Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Parapety zewnętrzne

pyzia

Recommended Posts

W ostani weekend obejrzałam "muratorki" z ostatnich dwóch lat i nigdzie nie znalazłam drobnej wzmianki o tym z czego robić parapety zewnętrzne.

Temat na pewno nie tak trudny jak rekuperator+GWC+kominek, ale na pewno nie łatwiejszy niż parapety wewnętrzne, blaty - a o nich było ...

pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Parapety klinkierowe na ścianie dwuwarstwowej ma ArtMedia. Można zobaczyć to na jego stronie www w galerii z roku 2003. W jakims wątku opisywał, ze spokojnie leżą sobie na warstwie wełny i nawet stanąć można na nich. Po jego doświadczeniach też będę robiła z płytek klinkierowych. Na styropianie.

• 2 weeks później...

Ja mam parapet drewniany :)

ale w szopce po dwuch latach zrobił sie wygiety dobra rada dla amatorów pamietajcie w którą strone bedzie sie wyginała deseczka (rysynek słojów) w rogu tegoa parapetu jeż mam pleśń nie sciagam go specjalnie eksperymentuje :) zazanaczam za byl impregnowany wgłębnie i lakierowany raz

Chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami 8)

Mieszkam w środkowym segmencie szeregowca, zatem dwie ściany z oknami: wystawa południowo-wschodnia oraz północno-zachodnia. Okna biały Thermoplast, ściana patrząc od wewnątrz: MAX + 2x4cm wełna + K-2 Podczas ocieplania domu skusiłem się na parapety z PCV firmy zqachodniej, w kolorze brązowym, mniejsza o nazwę firmy (cenowo mercedes).

Słuchajcie, op strony nasłonecznionej - pełna kicha :x

Po trzech latach odbarwiły się, powypaczały i nadają się do wymiany :cry:

Wprawdzie od północnej strony ok, ale z uwagi na całokształt - absolutnie odradzam PCV :evil:

Pozdrawiam