PanPaniSmith 28.04.2011 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 zaoferowali mi kredyt na 70 000nie wykończę domu za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.04.2011 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 No troszkę mało ,ale powiem ci ,że jest o co walczyć z tą kasą ,jeszcze przecież zwrot Vat .Masz już tynki więc zrób wylewki i się zastanów bo sporo można ale z głową zrobić za tą kasę ,nas wylewki kosztowały koło 5 tys ,podłoówkę zrobiłam sama z mężem ,materiał kupiłam na necie z odbiorem koło kapelanki ,wełne też na ocieplenie można kupić na allero na Balickiej mają dość tanio transport gratis pierwszą warstę sama spokojnie dasz radę założyć ,ja sama zakładalam w pokoju synka a potem mąż mi pomagał ,2 warstę raczej sama nie dasz rady bo stelaże ,więc możez kogoś zatrudnić o 2 warstwy i do płytowania a od tego momentu to już blisko prawie można mieszkać dobre cenny na piece z Defro i grzeniki diamond lub purmo mają w Liszkach u skucińkich ,przejedź się po składach ,powyceniaj materiał i dopiero rezygnuj . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 29.04.2011 16:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 Renia.. sama watę zakładać? Sama podłogówkę układać? Co ty mi piszesz? Chcesz żebym umarła na tej budowie? Chodzić po składach..z 2 dzieci? A potem je sadzać na ziemi i niech patrzą jak mama wełnę kładzie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 29.04.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 A jakie masz te dzieci małe ? Ja moje sprzedawałam rodzicą lub jechali na budowe i się bawili siedzieli w salonie gdzie się paliło w kozie frajde mieli super ,a podłogówkę może ci zrobić hydraulik mogę Ci dać namiar do mojego jest tani a super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 03.05.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 ja nie mam komu sprzedać dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leo I Kraków 21.05.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 ja nie mam komu sprzedać dzieci. Droga Pani Smith. Śledziłam Pani wpisy na forum nie tylko tym. Z niecierpliwością czekałam na następne wpisy.ym Czułam, że coś niedobrego się u Pani dzieje - nie wiem dlaczego to czułam... Ostatnie wpisy tutaj w Muratorze bardzo mnie zasmuciły. Wchodziłam tu aby nabrać ochoty do życia, aby złapać troszkę optymizmu za pośrednictem pani wpisów... i co.... i jest niefajnie. Buduję Leo I na terenie N.Huty i nawet mi się nie chce pisać jakie piekło przeszłam, jakie przechodzę i jakie pewnie będę jeszcze przechodzić - w życiu osobistm a także zawodowym.. Po dwudziestu czterech latach pracy w jednej firmie dowiedziałam się, że będę pracować tam jeszcze tylko do 31.lipca b.r. Ja jestem na początku drogi do upragnionego kominka, sypialni, spiżarki, etc. I co? I same kłody pod nogi... Zdrowie też się "sypie", bo stres, bo rozczarowania... bo studia, bo szkolenia, egzaminy, bo mąż.. bo córka 15-letnia, która jest kochaną nastolatką i dla niej warto żyć. I marzę o tym, aby miała wreszcie swój pokój a nie spała w kuchni. Droga Pani Smith, błagam Panią!!! Proszę się nie załamywać... Błagam, proszę dodawać mi sił swoim optymizmem, tak jak to było dotychczas... Pani marzenia o domu... one muszą się spełnić, trzeba przeczekać tylko zły czas. On minie - ja to wiem. Serdecznie Panią Pozdrawiam: Iwona P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 23.05.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Bardzo dziękuję za ciepłe słowa Leo to piękny dom - architektonicznie moim zdaniem dobrze przemyślany i ekonomiczny w ogrzewaniu. DObra bryła. ALe jest za duży dla kobiety z 2 dzieci. Ogrzewanie go, sprzątanie, utrzymanie.. To mnóstwo pracy. Gdybym chciała wykończyć ten dom, to po pierwsze musiałabym z dziećmi mieszkać dłuuugo w salonie (chodzą do szkoły, uczą się, co to za warunki dla nich?) po drugie na czas wykańczania domu praktycznie byłyby same, bo budowy trzeba pilnować, jeździć po składach, siedzieć nad robotnikami... Szkoda mi dzieci.. One są ważniejsze niż te ściany, dlatego tak zdecydowałam. Za to trzymam kciuki za waszą budowę, na pewno się uda dziś mojego leo oglądała koleżanka. Powiedziała że już duużo zrobione. No to dobrze się sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 23.05.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Smithka, szkoda, że tak się zakończyła Twoja przygoda z budową ale powiem Ci, że mimo wszystko odważna babka jesteś! Wiesz kiedy się wycofać i co (kogo) ustawić najwyżej w hierarchii wartości.Ale wiesz co, ja myśle, ba! wierzę, że kiedyś wybudujesz gdzieś jakiś dom, dla siebie i swoich dzieci albo może wnuków... bo nigdy nie jest za późno na realizację marzeń a życie przed tobą dziewczyno!!! Teraz sprzedaj ten dom, bądź twarda w negocjacjach;) i zaglądaj czasami do nas:yes:Uściski:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leo I Kraków 27.05.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Pani Smith, trzymam kciuki aby się wszystko ułożyło w życiu. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 16.06.2011 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 no dobrze.. Bardzo ostrożnie muszę powiedzieć, że jednak wracam do budowy. Nie wiem jak sobie z tym poradzę, ale okoliczności są takie... że chyba nie mam wyjścia.. Będzie powoli i pewnie będzie bolało, ale rusza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 16.06.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Trzymam kciuki:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolapp2 16.06.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Ja też - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 16.06.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 dziękuję. Na dziś potrzeba mi informacji jakie są koszty ocieplenia dachu. Jak się to liczy? WYpadłam z obiegu, myślałam, że już mnie to nie dotyczy... no to nie wiem jak się orientować? Pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.06.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Dam ci namiar na wełnę ,z Balickiej z przywozem maja też styro pod wylewki a ja liczyłam ilość wełny po babsku długość pokoju przez długość krokwi to sufit w pokoju no i szerokość plus długość to skos i obliczenia wyszły brakło mi 2 rolek wełny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 17.06.2011 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 a jak ile się za to płaci? I najlepiej.. komu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 17.06.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 no dobrze.. Bardzo ostrożnie muszę powiedzieć, że jednak wracam do budowy. Nie wiem jak sobie z tym poradzę, ale okoliczności są takie... że chyba nie mam wyjścia.. Będzie powoli i pewnie będzie bolało, ale rusza.. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatamama3 17.06.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 http://allegro.onet.pl/welna-mineralna-super-mata-isover-gr-180mm-i1669280803.html tu mają wszystko jak będziesz kupowała duż o to jeszcze negocjuj cenę .A płaciłam kierowcy ,mam od nich wełnę styro i część profili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 17.06.2011 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 17.06.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Trzymam mooocno kciuki. Ślę buziole i moc uścisków.Zobaczysz, będzie dobrze :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 29.06.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 jeszcze nie ruszyłam z niczym.. ale mam nadzieję, że już wkrótce.. Na razie muszę podpisać umowę o prąd inie wiem z kim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts