Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~RUMIANKOWA CHATA Marty i Konrada KOMENTARZE :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 352
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Princesa:)

Wpadłam z rewanżowa wizytą. Uaktualniaj ten dziennik bo fajnie piszesz. A nawet nie wiem czy tego geodetę Wam w końcu przywiało czy nie;) Kiedy zaczynacie?

A ostateczna wersja kuchni super

Fajnie, że zostało to przejście. Kuchnia przestronna i elegancka:)

A na jak długo planujecie budowę? macie jakiś harmonogram??

Moim zdaniem blat:

- nie pasuje

- za blisko szafek

- wygląda na wstawiony tam trochę na siłę

Nie wiem jak często pieczesz, ale o ile nie robisz tego 3 razy dziennie, jego przydatność będzie przyzerowa.

A tak z ciekawości - po co Ci 2 piekarniki? :)

Edytowane przez salik

Princesa nie kombinuj, przecież do blatu obok zlewu tez z piekarnika masz metr:)

I spokojnie odstawiasz gorącą blachę na ociekacz od zlewu.

Ja bym tego murka nie robiła bo on tak trochę ni przypiął ni wypiął.

No i halo halo, gdzie się podziało drugie okno kuchenne??

Po zrobieniu myku na Photoshopie i zmazaniu 1 okna w kuchni wychodzi, że będzie elewacja frontowa tak wyglądała:

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/183188_190094961011322_100000324573600_567781_2832364_n.jpg

Okiennic raczej robić nie będziemy więc też usunęłam. Proporcje są tylko na oko...

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Witam się i ja :)

W "bociankach" znalazłam Dziennik, poczytałam - i tak sobie pomyślałam... dobrze, że ja na ten Twój dziennik trafiłam,jak już coś się dzieje więcej, bo pióro masz lekkie i zabawne, człowiek chciałby poczytać więcej - a tu masz ci los, przerwy w wątku po kilka miesięcy :p

Ciekawa jestem jak tam postępy na budowie? U nas fundament powoli wyłazi z ziemi. Także nam odradzano piwnicę - argumenty również te same - i za drogo, i niepotrzebnie, i tak w ogóle to po co..?? Ale my uparci jesteśmy, a warunki terenowe takie, że drożej by nam chyba wyszło niwelatę terenu robić niż piwnice kopać - takoż i piwnica została :)

I dylemata podobnego mam z rodzaju tych kuchennych - i u mnie kuchnia ok. 17 m ma mieć :) Tylko jest osobno, nie łączona z salonem - i ja sobie w niej wymarzyłam małą kuchenkę kaflową i piec chlebowy na dodatek ... :bash::bash::bash: No, takie wiejskie klimaty, heh.

I już wylewka pod komin dodatkowy zrobiona, wzmocniona... I nadal każdy stuka się w głowę, jak usłyszy :( Zaczynam i ja si.ę zastanawiać, czy warto. Tylko. że tak mi się marzyło... Ech.

Podsumowując - łączę się w bólu kuchenno-dylematowym (choć ty już masz pewnie decyzje podjęte) i pozdrawiam! I oczywiście czekam na ciąg dalszy, nooo.... :->