kaczor91 29.01.2010 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam mam pewien problem i potrzebuję pomocy... nie znalazłem odpowiedniego tematu więc zamieszczam tu ze względu na to iż przebywa tutaj najwięcej forumowiczów muratorów złotych rączek a więc od początku.... Pękło żeberko w piwnicy w grzejniku, dom ma około 200m2 powierzchni, piec 29 kw, jednofunkcyjny (zawór dopuszczający wodę bezpośrednio na instalacji)... co do żeberka... no więc uciekała woda, odkręciłem grzejnik zaślepiłem zawory no i dopuściłem wody... grzejniki nie grzeją, podłogowe też... odpowietrzam ręcznie grzejniki - leci woda... czasami tylko powietrze... ojciec marudzi nad uchem że nie można dopuszczać wody jak jest piec gorący (średnio 60')... co robić? Prosiłbym po kolei... jak dla zielonego w tym temacie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 29.01.2010 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 może pompę zapowietrzyłeś , chyba masz pompę spróbuj ją odpowietrzyć, odrzucasz ta duża śrubę na śrubokręt , chyba ze w gazowych inaczej jest,ale powinno być to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 29.01.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 może pompę zapowietrzyłeś , chyba masz pompę spróbuj ją odpowietrzyć, odrzucasz ta duża śrubę na śrubokręt , chyba ze w gazowych inaczej jest,ale powinno być to samo A są jakieś inne pompy do gazowych ? 1. Odpowietrz jak radzi Kris2222 pompy 2. Odpowietrz piec 3. Odpowietrz grzejniki 4. odpowietrz rozdzielacze (jesli masz na nich odpowietrzniki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczor91 29.01.2010 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 słyszę jak w rurkach leci woda koło pieca... a tak nie powinno chyba być takiego wrażenia... piec jeszcze nie wygasł dalej jest 60 stopni więc wody dopuścić chyba nie mogę?... co do pomp hmmm odkręciłem i leci woda... więc chyba jest cacy... grzejniki też leci woda a grzeje tylko górny łazienkowy... i to tak lekko ciepły jest tylko... co robić dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 słyszę jak w rurkach leci woda koło pieca... a tak nie powinno chyba być takiego wrażenia... piec jeszcze nie wygasł dalej jest 60 stopni więc wody dopuścić chyba nie mogę?... co do pomp hmmm odkręciłem i leci woda... więc chyba jest cacy... grzejniki też leci woda a grzeje tylko górny łazienkowy... i to tak lekko ciepły jest tylko... co robić dalej? Jeśli dopuszczenie wody masz nie bezpośrednio do kotła to możesz śmiało dopuszczać. Jeśli bezpośrednio to też, ale powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczor91 29.01.2010 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 a jak zobaczyć czy bezpośrednio do pieca czy nie? zawór mam troszkę za piecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 29.01.2010 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 a jak zobaczyć czy bezpośrednio do pieca czy nie? zawór mam troszkę za piecem W każdym przypadku możesz tylko rób to powoli. A nie zawór na max odkręcony i hura leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts