Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek M&A&I-Komentarze

makawel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 329
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kolejny Sylwester lecz życzenia te same - byś w przyszłym roku zbudował(a) zamek

duzo szczęścia, dobrego zdrowia, powodzenia i aby troski życia zaginęły w mroku, podczas nadchodzącego Nowego 2011 Roku.

:hug:

Arku fajnie wyglada ta " stacja odpalania " ..... kurcze ta technika ..... normalnie uwielbiam te tematy ... sama bede miala troche elektroniki w domu z racji ogrzewania , oby sie tylko czlowiek w tym polapal .........

http://img717.imageshack.us/img717/893/newyearz.jpg

Niech Nowy Rok przyniesie Ci radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń. A gdy się one już spełnia nich dorzuci garść nowych marzeń, bo tylko one nadają życiu sens. W Nowym Roku wielu szczęśliwych tylko chwil.

boże drogi jak ty to robisz??

trochę mnie nie było, ale się dzieje.

a propos odśnieżania - to chyba nigdzie w tej chwili nie jest tak źle jak w mieście - ciągłe wymiany uprzejmości, zasypywanie samochodu obok. Odśnieżanie nawet 200 metrów drogi to przy tym pestka.

Życzę spełnienia planów noworocznych.

Jak będziesz miał pomysły na kominek - to podziel się. Ciekawam bo sama jestem na etapie wybierania - nie jest to proste jak się okazuje.

co do tempa to niestety ale zadyszka przyszła przy posadzkach niestety a miały juz sobie schnąc bo od 11 zaczynam ocieplenie poddasza.

Niestety jak mawiał klasyk w zimę musi być zimno pani kierowniczko wiec tego nie przeskoczę i czekam na odwilż.

Najgorsze jest to że styro porozkładane na poddaszu a ja chce ocieplenie robić i pewnie będę musiał troszkę rozebrać to co jest tak ładnie poskładane....:mad:

A co tam u was na budowie bo dziennika brak??

pozdrawiam odwiedzających

Edytowane przez makawel

Nie nie posiadam dziennika - nie wiem czy żałować czy nie?

u mnie też zadyszka i to duża - wszystko stanęło bo brak jest ocieplenia poddasza i dziury na poddaszu zbyt duże by móc ciągnąć pracę. E tam :(

postanowiłam wykorzystać czas do ocieplenia na wybór materiałów, żeby potem w miarę środków dokupywać rzeczy - stąd też moje pytanie o kominek. podczytuję ostatnio na ten temat i chyba wiem, że nic nie wiem.

wylewki sie robia ale problemy byly z dowozem piasku niestety kombinacje załawianie co podjedzie pod nasz górke z piachem ...... udalo mi sie załatwic fasttraca czy jak to sie nazywa najważniejsze ze podjechał i piasek jest na działce. wylewki robia od 1.5 dnia jutro konczymy poddasze i parter i na tym koniec piwnica pozniej bedzie robiona bo niestety wybija mi woda w piwnicy sa juz namiezone miejsca któredy ale to sie okaże jutro.

Od wtorku działam na działce padam na pysk udało nam sie zanim weszli posadzkarze odrutowac dwa pokoje na poddaszu.

Plan jest taki że teraz robimy tylko sufity bo niestety deski jeszcze strasznie mokre.

Udało nam sie przenieść 2 tony ekogroszku z granicy działki do domku(jakies 50 metrów) z tego samego miejsca wełne na ocieplenie poddasza oraz profile do podwieszenia. troche uprzatnelismy działke z foli styropianu kartonów i innego badziewia które zostawiły po sobie ekipy robiace u nas.zrobilismy wreszcie pstryczki elektryczki oprawki oraz gniazdka wiec mam wreszcie w piwnicy swiatło oraz prad w gniazkach :D

a jutro kopanie kopanie i jeszcze raz kopanie w zamarznietej glinie .......

wstawie fotki jakos w weekend

pozdrawiam

Arku mam nadzieje , ze poradzisz sobie z woda w domu ........ :mad: trzymam kciuki ......

Wiem cos na temat tej cholery :bash::bash::bash:od poczatku przesladuje moje budowanie , wciaz jestem w kropie co bedzie dalej ..... jak przyjdzie instalowac kanaly ogrzewania

Pozdrawiam cieplo :yes: