkowo z przynajmniej jednego okna ponadnormatywnie wieje - widać nawet nierówne szczeliny między lewą a prawą stroną okna. Czy to się reguluje ?

michalsiak

To chyba nie wina okien a tylko obrobirnia tych okien. Wezwij fachowca od obróbki dachowej.

tyle ze to nie skrapla sie woda, ale kapie poprzez topniejący śnieg który dostał się pod kołnierz blaszany ościeżnicy.

michalsiak

Mam roto.Chciałem któregoś dnia spojrzeć na solary od syna z pokoju.Próba całkowitego otwarcia okna nie powiodła sie .Zamknąłem i teraz zauważam jak od czasu do czasu płynie cienką stróżką woda między ramą a ościeżnicą.Według mnie masz wszystko dobrze.No chyba ,że nie robiłeś tak jak ja i okna masz nie uchylane od początku zimy.

okna masz nie uchylane od początku zimy.

uchylałem na pewno, muszę obadać sprawę i zgłoszę usterkę w fakro, może choć przyjadą i obejrzą

A swoją drogą ciekawe kto ponosi koszty rozpierduchy przy wymianie okna połaciowego w przypadku stwierdzenia wady fabrycznej?

michalsiak