Princesa 01.11.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 (edytowane) Lukarna no jednak trochę boję się zamawiać w tamtej firmie drewniane. Sama firma produkująca miała w zeszłym roku masakryczne kłopoty finansowe, z których podobno wyszła... nie wiem. Ale salon w Krakowie, w którym dostaliśmy dobrą cenę to dosłownie malutkie pomieszczenie z 1 pracownikiem, a przy kłopotach finansowych producenta to i oni się zwiną jakby coś się stało... A w innych firmach drewniane wychodziły strasznie drogo lub były niezbyt ładne. Dobrą cenę dają jeszcze we Włoszczowej, ale znajomym te okna się rozleciały (dosłownie rozpadają się) po 10 latach... nie wiem jak o nie dbali i czy przypadkiem nie montowali przed wylewkami, ale bez przesady... No i kwestia praktyczna, stwierdziliśmy, że przy plastikach szybciej nam pójdzie bo wstawią w marcu przed instalacjami i mokrymi robotami a drewniane musielibyśmy zapłacić już za całość jak tylko by przyszły, a wstawić by mogli po tych pracach czyli koło lipca/sierpnia jak wszystko wyschnie... Nadal drewniane nam się podobają znacznie bardziej... Ale cóż, trzeba iść na kompromis czasem. A przy okazji będzie taniej o jakieś 7 tys... A poza tym ważna jest też kwestia drzwi przesuwanych. W drewnie ważą znacznie więcej niż w PCV, a że otwór spory to ma dla mnie znaczenie bo zupełnie inaczej się przesuwają jednak. W PCV dużo łatwiej. I zamiast HS będą HKS z nieco wyższym (7cm) progiem i nieco innym systemem (uchylno-przesuwne) i raczej podzielone na 3 części bo przy 3 szybach to jest ciężar... Kilka dni temu byliśmy u sąsiada z niemal naprzeciwka, który montował PCV z tej samej firmy i w kolorze takim, jaki z pewnościa damy od zewnątrz. Ma właśnie HS zamontowane w wymiarze 360cm dzielone na 2 (u nas 340cm) i powiem szczerze, że ledwo mogłam te drzwi otworzyć A przy podziale na 3 i HKSie sprawa wygląda zupełnie inaczej... W salonach zazwyczaj mają HSy z 2 szybami, a to jednak jest zupełnie inna waga przy 3 szybie i jeszcze jak jest wielki otwór to dają grubsze szklenie i zupełnie zmienia to ciężar okna... Generalnie w Oknoplusie mamy cenę 17000 za okna: - z 3 szybami - profil z pianką poliuretanową - ukrytymi zawiasami - kontraktronami Więc nieco bardziej wypasione. A od jutra jest promocja zimowa i mam dostać uaktualnioną wycenę. Sama pracownica salonu zaproponowała, żeby zaczekać z zamówieniem bo będzie promocja Edytowane 1 Listopada 2011 przez Princesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 no to bardzo tanio te 17tys przy oknie przesuwnym! Jakie jest U okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 01.11.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 pumpaluna całe okno (bo to ważne) ma U=0,7/m2 A cena niska bo drzwi będą HKS a one są nawet o połowę (u nas o 4 tys.) tańsze niż HST (te z niskim progiem). Przy czym nie pamiętam czy U okna przesuwnego nie jest nieco słabsze bo tam jest jeszcze jakiś profil pośredni montowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 01.11.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 To te okna: http://www.oknoplus.com.pl/72/termo-plus/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 no to przy takim U i waszej ilości okien to taniocha, my przy mniejszej ilości okien i to z U~0,8 i z dużym rabatem płaciliśmy niewiele mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 01.11.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 pumpaluna a w jakiej firmie zamawialiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 okna Eurocolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 01.11.2011 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Ale brałaś na schuco? Podobno są lepsze od innych, na ile to wychodzi w użytkowaniu nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 01.11.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 SCHUCO SI 82 Classic, dwustronna okleina złoty dąb, w dwóch tarasowych ruchomy słupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 01.11.2011 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 No to cena zrozumiała, nam w Schuco wyszło ok. 23 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 02.11.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 no my dostaliśmy od kolegi duuuuuuży rabat, po normalnej cenie byśmy się nie zdecydowali na ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 02.11.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 No niestety my nie znamy nikogo od tych okien Ale mam nadzieję, że z Oknoplusa będziemy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flamee 02.11.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Zazdroszczę zaawansowania prac, śledzę z zainteresowaniem wasze postępy, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rado432 02.11.2011 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam. Ile kosztowały materiały na piwnicę wraz ze stropem i koszt materiałów na stan surowy- Rumiankowej Chatki?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 04.11.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Jak życie się może przewrócić do góry nogami w kilka sekund... niby sobie człowiek zdaje z tego sprawę, a jednak zawsze jest to szokujące :/ Muszę się trochę pozbierać, jestem w lekkim proszku. Mój mąż miał wypadek jest w szpitalu a ja ciągle tylko myślę, co by było gdyby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Princesa, tulę mocno A jak mąż? To coś poważnego? Tak jak piszesz, wydaje nam się że mamy mnóstwo problemów i kłopotów a czasem jedna chwila uświadamia nam że tak naprawdę to sa rzeczy ważniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 04.11.2011 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ja jestem trochę przerażona tym, że nie zrobili mu tomografii brzucha, ani żadnego badania na brzuch, a przecież tyle jest pęknięć i krwotoków wewnętrznych na skutek ucisku przez pasy bezpieczeństwa.Nie wiem co robić, domagać się tego?minęły 2 dni niby brzuch nie boli, ale... różnie to bywa, objawy też są różne, np. śledziona może na dobre pęknąć po kilku dniach dopiero..Ja nie rozumiem, jak tak można zrobić? Przyjeżdża pokiereszowany człowiek wywleczony ze zmasakrowanego samochodu a oni go ręką po brzuchu pomacają i cześć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Może jak będziesz w szpitalu to zapytaj lekarza prowadzącego czy NA PEWNO z brzuchem OK?Maz pewnie jeszcze dobrze z szoku nie wyszedł to tez do końca może wszytskiego nie czuc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 04.11.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 O kurcze Trzymaj się jakoś i nie myśl o najgorszym, ciesz się tym że wyszedł z tego cało. Niech szybko wraca do zdrowia i domu a co do brzucha to zawsze możesz poprosić o zapis w karcie, że nie widzą potrzeby zrobienia tomografu a jeszcze lepiej o niego poprosić i jak odmówią to niech wpiszą że odmówili. Na wielu lekarzy to działa i jednak badanie robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 04.11.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 pumpaluna, żeby tam jeszcze byli lekarze do pogadania... od 2 dni nie ma jak dorwać szanownej pani doktor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts