PanPaniSmith 03.06.2010 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 we środę (02.06.10) panowie stawiali ściany boczne na piętrze, ścianki działowe między pokojami, nie wiem czy skończyli kominy, czy będą je robić dopiero w piątek. W każdym razie do piątku chcą przygotować dach do krycia. http://images38.fotosik.pl/296/5a3887195a961530med.jpg Jeśli uda nam się zaglądnąć dziś na budowę to na pewno pojawi się więcej zdjęć.. Na razie zachwycamy się tym jaką mamy dużą łazienkę (prawie 9m), jaki duży będzie strych nad poddaszem, Sąsiedzi kibicują naszej ekipie - wszysy ich zagadują, proszą o przysługi, chwalą ich pracę.. My mamy z mężem mały zgrzyt w sprawie kominów. Dach będzie czarny (Roben monza antracyt) - doszłam do wniosku, że najlepszy będzie do tego komin z czarnego klinkieru. Za to mąż zdecydował, że lepiej go wymurować, otynkować i pomalować na kolor elewacji - czyli... biały! Trochę mnie to zaskoczyło, ale ponieważ z natury jestem zgodnym człowiekiem, a on podał argument - że jak się pobrudzi to można go pomalować na czarno, to się zgodziłam.. A niech ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 10.06.2010 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 parę dni było trudno, żeby się tu dostać, ale już cały układ dzienników jest po staremu, zatem mam zdjęcia z wczorajszego dnia. Ekipa przygotowuje dach do położenia dachówki (czyli robi podkład z folii i całej reszty). Przy okazji ocieplają i wykańczają elementy przy dachu (obie jaskółki, boczną ścianę domu przy sąsiedztwie dachu nad garażem). Domek wygląda już całkiem ładnie http://images37.fotosik.pl/298/0953f9ab67925a44med.jpg http://images43.fotosik.pl/302/e2a4f5c453011f2cmed.jpg dziś rano przyjechała dachówka (mąż na budowie odbierał i przy okazji rozwalił nam samochód.. No cóż, jedno powstaje, drugie niszczeje.. Nie otwierają się drzwi, blacha wgnieciona.. ręce opadają..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 13.06.2010 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Panowie zaczęłi krycie dachu. Pięknie im to szło, dach robią ślicznie.. oto kilka fotek: http://images39.fotosik.pl/299/4b360e141dca1573med.jpg http://images38.fotosik.pl/299/a702715aba32a938med.jpg w nocy była straszna burza, mam nadzieję, że nic się nie zniszczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 24.06.2010 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 witam dawno nic nie pisałam - ale to dlatego, że mam w pracy bardzo duży ruch. SSO zakończony został 18.06.2010, budowa ma chwilę przestoju, choć jutro pojawia się elektryk w celu wykonania przyłącza prądu do budynku. Wodę też uda nam się przyłączyć w tym roku (hehe krakowskie formalności... To się cały czas ciągnie - dom zdążył stanąć, a uzgodnienia w ZUTPie ciągle nie ma z powodu ogromu pracy jaką mają urzędnicy i ciągle wykrywanych braków - oczywiście w ostatni dzień trwania procedury..). Ciągle pozostaje niewyjaśniona kwestia burzówki, ale nie mam na to obecnie siły.. musi poczekać. W przyszłym tygodniu wrzucę jakieś zdjęcia domu, bo teraz to nawet nie mam chwili, żeby tam dłużej pochodzić, przejeżdżam tylko kontrolnie drogą.. Pozdrawiam was wszystkich i życzę udanego lata - może jakiegoś uroczego urlopu (my sobie nie odpuścimy ), może wreszcie pogoda będzie dla nas łaskawsza i uda nam się trochę nacieszyć słońcem w tym deszczowym roku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 02.07.2010 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 obiecałam pokazać stan surowy, oto i on taram! http://images47.fotosik.pl/311/6d21d7e14b66b475med.jpg http://images47.fotosik.pl/311/cc553b40c9bf22f3med.jpg w ubiegłym tygodniu podłączony został tez prąd do budynku. Zajęłam się tematem odporwadzania wody burzowej (znów ZIKIT i warunki przyłączenia..) i może nawet uda się w tym roku.. Zmianę ogrodzenia wokół działki należy zgłosić w UM i czekać na zgodę znów 30 dni.. W przyszłym tygodniu zaczynamy wycenę okien i powoli myśleć o elektryku robiącym rozprowadzenie kabli w domu.. zaczyna się najgorsze.. ETAP II - wykańczanie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.07.2010 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 witam i spieszę donieść, że:- ogrodzenie zgłoszone- elektryk wchodzi we wtorek- wod - kan również- okna wycenione, mamy weekend na rozważanie co wybrać.. ogólnie za białe okna chcą wszyscy ok 8000zł, za antracyt jednostronny 10 000zł.. no nie wiem.. chyba zaoszczędzimy te 2000zł na inne rzeczy... (na przykład okienniczki..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 23.07.2010 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 elektryka już zrobiona, faktura z Enionu już przyszła do opłacenia Wycena instalacji wodnej zwaliła nas z nóg (20 000zł) zatem szukamy innego wykonawcy, bo jak na moje oko trochę za drogo.. Szukamy drewna na ogrodzenie - wcale nie jest to taka prosta sprawa - chcieliśmy deski poziome i nikt nie ma takiej oferty.. Może dziś pojadę do jakiegoś stolarza na rozmowę.. Okna już wstępnie zamówione, bierzemy białe, plastikowe, na parterze z nawiewnikami. Wycena bram garażowych też droga - od 2500 do 4500zł ehh.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marqius 09.08.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witaj, Bardzo ładny domek . Czy jesteś w stanie podać mi jego parametry ? tzn powierzchnia użytkowa. Interesuje mnie równie jaki był koszt postawienia go w stanie surowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 21.08.2010 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 witam po przerwie urlopowej - kilka prac ruszy, reszta.. nie wiem jeszcze kiedy. Zamówione są okna (będą na dniach), brama (w przyszłym tygodniu), oglądam drzwi.. Marqius - powierzchnia domu to 135m, a reszta pytań - zapraszam do "komentarze - dom w mieście" - tam odpowiem na wszystko link do tej strony jest w stopce w moim podpisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 01.10.2010 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2010 zniknęło mi kilka ostatnich wpisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 16.06.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 witam. Powoli jednak ruszam dalej. Dziś było spotkanie z elektrykiem, uzbroi skrzynkę za 1000zł, jadę podpisać umowę o licznik i będzie prąd. Zdjęcia może zrobię niedługo tego, jak to wygląda... No i idę po kredyt i czekam na zwrot podatku... Mały :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.01.2012 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 dawno nie pisałam, zatem dodam, że podłogówka i wylewki zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.01.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 i jeszcze kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 11.01.2012 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 jutro ruszają prace zw z ociepleniem dachu. Będą zdjęcia... Ceny za materiały.. bardzo duże.. Lada dzień przyjdzie pozwolenie na wejście w drogę, więc jeśli pogoda się utrzyma to będę kopać przyłącze wod - kan i deszczówkę... Ale to zależy od pogody. No i niedługo kaloryfery na piętrze.. no i chyba wreszcie porządnie zaczynam szukać płytek i zamawiam drzwi wejściowe... tak dla ciekawości - wszystkie uzgodnienia przyłaczy z projektami trwały prawie... 2 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 16.11.2012 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 witamdom w zasadzie wykończony. Geodeta zakończył pomiary do wykonania zgłoszenia odbioru. Po uzgodnieniu w jakimśtam urzędzie odda mi papiery i będę mogła z tym wszystkim iść zgłosić zakończenie robót. Odbiór do 21 dni. Wszystko w domu i na zewnątrz zrobione, zdjęcia jak będę mieć dostęp do jakiegoś normalnego internetu, który będzie w stanie to załadować, bo w starym mieszkaniu już rozwiązałam umowę o dostawę internetu.. W domu nie ma nic ładnego ani nowego, bo przewiozłam stare meble z mieszkania, więc wnętrza nie powalają. Wokół domu ziemia i błoto bo dopiero na wiosnę można coś siać, z resztą nie wyrównane jeszcze wszystko, brakuje bramki i bramy w ogrodzeniu... No roboty jeszcze kupa, ale cały czas jest formułka "kiedyś się zrobi" i tak idzie do przodu. Najważniejsze, że budowa skończona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 07.05.2013 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 dom odebrany, mieszkam w nim i nie mam internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 13.12.2013 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2013 witam, dom zyskał ogrzewanie z sieci miejskiej. Jest wygodny, funkcjonalny, ciepły. Bardzo dużo zadowolenia po całej tej ciężkiej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts