Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek M&A&I-Komentarze

makawel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 329
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jutro, czyli w piątek idę złożyć wnioski do banków w Open Finance. Zgromadziłem już wszystkie potrzebne papierki, czy wszystkie to pewnie się okaże, bo już czytałem na forach jak to po złożeniu wniosku Banki co kilka dni wołają o doniesienie następnych :)

Liczę że za miesiąc już coś się z tego wykluje :)

A jak było u Was?

A w temacie kredytów to polecamy śledzenie "promocji"

Papiery wszędzie te same trzeba dostarczyć. Zależy czy w PLN czy waluta. Ale jak już znajdziecie ten WASZ BANK to warto ( zrecztą jak wszędzie ) zależy od regionu polski ....miałczeć, dulczyć, jęczeć, męczyć Urzędasa, upierdliwym bywać i dzwonić pytać - czy już są nasze pieniądze?!?!?!?!?

Każde odpuszczenie sprawy owocuje tym że panienka układa następne podanie czy wniosek na górę sterty i nasze ląduje na spodzie!

Trzymać rekę na pulsie to jest TO! :cool:

Hejka :cool:

przydreptalam przywitac sie i zyczyc udanego budowania :rolleyes:

P.S.

Jesli jeszcze szukasz kogos od rekuperacji moge polecic swojego ...... chlopak jezdzi po calej Polsce , fajny , grzeczny , kompetentny .

Jędruśki zapraszam do komentowania i dzięki za odwiedziny. a co do fotek to za mało ich zamieszczam czy chodzi Ci ze taki u mnie nie ład z fotosami ??

Edyta M jak będzie pogoda to będzie budowanie bo u nas co raz to pada i na działkę jest utrudniony wjazd ciężkiego sprzętu ale żeby nie zapeszyć od tygodnia pogoda nam sprzyja. A co do rekuperatora to będę od siebie z miasta brał fachowca bo dla mnie ważne by mieć serwis na miejscu ale Wielkie dzięki za chęć pomocy w tej sprawie.

a i jeszcze co do kredytu to narazie najlepsza ofertę w OJRO dostałem w BPH a w zł w BOŚ ale będę jeszcze chodził i pytał. Różnica w racie kredytu między Ojro a zł to 200 zł.

Pozdrawiam odwiedzających jak nie zapomne to po dzisiejszej wizycie na budowie wkleje fotki

Edytowane przez makawel

Witam ,

wpadłam z rewizytą , szczerze mówiąc to dzisiaj pierwszy raz zobaczyłam wasz dziennik i widzę ze u was praca wre , u nas wszystko idzie raczej powoli :rolleyes: ale najważniejsze ze ciągle do przodu ;)

Bardzo ładną macie okolicę ,cisza,spokój .

Przeglądając dziennik ujęło mnie jedno zdjęcie z inspekcji żonki na budowie :lol2:, przypomniało mi się że skądś to znam :oops:.

Będę śledzić wasze poczynania, a na razie życzę samych sukcesów budowlanych

pozdrawiam

ANia

Edytowane przez Pawciuniu
zapomniałam się podpisać ..

Pawciuniu ekipa nam sie udała wiec praca idzie do przodu przestoje tylko spowodowane warunkami atmosferycznymi i dojazdem na działkę ale cale szczęście już droga jest w miarę zrobiona wiec nawet ja swoim niskim autkiem na działkę dojeżdżam :D a co do okolicy to cudo w wiosce naszej jest 6 domków a dookoła pola pagórki w oddali jezioro....

a co do butów żony ta zazwyczaj jedzie w swoich gumowcach w kwiatki a ty razem zapomniała co wykorzystałem i fotografowałem je.

pozdrawiam i zapraszam do odwiedzania i komentowania

Hej, dzisiaj właśnie złożyłem wnioski do dwóch Banków: NORDEA i BOŚ za pośrednictwem OPEN FINANCE. Poszukuje kredytu w Euro, również dostałem ofertę w swoim banku: PKOSA ale w PLN, obniżyli marże do 1,73%. Teraz pozostaje czekać. Mam nadzieję że za 2 tyg. będzie już coś wiadomo. Mój wkład własny to działka, którą kupiłem w tym roku. Wyceniam ją na około 100 000, ale sądzę że Bank wyceni zupełnie inaczej :)

Zapraszam do zaglądania do mojego dziennika i komentarzy :)

moze w trojke sie pomiescimy(w sumie w piatke bo nas troje i dwa psy ) ;) a projekt robil nam truchan. Projekt troszke skopany bo geodeci zle spadki na dzialce okreslili ale archi sie stara naprawic wiec chyba zadowolony jestesmy :) a na ten rok SSZ a po nowym roku reszte :) na wakacje 2011 chcemy sie wprowadzic zobaczymy czy sie uda ale nam sie nie spieszy wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam

To właśnie dobre pytanie kto mi to będzie robił już prawie miałem wykonawce ale jak spytałem się o GWC to mi odradził ze niby drogie(pewnie chodziło mu o rurowca) nawet nie wspomniał ze jest tańsza alternatywa w postaci GWC glikolowego. No wiec nie wiem co o nim sadzic i chyba bede szukal kogos innego ale nie wiem czy znajde kogos doswiadczonego w elku

No , no.... widzę że idziecie jak burza :) domek rośnie dosłownie w oczach .

My na razie stoimy w oczekiwaniu na więźbę która jedzie już do nas od ponad dwóch tygodni :mad:

Pan od dachu też już marudzi że mu się terminy poprzesuwały :rolleyes: także no coment .

Cały czas podglądam i kibicuje waszej budowie , jak tak dalej będziecie pędzić to przykryjecie wcześniej niż my ;)

Pozdrawiam

Ania

Witaj Arku :rolleyes:

Domek ladnie Wam rosnie :stirthepot:...... jest taki okazaly ....

W kwestii ogrzewania sama planowalam PC z GWC .... ( nie chcialam doprowadzac gazu do domu ) robilam juz wstepne przymiarki i wyceny ......

Troche jednak przerazala mnie mysl co bedzie jak braknie na jakis czas pradu !!!!!! :bash: ...... generator ????? . Bilam sie z myslami ....... rurki z woda pod podloga :confused: ........... tyle wyborow , a ktory bedzie wlasciwy . Dalej nie wiem czy dokonalam wlasciwego ( bedzie ogrzewanie nadmuchowe ) , ale przynajmniej jest moj i dosc dokladnie przeanalizowany wiec moze wypali.....

Pozdrawiam cieplutko :)

Edytowane przez Edyta M

u mnie GWC będzie podłączone do rekuperatora nie planuje pompy ciepła. za ogrzewanie będzie odpowiadał piec na pellet ale jaki to jeszcze nie wiem .... jak zwykle, za dużo jest do wyboru czytam o każdym i każdy czymś przyciąga do siebie i bądź tu mądry nie znając się na tym zupełnie..

pozdrawiam komentujących i odwiedzających