pyzia 19.01.2004 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 W ostani weekend obejrzałam "muratorki" z ostatnich dwóch lat i nigdzie nie znalazłam drobnej wzmianki o tym z czego robić parapety zewnętrzne.Temat na pewno nie tak trudny jak rekuperator+GWC+kominek, ale na pewno nie łatwiejszy niż parapety wewnętrzne, blaty - a o nich było ...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 26.01.2004 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Ja również chcę się dołączyć do postu pyzia , nie pamiętam, aby coś o parapetach zewnetrznych było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 02.02.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 tak, tak,... parapety zewnętrzne - to dobre pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izis 04.02.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2004 Popieram!!!!Tobardzo ważny i palący temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula 212 26.02.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 cześć Nasze parapety będą z klinkieru. Ładnie wygądają i mogą dodać urody Twojej chacjencie:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 03.03.2004 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2004 I czy można "ciężki" parapet przy scianie dwuwarstwowej. Okna są zlicowane - jak zamontować np. taki klinkierowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 19.04.2004 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Odświeżam nieco temat - może znajdzie się jakaś zagubiona dusza, która podzieli się swoimi doświadczeniami w temacie zewnętrznych parapetów w ścianie 2-warstwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 29.04.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 I jeszcze raz do góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 16.05.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Jeszcze nie wiem jakie będę miał parapety zewn.ale na pewno nie będę miał z blachy.(przy zacinającym deszczu podczassnu szlag może trafić -sam to przeżywam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 16.05.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Parapety klinkierowe na ścianie dwuwarstwowej ma ArtMedia. Można zobaczyć to na jego stronie www w galerii z roku 2003. W jakims wątku opisywał, ze spokojnie leżą sobie na warstwie wełny i nawet stanąć można na nich. Po jego doświadczeniach też będę robiła z płytek klinkierowych. Na styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 17.05.2004 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 A ktos moze pzerabial parapety drewniane, czy to utopia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 28.05.2004 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Ja mam parapet drewniany ale w szopce po dwuch latach zrobił sie wygiety dobra rada dla amatorów pamietajcie w którą strone bedzie sie wyginała deseczka (rysynek słojów) w rogu tegoa parapetu jeż mam pleśń nie sciagam go specjalnie eksperymentuje zazanaczam za byl impregnowany wgłębnie i lakierowany raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 31.05.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 W lipcowym numerze "Muratora" znajdziecie artykuł "8 sposobów na parapet zewnętrzny". Zatem już niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 31.05.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 W lipcowym numerze "Muratora" znajdziecie artykuł "8 sposobów na parapet zewnętrzny". Zatem już niedługo. Dzieki, Ocieplenie i tynki zewnetrzne planuje na jesien - wiec artykul w sama pore. Pozdrawiam i oczekuje z niecierpliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ogier 04.06.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami Mieszkam w środkowym segmencie szeregowca, zatem dwie ściany z oknami: wystawa południowo-wschodnia oraz północno-zachodnia. Okna biały Thermoplast, ściana patrząc od wewnątrz: MAX + 2x4cm wełna + K-2 Podczas ocieplania domu skusiłem się na parapety z PCV firmy zqachodniej, w kolorze brązowym, mniejsza o nazwę firmy (cenowo mercedes). Słuchajcie, op strony nasłonecznionej - pełna kicha Po trzech latach odbarwiły się, powypaczały i nadają się do wymiany Wprawdzie od północnej strony ok, ale z uwagi na całokształt - absolutnie odradzam PCV Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts