Archi100 02.11.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Hej, a ja mam pytanko, a właściwie dwa Ile kosztować będzie u Was elektryka, robota + materiały, na gotowo? I jaką dachówkę kładziecie? Kolor i marka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 02.11.2010 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 co do dachówki to roben fleming kolor brązowy a co do elektryki to bez pstryczków elektryczków to z robocizna i materiały(dwie skrzynki rozdzielcze, przeciwprzepięciówki) ma wyjść 15 000 z czego 10 000to materiały a robocizna to 5 000zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 02.11.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) Rety!!! to wy dyskotekę tam robicie??? Nam wyszło (robocizna, materiały itd bez pstryczków ale z całą papierkową robotą) 5 800! Razem z telewizją ... Edytowane 2 Listopada 2010 przez papuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 02.11.2010 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 niestety tyle tego u nas wychodzi niestety dom ma ponad 320m2 z piwnica oprócz tego do skrzynki mamy ponad 50 metrów wiec spadki napięcia tez są spore wiec musiałbyc zastosowany gruby kabel a przy okazji w ten peszel zostało wsadzone sterowanie brama wjazdową oraz przewód od domofonuzebrałem faktury i wychodzi ze do tej pory wydaliśmy 8600 na materiały a jeszcze 2600 pójdzie na cała instalacje odgromową(a niestety nie mamy wyprowadzonego z fundamentów chyba to sie nazywa uziom który zmniejszyłby koszty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.11.2010 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 niestety tyle tego u nas wychodzi niestety dom ma ponad 320m2 z piwnica oprócz tego do skrzynki mamy ponad 50 metrów wiec spadki napięcia tez są spore wiec musiałbyc zastosowany gruby kabel a przy okazji w ten peszel zostało wsadzone sterowanie brama wjazdową oraz przewód od domofonu zebrałem faktury i wychodzi ze do tej pory wydaliśmy 8600 na materiały a jeszcze 2600 pójdzie na cała instalacje odgromową(a niestety nie mamy wyprowadzonego z fundamentów chyba to sie nazywa uziom który zmniejszyłby koszty) Ja za sam uziom fundamentowy domu i domku gospodarczego zaplacila 1280 zl. z materialem , dzisiaj przyjechal Pan od odgromowki i rozpoczal dalsze prace ..... u mnie koszt wykonania calosci zamknie sie w granicach 4500 tys. ...... uzaleznione jest to oczywiscie od stopnia trudnosci ( jaki dach .... ) no i od materialu ktory wkladasz nie chce po kilku latach zmieniac przerdzewialych zaczepow na dachu .... rowniez kolor ma byc dopasowany do dachowki .... jednym slowem ma byc idealnie ..... zobaczymy !!!! . Lepiej zeby bylo !!!!!! ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.11.2010 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Widze , ze prace nabieraja tempa ........ WOW !!!!!! no i zdobyles styro 20 !!!!! ...... to sie nazywa byc przedsiebiorczym FACETEM . Pozdrawiam cieplutko Arku jeszcze pytanko ....... Ile zaplacilaes za m3 Termo Organiki 20 ryfl. ....... dzieki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 03.11.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 u mnie będzie tylko ocynk bez malowania pod kolor. co do styro to załatwiał w hurtowni nasz bobek wiec jemu należą się gratulacje ale to on w sumie nas przekonał by dać jednak 20 nie 15 wiec jak przekonał to niech załatwia 125 zł za m3 ale może będzie taniej czekan na fakturę z hurtowni ale jak znam życie to w grudniu dopiero wystawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 03.11.2010 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 u mnie będzie tylko ocynk bez malowania pod kolor. co do styro to załatwiał w hurtowni nasz bobek wiec jemu należą się gratulacje ale to on w sumie nas przekonał by dać jednak 20 nie 15 wiec jak przekonał to niech załatwia 125 zł za m3 ale może będzie taniej czekan na fakturę z hurtowni ale jak znam życie to w grudniu dopiero wystawia No to BOB wyczarowal rewelacyjna cene ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 03.11.2010 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 własnie dostałem info dokładnie 124 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.11.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 makawel to na podobnym etapie jesteśmy też od 8,11 robimy tynki .Jestem w szoku ile wydałeś na materiały dla elektryka ja kupowałam telefoniki 3x1.5 po 120 zł 100 m a 3x2.5 po 185 zł kable telewizyjne 100 m za 34 zł ,puszki też kuzyn kupił w hurtowni peszle i materiał do uziemienia wydałam wsumie ok 2.