abalo 28.01.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Pytanie jak w temacie: jaki bank oferuje obecnie najlepszy kredyt hipoteczny? W rankingach prowadzi zdecydowanie DnB NORD, jako bank który oferuje obecnie najlepsze produkty hipoteczne na rynku (wyczytałem, że nie pobierają prowizji, mają promocje na kredyt w Euro itp itd). Co sądzicie? Miał ktoś doświadczenie z tym bankiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyb 29.01.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 musisz mieć ładny dochód. z tego co rozmawiałem to poniżej 6kpln nie masz co rozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abalo 31.01.2010 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 A jak to jest w innych bankach? Chyba to minimum kredytowe jest na podobnym poziomie, więc raczej DnB nie jest żadnym ewenementem. Albo się mylę...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 01.02.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Poszukaj za pomocą comperia kropka pl - podobno są niezależni ale oczywiście przyjąłbym na to drobną zdroworozsądkową korektę. Patrz na ratę a nie na procenty - kredyt może być oprocentowany na 0.5% a wszystkie okołokredytowe bajery mogą się złożyć na całkiem pokaźne sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abalo 02.02.2010 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 to tak apropo Comperii:) Co mnie osobiście cieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponadczas 02.02.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 to tak apropo Comperii:) Co mnie osobiście cieszy... wszyscy finansiści to naganiacze - każdy ma swoją teorię spiskową oraz mega wiedzę na temat rynków finansowych a jakoś nikt z nich nie działa na własną rękę tylko chowają się pod przykrywką banków, funduszy, biur doradztwa.. bleeech.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abalo 03.02.2010 22:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Zgadzam się że branża finansowa, to śliskie rejony... Ale żeby nie było, nie opieram się na comperii tylko. Zajrzałem do RP, Polska The Times i kilku innych dzienników i chwalą sobie to DnB całe. No nie wierzę, że połowa polskich mediów jest naganiana przez ten bank Po prostu dobry produkt i konkurencja będzie musiała się z tym pogodzic:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyb 03.02.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 nikt nie pisał że DnB to zły produkt - po prostu mają pewne wymagania co do drugiej strony umowy i tyle Zasada jest prosta, im lepsze możesz dostać warunki, tym mniej ryzykownym klientem musisz być dla banku (wg oceny banku). Im lepsze dają warunki tym bardziej mogą sobie przebierać w klientach. Na pewno możesz przejść się do oddziału lub zadzwonić - mi w trakcie rozmowy konsultantka od razu powiedziała, że żeby dalsze rozmowy miały sens to muszę mieć dochód rzędu 6kpln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 04.02.2010 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 a jaka jest marża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abalo 09.02.2010 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 nikt nie pisał że DnB to zły produkt - po prostu mają pewne wymagania co do drugiej strony umowy i tyle Zasada jest prosta, im lepsze możesz dostać warunki, tym mniej ryzykownym klientem musisz być dla banku (wg oceny banku). Im lepsze dają warunki tym bardziej mogą sobie przebierać w klientach. Na pewno możesz przejść się do oddziału lub zadzwonić - mi w trakcie rozmowy konsultantka od razu powiedziała, że żeby dalsze rozmowy miały sens to muszę mieć dochód rzędu 6kpln. Zastosowałem się do wskazówek i fakt: weryfikacja klienta dośc szczegółowa, analitycy bardzo skrupulatnie prześwietlili mnie i moje finanse:) Ale z drugiej strony, to też jakiś pozytyw: chociaż mam pewnośc, że wszystko jest odpowiednio strzeżone, przez fachowców, którzy się na tym znają. A nie robią na odwal się wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abalo 09.02.2010 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 a jaka jest marża? marża standard: 2,44% marża promocyjna: 1,94% gdy skorzysta się z konta osobistego na które co miesiąc będzie wpływać min. 5000zł przez 5lat żadnych wymaganych ubezpieczeń, brak również prowizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyb 09.02.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Zastosowałem się do wskazówek i fakt: weryfikacja klienta dośc szczegółowa, analitycy bardzo skrupulatnie prześwietlili mnie i moje finanse:) Ale z drugiej strony, to też jakiś pozytyw: chociaż mam pewnośc, że wszystko jest odpowiednio strzeżone, przez fachowców, którzy się na tym znają. A nie robią na odwal się wszystko Trochę inaczej - im bardziej ryzykowny klient, tym marża musi byc wyższa. Sś banki które są skłonne bardziej ryzykować (mniej wyśrubowane kryteria, za to ładna marża) lub takie, które wolą mniej ryzykować a swoje zarobić (wyśrubowane kryteria, ale ew. problemów mniej, kasa pewniejsza to i marża może byc mniejsza, bo windykator rzadziej potrzebny i straty z tytułu niespłacanych kredytów mniejsze W końcu to jak inwestycja - chcesz bezpiecznie? kupujesz obligacje i musisz zadowolić się mniejszym zyskiem za to pewniejszym. wolisz więcej zarobić? no to robisz bardziej ryzykowne inwestycje np. na rynku akcji - więcej ryzykujesz, ale więcej możesz stracić. Wolisz jeszcze więcej zarobić? zaczynasz bawić się opcjami na akcje - możesz zarobić 100% lub stracić 100% (nie wiem czy u nas na GPW jest możliwość zabawy opcjami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszb1 11.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Znajomy też zachwalał DnB.Prześwietlili go całkowicie, ale potem też mógl liczyć na konkretną i profesjonalną rozmowę na temat kredytu. A biorąc pod uwagę także moje doświadczenia w tej sprawie to wcale nie jest takie proste... Ja z kolei miałem dobre doświadczenia z Multibankiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abalo 13.02.2010 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 http://www.inwestycje.pl/kredyty/kredyty_w_euro___8211__rata_o_20_proc__nizsza;77003;0.html tutaj fajny artykuł odnośnie kredytów w obcej walucie, i fajne porównanie ofert. dnb dobrze wypada, choć też są zgodni fachowcy że trzeba mieć trochę kasy, żeby się załapać u nich na kredyt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts