Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kuchnia kafelki piekarnik:)

etulka

Recommended Posts

Remontuje kuchnie :) i

1. mam pytanie odnosnie sposobu kladzenia glazury na scienie . Kafelki maja lezec tylko na przestrzeni miedzy szafkami gornymi i dolnymi (nie za szafkami ktore maja byc do sciany bezposrednio przymocowane). Czy mogę postawic najpierw dolne szafki, zabezpieczyc je, polozyc kafelki i potem zamocowac szafki gorne dopiero

2. czy znacie jakies systemowe zmywarki piekarniki(zeby jedno firmowo ustwialo sie na drugim i zeby piekarnik byl spory)

Remontuje kuchnie :) i

1. mam pytanie odnosnie sposobu kladzenia glazury na scienie . Kafelki maja lezec tylko na przestrzeni miedzy szafkami gornymi i dolnymi (nie za szafkami ktore maja byc do sciany bezposrednio przymocowane). Czy mogę postawic najpierw dolne szafki, zabezpieczyc je, polozyc kafelki i potem zamocowac szafki gorne dopiero

2. czy znacie jakies systemowe zmywarki piekarniki(zeby jedno firmowo ustwialo sie na drugim i zeby piekarnik byl spory)

Prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie inaczej. Zakładając jakiś narożnik aby uszczelnić połączenie między szafką, a ścianą aby woda tam się nie dostawała trudno tak wymierzyć, aby później dosunąć idealnie szafkę niczego nie niszcząc. Chyba, że planujesz dać tam silikon.

nie nie planuje:) tez mi sie wydawalo tak logicznie ale ludzie (ktorzy maja to u mnie robic) mnie przekonywali ze oni poloza kafelki a dopiero potem wszystkie szafki. Zmieniem teraz ludzi bo poprzedni schrzanili a potem sie zebrali i nie wrocili wiecej

Remontuje kuchnie :)

czy znacie jakies systemowe zmywarki piekarniki(zeby jedno firmowo ustwialo sie na drugim i zeby piekarnik byl spory)

Sporo takich rozwiązań. Bosch, siemens. Może być electrolux lub aeg ale wtedy mniejsza pojemność piekarnika, ale ceny też mniejsze. Coś poradzę ale napisz konkretniej co potrzebujesz.

Tak naprawde nie mam jakis strasznie sprecyzowanych wymagan. Zmywarka chwilowo mieszkam sama wiec nie musi byc giganytyczna. Fajnie jakby miala oszczedny jakis program (np 1/2 wkladu) ale mam bzika na punkcie gotowania wiec nie moze tez byc malutka strasznie.:) no i poniewaz mam doslownie bzika to piekarnik nie moze byc maly:) chcialabym by byl co najmniej klasy A i mial programy rozmrazania i samoczyszczenia,

Dzieki bo ja nie moge takich rozwiazan nigdzie znalezc. Tam skad mam szafki powiedzieli ze to nie istnieje i trzeba kupic oddzielnie i na dodatkowym blacie i ucietej szafce do piekarniaka bez spodu to montowac.Srednio chce 1500 wydawac na szafke ktora mam pociac i katownikami blat dodatkowy montowac i dosciany jeszce:(

nie:)

widocznie ja kiepsko pisze. To maja byc dwa urzadzenia ale systemowe tzn zebym mogla je ustawic raezm bez kombinowania z dodatkowymi blatami czy ucinaniem szafek. Zeby sklep potwierdzil inejako ze sa przystosowane do tego zeby na zmywarce ustawic piekarnik nie kombinujac za bardzo