kubanki 22.09.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Witaj Bracket, my niestety jeszcze nie budujemy, ale zamierzamy ruszyć wczesną wiosną i na 90% będzie to D26 - tak więc my chętnie zobaczymy, jak Tobie idzie - a budować będziemy pod Toruniem, więc niedaleko. Jeśli chodzi o koszty - to pewnie masz wycenę z CD Muratora, jeśli nie, to tam wycenione jest to na niecałe 300kzł + VAT. Oczywiście założenie, że jest generalny wykonawca, standardowe ceny bez upustów, etc. Jeśli chcesz, mogę podesłać dokładniejsze wyliczenia z tej płytki, ale to jutro, bo nie mam jej przy sobie. Pozdrawiam, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 03.10.2004 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Mamy zamiar budowac Rodzinny, duza dzialka 2400m kw, wjazd od zachodu. Czy ktos to budował? Czekamy na wszelkie komentarze dotyczace tego projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 04.10.2004 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Rodacy Forumowicze! Wybaczcie nam laikom. Juz znalezlismy Wasze wcześniejsze wypowiedzi na temat tego domku. Jak to mówią - lepiej późno niż wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 04.10.2004 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Rodacy Forumowicze! Wybaczcie nam laikom. Juz znalezlismy Wasze wcześniejsze wypowiedzi na temat tego domku. Jak to mówią - lepiej późno niż wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bliss 13.04.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Wybraliśmy projekt D26 w wersji aL (użytkowe poddasze, lustrzane odbicie) + wprowadziliśmy sporo zmian od siebie. Dzięki temu formu obejrzeliśmy wcześniej dom zbudowy według tego projektu - stąd tyle zmian Dla zainteresownych mogę podesłać listę uwag na priva + ostateczny projekt domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bliss 13.04.2005 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Jesteśmy w trakcie wykańczania D26 (okolice W-wy) - jeszcze parę miesięcy pracy przed nami Wydaje się, że jest to fajny projekt, ale jest w nim kilka marnych pomysłów, oto one: - zbyt wąskie schody (80 cm) - słupy na tarasie na wprost okna tarasowego - za krótki garaż (4,8 m) - zbyt wąski korytarz na parterze (1,2 m) - w wersji A (antresola) trójkątnych okien na poddaszu nie ma do czego zakotwić (brak środkowego słupa) - dosyć wąska kuchnia - wymusza stosowanie dwóch ciągów roboczych (nie można zrobić ciągu w kształcie L lub wyspy). Jeśli ktoś ma pytania, chce obejrzeć fotki - zapraszam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 27.04.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 Bliss, jesli mozesz - bardzo chetnie zobaczymy jak wyglada Rodzinny po waszych zmianach Prosze o projekt i uwagi na maila Dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twins 06.09.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Wybraliśmy projekt D26 w wersji aL (użytkowe poddasze, lustrzane odbicie) + wprowadziliśmy sporo zmian od siebie. Dzięki temu formu obejrzeliśmy wcześniej dom zbudowy według tego projektu - stąd tyle zmian Dla zainteresownych mogę podesłać listę uwag na priva + ostateczny projekt domu. Witam.Chcemy na poważnie kupić projekt "Murator D26a".Bardzo zależy nam na wszystkich informacjach dotyczących niedoskonałości tego projektu, co zmienić,jakie problemy podczas budowy.Bardzo zależałoby mi na Twoich uwagach, zdjęciach z budowy,zmianach w projekcie jakich dokonałeś.Czytałem uwagi na temat wąskich schodów,korytarza i kuchni,oraz krótkiego garażu.Mógłbym prosić o zdjęcia z budowy i ewentualne rady jak pozbyłeś się niedogodności projektu i czy jesteś zadowolonych ze zmian projektu.Pozdrawiam! mój kontakt : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gracki 19.03.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 chcialbym zmienic w tym projekcie w salonie drzwi balkonowe na okno jak nalezy postapic do kogo zglosic zmiane w projekcie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 20.03.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Zgoda na zmiane od autora projektu typowego a zmiany te powinien naniesc autor adaptacji projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 30.04.2007 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam Poszukuję informacji oraz zdjęć domu D-26 (Rodzinny). Czy ktoś z województw lubuskiego lub wielkopolskiego buduje lub wybudował taki dom??? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=36&IdKolekcji= Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 09.05.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam!!! Natrafiłam na artykuł z muratora odnośnie tego domku, którego autorem jest Pan Arkadiusz z Kutna. Co prawda nie jest to województwo ani lubuskie, ani wielkopolskie, mimo to może przeczyta ten post i odezwie się na priv. Pleaseeeeeeeeeeee!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joannab 28.04.2008 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam wszystkich budujących lub tych, którzy wybydowali D 26 Rodzinny. My już jesteśmy w połowie - tzn. domek stoi. Ma dach i wstawione okna, drzwi a za tydz. brama garażowa. Przed nami wnętrza... I właśnie dlatego bardzo proszę o przesłanie zdjęć wnętrz z domków które już wybudowaliście.. Konkretnie mam problem z kominkiem i jego wykończeniem. Proszę o wstawienie zdjęć lub przesłanie na mail. Prooooszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hekinan 22.06.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Witam, moze uda mi sie odswiezyc ten temat. Jestem wlasnie na etapie wyboru projektu i strasznie mi pasuje ten domek. Szukam osob, ktore go wybudowaly, jak rowniez chetnie posluchalbym opinii na temat tego projektu. pozdrawiamDamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bliss 23.06.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Cześć Od mojego poprzedniego posta minęły ponad trzy lata. Po prawie trzech latach mieszkania w D26 mam kilka uwag krytycznych. Zalety na końcu In minus: - mały wiatrołap - przy czteroosobowej rodzinie nie sposób ubrać sie wygodnie, za mało miejsca na dobrą szafkę na buty, mało miejsca na wieszak i lustro, itd. Można na to polecić tylko jedno rozwiązanie - na etapie projektu "przeciąć" dom w poprzek na wysokości wiatrołapu i wstawić 1,2 m szerokości (60 cm x 2 = dodatkową krokiew). Zyskamy miejsca na szerokie schody (nie kosztem salonu) i powiększy się także spiżarka pod schodami. - korytarz - mimo poszerzenia do 135 cm i zastosowania różnego wykończenia podłogi (gres/drewno) nadal jest to kicha. Być może jakimś rozwiązaniem jest zrobienie świetlika w ścianie z sypialnią, tak by doświetlić ten labirynt. - garaż - pomimo wydłużenia do 5,50 m nadal jest za mały (jedno małe auto, jedno średnie). Rowery i kosiarka popupychane pod ścianami - wyciąganie roweru bez wyjechania autem oznacza albo ekwilibrystykę albo nową rysę na samochodzie - kuchnia z dwoma biegami - zrobiliśmy zlew pod oknem a kuchnkę vis a vis - przy ścianie graniczącej z salonem. Nie jest to wygodne - zawsze jakaś cholerna kropelka spadnie na glebę... In plus: - Dom jest przestronny i wygodny - wszystkie sypialnie są na parterze: dwie duże sypialnie (po 16 mkw), duża sypialnia rodziców (22 mkw). Dom wymaga jednak dużej działki - wpychanie go na siłę tak by miał tylko przepisowe 4 m po bokach jest trochę bez sensu. - Dom jest bardzo widny - poza korytarzem - Nad garażem można zrobić prosty pseudo stryszek z wejściem od strony garażu po drabinie Jeśli ktoś chce listę zmian na priva albo fotki - to proszę o sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 10.07.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Witam, My również wybudowaliśmy D26-rodzinny z projektów Muratora, od ponad pół roku mieszkamy. Wprowadziliśmy jednak sporo zmian juz na etapie projektu. Mamy 2 łazienki + 1 wc, mamy 3 sypialnie i gabinet, 2 garderoby (jedna przy salonie tzw. sezonowa) i druga w sypialni rodziców, salon duży z częścią jadalną, kuchnia również z małym aneksem do codziennego jedzenia. Czytając uwagi bliss zgadzam się z małym wiatrołapem, choć można go zagospodarować mając zaraz za drzwiami garderobę na kurtki i buty których się aktualnie nie używa . Korytarz powiękrzyliśmy do 1,5 m szerokosci, drzwi w pokojach wstawiliśmy z dużymi przeszkleniami, dzięki czemu w ciągu dnia dopływa do korytarza światło dzienne. Garaż od razu powiększyliśmy do rozmiarów 6x5,8 m dzięki czemu parkuje w nim duzy i mały samochód, mięsci się kosiarka, 4 rowery, zimowe/letnie koła, regały etc... Kuchnie mamy podzieloną szafkami na część roboczą i jedzeniową, pod ścianą zewnętrzną jest ciąg szafek w kształcie litery U z wyższym barkiem po lewej oddzielającym od jadalni a na ścianie dzielącej z salonem mamy zabudowane szafy wnękowe z piekarnikiem i lodówką, szafy wyszły olbrzymie i bardzo pojemne co doskonale wypełniło brak spiżarni. Sypialnie dzieci i gabinet mają po 12 m2 a sypialnia rodziców ma 15,5 m2 Dla wypełnienia przestrzeni pomiędzy korytarzem części dziennej i nocnej za namową architekta wnętrz dostawiliśmy kolumnę o przekroju kwadratu która minimalizuje efekt bardzo długiego ciągu komunikacyjnego przez cały dom. zlikwidowaliśmy przejście z kotłowni do garażu dzięki czemu uzyskaliśmy idealny kącik na mini pralnię. Zmiany które bym wprowadziła teraz, po wybudowaniu: - złamałabym dach nad tarasem, żeby nie zabierał światła w salonie - wejście na strych zrobiłabym z pomieszczenia garderoby a nie z kotłowni - zamknęłabym drzwiami przesuwanymi część nocną, jednak odgłosy z kuchni i salonu niosą sie na dom co przy małych dzieciach jest uciążliwe A poza tym jestem bardzo zadowolona z projektu, budując raz jeszcze na pewno wybrałabym ten sam dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leica 15.07.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam Rodzinnych po długich przymiarkach do wielu projektów wybór padł na Rodzinny D26 Mam oczywiście parę pomysłów zmian do wprowadzenia...w sumie spora lista...mam nadzieję, ze nie robią z tym problemow... Widzę że wszyscy przedłużaliście garaż, o czym tez myślimy... a ile korytarz w projekcie ma szer.? aż taka kiszka? I jakoś dziwnie usytuowany jest kominek...czy tylko mi się wydaje? Bliss zaraz podeślę Ci maila na priwa bo chętnie obejrzę foty domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia2908 05.08.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Czy ktoś buduje domek Muratora Rodzinny D26? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=36 Zamierzam wg niego wybudować swój domek i proszę o wszelkie sugestie i opinie, jakie zmiany wprowadziliście,zdjęcia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marysia2908 08.09.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Proszę o wiadomość czy ktoś buduje d26 rodzinnego?? Szukam i coś mi się zdaje że ten projekt nie ma amatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 25.09.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Czy ktoś buduje domek Muratora Rodzinny D26? http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=36 Zamierzam wg niego wybudować swój domek i proszę o wszelkie sugestie i opinie, jakie zmiany wprowadziliście,zdjęcia . http://forum.muratordom.pl/rodzinny-z-muratora-kto-buduje-lub-budowal,t99588.htm tutaj jest temat o tym projekcie, zapraszam do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts