Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze - dom w mieście

Recommended Posts

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rosną ścianki, ale majster straszy, że ma dużo roboty i już widać, że u nas z powinności jest bo go terminiy gonią.. Niechby chłopaki dokończyli SSO, przy ich tempie zajmie to może 2 tyg. i niech lecą dalej! My za ten czas sobie okna zamówimy, może podniesiemy to ogrodzenie i może znów będzie padać to wrócą do nas robić w środku domu ;) Ze złych wiadomości ogrodniczych - piękna róża jaką miałam na działce (ale rozła dokładnie na wjeździe do działki) przesadzona w inne miejsce nie przyjęła się :(

a była prześliczna - wysoka na 3m, kiedy kwitła to była obsypana kwiatami... ale niestety :(

PaniSmith, szybkiego powrotu do zdrowia :D

A jak dawno tą różę przesadzałaś, na pewno nic nie da się z nią zrobić już?? Padła definitywnie?? Wiesz, ja na różach się nie znam, ale jest tu taka jedna Królowa ;), która o różach wie wszystko, może zapukaj do niej i podpytaj, czy możesz jeszcze coś zrobić? Tu masz linka do jej komentarzy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?104760-Dworek-i-ogród-różany-Moni-komentarze/page668

Pozdrówka i zdrówka :D

zapraszam :)

dziś niestety nie będzie zdjęć, bo jestem chora (prawie 38 stopni :( ) nie pojadę więc na budowę. Z tego co wiem to panowie już rozmieszczali jaskółki, robili ściany działowe na piętrze.. Drewno miało być jutro ale pan z tartaku może nie dojechać tyle mają zleceń i wtedy prace dachowe zaczną się od poniedziałku.

yuka jak człowiek ma 38 stopni gorączki i nie może jeść z bólu to łóżko w domu jest jedynym miejscem do którego chce i ma siłę się wybrać. Byłam u lekarza - migdałki mi chcą wycinać..

a co do róży atija - no nie wiem w sumie czy nie umarzła, ale jeśli tak, byłby to wyjątkowy zbieg okoliczności, że to zaraz po przesadzeniu się stało.. w każdym razie czy to pierwszy powód czy drugi, niestety straciłam ten kwiat :(

mąż dziś pojechał na budowę, może jakieś zdjęcia przywiezie..

Witam serdecznie . Jakoś mi ta okolica znajoma , wydaje mi się ,że jest to Podgórze ale pewny nie jestem nie mylę się??? Jeśli tak to będziemy mieli do siebie bardzo niedaleko i w sytuacjach,, kryzysowych" można będzie liczyć . Ewentualnie można wspomagać się dobrymi radami . Bo moja bryła domu ma być identyczna jak Twoja. Ja najprawdopodobniej swój dom zacznę budować jak się nic nie zmieni w Łagiewnikach. Pozdrawiam serdecznie.

nic się nie mylisz Łukaszu :)

co cię tam zagoniło w ta małą uliczkę, że poznajesz domek? PIsz, chętnie porozmawaim z kimś z okolicy :)

atija - moi spieszą się, bo mają dużo zlecen. I chcą zrobić jak najwięcej.. Ja mam nieco inną filozofię życiową, czasem trochę czasu dla rodziny i trochę odpoczynku lubię.. Ale z ich pracy jestem bardzo zadowolona - bo to nie tylko jest to, że robią szybko, ale też dobrze. Przykładają się do pracy. Inni ludzie ich chwalą. A to jest dla mnie ważne.

teraz taka ładna pogoda, że szybko wam będą budować :)

a jak chodzi o autko, to niestety konieczna jest wizyta u blacharza - tylni błotnik i drzwi pasażera. Ale to i tak jest autko dowożące rzeczy na budowę, wcale nie piękne i nowe, i w tym miejscu już było porysowane.. Przeżyjemy :)