Elcia84 28.01.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam,Mam pytanie o ceny za remont w Łodzi i okolicach Brzezin. Ile teraz kosztuje - położenie gładzi za m2- położenie tynków strukturalnych za m2 (robione gipsem a nie masą plastyczną)- położenie płytek na ścianach za m2 (standardowa wielkość)- położenie płytek na podłogach w karo za m2 - sufit podwieszany z halogenami prosty za m2- montaż parapetów- montaż drzwi wewnętrznych- malowanie ścian i sufitów za m2- położenie paneli podłogowych za m2- położenie listew za mb- wykończenie poddasza, położenie wełny 15 cm i płyt za m2 (dach czterospadowy bez udziwnień)- ocieplenie elewacji położenie styropianu 15 cm, siatka, klej i otynkowanie Bardzo proszę o podanie stawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skony71 03.02.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam, Mam pytanie o ceny za remont w Łodzi i okolicach Brzezin. Ile teraz kosztuje - położenie gładzi za m2 - położenie tynków strukturalnych za m2 (robione gipsem a nie masą plastyczną) - położenie płytek na ścianach za m2 (standardowa wielkość) - położenie płytek na podłogach w karo za m2 - sufit podwieszany z halogenami prosty za m2 - montaż parapetów - montaż drzwi wewnętrznych - malowanie ścian i sufitów za m2 - położenie paneli podłogowych za m2 - położenie listew za mb - wykończenie poddasza, położenie wełny 15 cm i płyt za m2 (dach czterospadowy bez udziwnień) - ocieplenie elewacji położenie styropianu 15 cm, siatka, klej i otynkowanie Bardzo proszę o podanie stawek. Ja myślę, że nie ma stałych stawek za kazdy z tych elementów. Wszystko zależy od warunków, zdolności negocjacyjnych itp tid. Ja za płytki płaciłem 35 zł z materiałami ale to jest cena dla znajomych raczej a nie dla każdego. Za tynki strukturalne mogą policzyć od 40-250 zł w zależności od tego co sobie wymyślisz. Bardzo trudne pytanie ale myślę, że wykonawcy tutaj się objawią i cię trochę naprowadzą. Ja ewentualnie mogę ci powiedzieć ile za wszystko musiałabyś zapłacić. Mam właśnie ekipę na budowie, która robi podobny zakres prac i tak się z nimi umawiałem. Zakres prac - cena bez podawania składowych każdego procesu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts