Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze - dom w mieście

Recommended Posts

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam :yes:

Co u Was ? Biedne te nasze Polskie Miasta :(:( ...... Krakow byl zawsze wyjatkowym miejscem dla mnie i teraz z zapartym tchem sledze zmagania ludzi Krolewskiego Grodu :hug:. Mam nadzieje , ze Waszej budowy nie dosiegla niszczaca fala

Pozdrowienia i kciuki trzymam za sloneczna pogode :cool:

moje osiedle położone jest baardzo daleko od Wisły i wszelakiej innej małej zdradliwej wody, już na wzniesieniach więc jesteśmy bezpieczni. Jeśli tylko te iły które mam się nie powymywały to wszystko powinno być ok. Ale na takie oglądanie jeszcze za wcześnie. Wstępnym okiem wszystko zdaje się być ok. Żal mi za to Krakowa niżej, bo taki poniszczony przy tej nowohuckiej :(

cześć dziewczyny! MIło mi was tu widzieć!

Atija wielkie dzięki za słonko - śliczne jest :) Robiłaś własnoręcznie? Bo takie są najskuteczniejsze!

ja jeszcze dołączę się z małym tańcem :wave::wave::wave:

straszyli nas wczoraj burzami z gradem, ale nic z tego nie wyszło i dziś widzę że znów nieśmiało zza mgły wychodzi jakieśmałe słońce, paki śpiewają jak szalone!

Nasz majster przełożył rozpoczęcie budowy na drugi tydzień czerwca, mówi, że go zalało (bo jest z powiatu bocheńskiego tam straszne rzeczy się działy) więc nic nie dyskutuję, teraz takie tragedie były, że spokojnie można z budową poczekać w obliczu tego co było..

Nieee, słonka sama nie wyprodukowałam, aż taka zdolna nie jestem. Wiele mam zalet ( w tym skromność hi hi) ale talentu plastycznego u mnie niet.

Nie dziwię się Twojemu majstrowi, w obliczu rozmiaru tragedii, jaką widzę w telewizji, nie ma głowy do budowania. Pewnie ma milion swoich spraw do załatwienia. A o Tobie ładnie świadczy wyrozumiałość jaką wykazujesz.To co spotkało tysiące zalanych rodzin mnie przeraża. Czy naprawdę nie można było temu zapobiec posiadając doświadczenie z 1997 roku?Teraz tylko politycy wzajemnie będą się obwiniać, czy to wina rządu czy samorządów. A za parę lat będzie nie daj Boże powtórka, bo nic nie zrobią aby zapobiegać takim tragediom.

Ach i jeszcze gratuluję DOMOWNIKA FORUM :D:yes:

Super wiadomości .U mnie skończyli szalunki na wieńce i zbrojenie i zaczeli maziac czarną mazią ,koparkowy wypokał kanały w garażach .Jutro zalewamy wieńce i będziemy chyba wozić piach do zasypania .

Chyba zaraz pojadę na działkę ma 1,5 km wsadzić wierzbę hauruko i bez kupiłam w sobotę .

cześć atija!

cześć renatamama :)

fajnie że masz tammiejsce na ogródek koło budowy :)

u mnie wszystko zawalone gliną i inną ziemią i trocinami i wszystkim co tylko możliwe, nie ma mowy o sadzeniu czegokolwiek :(

ale bez też mi się marzy i jarzębina i bardzo chciałam wierzbę, tylko nie ma miejsca na takie wielkie drzewo :(

Piszesz, zę zalewacie wieńce - czyli gruszka jednak dojechała?

to musiałabym chyba dość duże drzewko kupić i posadzić, żeby kwitło już w przyszłym roku.. Fajnie byłoby to zrobić na jesień..ale najpierw musimy wyrównać teren. A znów żeby to zrobić to najpierw musimy zrobić drenaż i podwyższyć fundamenty ogrodzenia, zeby nadsypać ziemi z przodu działki i w ten sposób wyrównać trochę spadek..

a puki co jestem chora. Strasznie wielkie mam węzły chłonne (albo migdałki - bo nie rozróżniam), nie jestem w stanie nic jeść takie są wielkie.. ledwo oddycham :(

nie poszłam do pracy, czekam na lekarza w przychodni..