Magda i Marek 28.01.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam, czy ktos moze mi podac linka do swojego dziennika, gdzie bedzie widac jak zostaly podlaczone kaloryfery (najlepiej aluminiowe). Chce zobaczyc ile rurek widac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.01.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Zgaduję, że prawie u wszystkich będzie widać 2 rurki. Możesz rozwinąć w czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 28.01.2010 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 moze inaczej:)...jaki fragment rurek widac - miedzy kaloryferem a sciana czy wylewka. chcialem zobaczyc jak inni maja to porobione bo ten etap przede mna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.01.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 moze inaczej:)...jaki fragment rurek widac - miedzy kaloryferem a sciana czy wylewka. chcialem zobaczyc jak inni maja to porobione bo ten etap przede mna. A jakie kaloryfery planujesz? Z podłączeniem z dołu, czy z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 28.01.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 dobre pytanie - planujemy aluminiowe a te zdaje sie maja tylko dolne podlaczenie. ale chcialbym aby jak najmniej tego bylo widac (rurek). czyli poprowadzic je w scianach jesli jest taka mozliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekimek 28.01.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Jeśli się nie mylę to kaloryfery aluminiowe skręcane z żeberek mają podłączenie boczne. Może daj linka do takich które Cie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 28.01.2010 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 np cos takiego: http://www.ferroli.com.pl/product,221,POL..html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.01.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 np cos takiego: http://www.ferroli.com.pl/product,221,POL..html A gdzieś Ty tam widział podłączenie z dołu? Nie ma to znaczenia. Jeśli masz podłączenie z dołu to rury biegną do posadzki. Jeśli z boku to skręcają do ściany i w niej się chowają. Nadal nie rozumiem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekimek 28.01.2010 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Te które pokazałeś mają podłączenie boczne, z prawej lub lewej. Jakkolwiek byś tego nie podłączył to i tak kawałek rurki będzie widać. Przeglądałem dużo dzienników i w sumie nie zwróciłem uwagi na grzejniki. A może wszyscy mają 100% podłogówki Tutaj jest troszkę o grzejnikach jeśli jeszcze nie czytałeś: http://www.muratordom.pl/instalacje/grzejniki/grzejniki-wodne---niezbedne-w-centralnym-ogrzewaniu,6381_19153.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Marek 28.01.2010 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 ok - czyli boczne jest do tych aluminiowych.no ja wlasnie tez nie znalazlem takich detali...dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 28.01.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 U mnie pionowo w posadzkę 2 rurki. Ale mi specjalnie zależało na małej liczbie kolan (może pracować grawitacyjnie). Można dać od razu w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts