Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze - dom w mieście

Recommended Posts

• Odpowiedzi 197
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
teraz prace już nie są tak spektakularne - rzeczy dzieją się w domu i prawie ichnie widać. Mamy już na przykład rozprowadzone kable i rozdzielnię na prąd - sprzątamy działkę, będziemy ją wyrównywać, ale to są drobne prace i mało je widać w porównaniu z tym co działo się wcześniej :)

do ogrodzenia działki mamy 6m - tak jak wszystkie inne domy na ulicy - taki był wymóg narzucony z wydziału architektury, że wszystkie dom mają stać w jednej linii. Droga która jest przy domu to brukowana droga dojazdowa do domów na tej ulicy, nie jest ruchliwa, bo używa jej tylko ośmiu sąsiadów ( w tym my). Kolor elewacji ma być taki jak okien, czyli biały. Ewentualnie perła, ale to jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji..

To fajnie ,że taka mało ruchliwa ,ja jak szukałam działki to patrzyłam na to ,żeby to była albo ślepa tak jak mam teraz tylko mieszkańcy, albo prywatna dzieciaki sobie jeżdżą na rowerach a ja jestem spokojna .Też myśle o białej, elewacji lub jasny popiel ewentualnie jasny kremik.Ostatnio myśle o kuchni wiem jak wszystko mniejwięcej rozłoże chodzą za mną białe meble (fronty) a blaty ala sosna białe kafle i zielone ściany .Jeden synek chce pokój piłkarza (dywan i malunki na ścianach ) 2 ocean a córa konie wymyśliłam jej pokój w fioletowy z białym i czarne konie chce mieć makarony w oknie .

ja tak daleko w mojej wyobraźni się nie posuwam :) zwłaszcza, że ostatnio ciężko nam się z mężem dogadać.. Renata - robiłam wczoraj wycenę bram garażowych z montażem, segmentowe automatyczne wyszły mi, cholerka za 3800zł, strasznie dużo! Poprosiłam zatem, żeby facet wycenił taką prostą automatyczną. Z montażem też wyszło ok 3000zł. A garaż mam 220/250.. Napisz mi jeszcze coś proszę o tym co ty znalazłaś.

Pani smith to inny wymiar a z tą bramą wyszły jaja miałam pisać właśnie pojechaliśmy z męzem do liroja pytamy gościa ile za złoty dąb dopłaty bo na promocji brąz obliczył 3400 a ja taka różnica ,a on a gdzie tak tanio a ja no u państwa taki inny pan powiedział ,że 2199 gość oczy na nas i powiedział ,że są urlopy i często pracowicy nikompetetni są na danych działach to jest cena 2199 za brąz bez tego do podnoszenia autoomatu automat dodatkowo płatny dostałam przeprosiny za złe info .

Możesz mi powiedzieć ile twoja ekipa wzieła za budowe .Powiem ci ,że dzwoniłam do nich dziś umówił się na poniedziałek na rozmowe .Wkurzyła mnie moja ekipa jednego nie zrobiła a za następne chce kase ja odmówiłam to przyjeżdzają na budowe i protestują PRZEZ 3 TYGODNIE ZROBILI uwaga szalunek znajomym na stropie a gdzie zbrojenie i zalanie mam wizje ,że u mnie to samo bo spać nie moge .Mąż mi mówi rób jak uważasz tylko zanim zmienisz spytaj ile mniej więcej biorą .

dzięki wczoraj umówiłam się na rozmowę mają terminy wolne bo 3 budowy wypadły z powodu powodzi ,wycofały się gminy z pozwoleń .Zobaczymy w poniedziałek .Wczoraj kazałam porozwozić robotników szefowi i przyjechać odpowiedział ,że ma drenaż na innej budowie ,powiedziałam to proszę nie wracać jeśli czasu pan dla mnie od 2 dni niema ,zadzwonił po pół godzinie ja wkur....a na maksa ,pyta się czy może jutro ja mu ,że nie jutro ja czasu brak tak jak on od 2 dni ja jutro to p[rszę o zwrot zaliczki na następny etap jego odpowiedź Pani Renato a jest panio na budowie ja tak to zaraz będę .Doszliśmy niby do porozumienia niby dziś pilnował ekipe ,duży postęp ale atmosfera straszna ,pyskówa do szefa jednego z pracowników ,ja tu zap.......ł nie będę z wywieszonym jęzorem .Więc ja mam dość albo zmienię ekipę albo na budowę jak oni będą jeździć nie będę .Uwaga strop robią od 3 tygodni zalewać będą w środę równe 4 tygodnie będzie trwało robienie głupiego stropu .

:):)

Wasza też w tyle nie zostaje :)

możesz napisać jaki zakres prac wchodzi w grę u hydraulika i na jakim materiale pracuje ( rozumiem, że ta cena to z jego materiałem)

My płacimy etapami, całość 30 000 z piecem i wszelkimi sterownikami, pompami , grzejniki i termostaty i co tam jeszcze potrzeba. Dużo, ale mam na to fakturę i gwarancję,