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 03.11.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Z tym ,że u Ciebie metraż duży chodź my też podoprowadzalić kable tV do każdego pokoju i po kilka gniazdek w każdym pomieszczeniu ,znajomi ostatnio byli oglądać budowe i się zdziwili ,że tyle gniazdek a ja ,że wole gniazdka niż przedużki po pokojach ciagnąć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 03.11.2010 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) co do kabli to poszło ich sporo. dużo u nas wyłączników schodowych krzyżowych dwie skrzynki rozdzielcze(sporo Wyłączników nadprądowych wsio MOELLER) sterowanie bramami garażowymi pstryczkami co by nie szukać pilotów by wyjechać z garażu dwa podejścia siłowe, dużo wyjść na zewnątrz z oświetleniem oraz gniazdkami by podłączyć coś na tarasie lub oświetlenie świąteczne. wsio w peszlach a jak kabel idzie na wejściu do jakiegoś pomieszczenia to jeszcze w umieszczone w rurce sztywnej rl-47, do tego instalacja tv, internetowa oraz alarmowa i niestety tyle wychodzi. do tego zabezpieczenie przeciwprzepięciowe. jak cos sobie jeszcze przypomne to dopisze hmmm zacząłem sie zastanawiać czy jednak za duzo za to nie płacimy:( Edytowane 3 Listopada 2010 przez makawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 04.11.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Też mamy wyjścia ze świtatełkami na balkony u córy u sunków taras oczywiście też i na lampki i wyjście na kontakt ,przy kotłowni mąż siłowe w garaż wyłacznik nadpradowyróżnicowy mam jeden 40 A też z allegro ,powiem Ci ,że kuzyn pospisywał mi ceny z hurtowni i ja na allu kupiłam kabel telefoniki na 100m o 80 zł taniej niż w hurtowni a poszło mi 6 krążków więc na samych kanlach duże oszczędności szafki i wyłączniki też tańsze mąż wymyślił sobie projektor kupił kabel do kolumn mają zakładać ,ty masz eszcze piwnice ale wydaje mi się sporo ja wiem ,że na samych kablach sporo zaoszczędziłam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidia_G. 04.11.2010 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Hejka Piękny będziecie mieli ten daszek zazdroszczę, że już macie dachówkę. I tych zwojów kabli wewnątrz też zazdroszczę - ale tak życzliwie, bo też bym już tak chciała... Kiedy czytam to, co piszesz o cenach elektryki, to mi się słabo robi... Ja mam teścia elektryka, więc liczę na to, że robocizna będzie tania, zaś materiałów niestety teść mi nie da - trzeba będzie kupić i wydać te tysiące... Zdecydowanie jednak bardziej podobają mi się ceny Renaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 04.11.2010 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 ja niestety nie mam zadnego w rodzinie elektryka i niestety musze tyle płacić. ceny ja widze to miałem podobne co renata ale chyba wiecej tego u mnie :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 06.11.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Ja kupowałam na necie kabel 3x1,5 po 1,20 metr a 3x 2,5 po 1,85 a z tego co mi kuzyn po hurtowniach sprawdzał telefoniki chodzą sporo drożej na szybko obliczyłam koło 300 stów na samym kablu .Mnie prąd wyjdzie 4.000-5.000 tys czekam ile kuzyn zawoła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 07.11.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Cześć Makawel Widzę, że idziecie jak burza i super. Oby zima nie była ostra to więcej będzie można zrobić. W takim tempie to na wiosnę dom bedzie do zamieszkania!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 08.11.2010 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Renatamama3 to nasze kabelki wychodzą po 5-10 gr drożej wiec tu nie problem różnicy(nasz elektryk ma dobre upusty wiec wychodzi podobnie jak w necie) no i właśnie u Ciebie robi kuzyn który zrobi to troszku taniej niz my zapłacimy naszemu elektrykowi którego mamy z polecenia.mariomiliWitamSama wiesz jaka u nas pogoda zagościła wiec prace bardzo mozolnie idą niestety. Chcemy by w marcu się wprowadzić(bo właśnie w marcu przychodzi na świat nasza kruszynka i chcielibyśmy już tam ja zabrać) ale to raczej nie wykonalne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 10.11.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 ile ci poszło metrów kabla u mnie ponad 800 .Jak tam tynki u mnie od dziś ,chłopaki działają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makawel 10.11.2010 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 sprawdzę w domu ale coś kolo 1 400 metrów lub wiecej (3*1.5 oraz 3*2.5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts