justna3467 28.01.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Na pewno nie jeden z was robił kiedyś u siebie w domu ściankę działową. Potrzebuję tylko wiedzieć ile muszę na to mieć pieniędzy za m2, ale na same materiały, robocizny nie wliczam bo mam kogoś kto by to zrobił, ale za nim o to poproszę to muszę mieć mniej więcej wystarczającą kwotę. Z jakich stelaży wyjdzie taniej? z góry dziękuję za odpowiedź.Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 28.01.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Najpierw musisz określić z czegoi jaka ma być ta ścianka działowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justna3467 29.01.2010 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Najpierw musisz określić z czegoi jaka ma być ta ścianka działowa. Z matalowych stelaży (no chyba, że taniej wyjdzie z drewnianych lub jakich kolwiek innych) i płyty kartonowo gipsowej, byłam pewna, że o tym napisałam, a nie przeczytałam ponownie postu, aż do dzisiaj. Wyliczyła bym to sama ale na stronach internetowych sklepów budowlanych nie ma cen, a narazie chcę to przekalkulować całkiem ogólnikowo. Ta scianka ma grodzić pokój, tworząc garderobę, dlatego nie zalezy mi na jej solidności a na cenie. Mimo, że ma być to zwykła 'graciarnia' to na ściance nie będzie wisieć żadna półka, wszystkei będą opierały się na pozostałych murowanych ścianach domu, no może prawie wszystkie. Możecie mi pomóc i napisac co kolwiek o tych ściankach bo nie wiem jakie rozwiązanie jest dla mnie najlepsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Robiłem u siebie, ale cen nie jestem w stanie podać. Z tego co pamiętam cena matriałów na sufit podwieszany oscylowała około 20zł/m2, a do kosztów ścianki należy doliczyć trochę do rusztu i drugą płytę, czyli wyjdzie pewnie około 40zł/m2, ale jeśli się mylę to ktoś mnie poprawi.Większość rzeczy z cenami znajdziesz na allegro.Sugerowałbym 2 rodzaje profila 70mm (jeden na obrys i jeden na wewnętrzne usztywnienia) + płyty zwykłe + wkręty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts