Princesa 18.05.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Lukarna dzięki, ukończenie to nic, gorzej z obroną Rozważamy teraz rodzaj kominów systemowych - ale czemu to aż tyle kosztuje Potrzebujemy 3 o długości 11,3m i koszt wychodzi niemal 11 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 02.06.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Myśmy także brali trzy - rozważaliśmy kilka opcji, ostatecznie zdecydowaliśmy się na schiedla rondo plus. Wyszło nam 10 tys. Dużo... ale kominy ponoć pewne, firma porządna. Mam nadzieję, że wybór dobry. Napisz, jakie decyzje u was zapadły. Aha - i jak tam praca mgr?? Już powoli gratulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 11.06.2011 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 U nas ostatecznie wybór padł na schiedla: - avant - rondo - rondo plus Wszystkie kominy o długości ok. 11m wyszły nas 10500 A praca obroniona na 5, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evitare 20.06.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Hoho, kochana - w takim razie gratulacje serdeczne! No to teraz poproszę o jak najczęstsze wpisy w dzienniku, bo ja tu czekam U nas już jutro zalewają drugi strop:) Muszę w takim razie drzewka śliwkowego w okolicy poszukać Edytowane 20 Czerwca 2011 przez evitare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 21.06.2011 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 A dziękuję U nas będzie teraz przerwa ok. 3 tygodnie - strop swoje odstoi a ekipa zrobi dach na drugiej budowie Także trochę odetchniemy od natłoku spraw budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 23.06.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Gratuluję Pani Magister:) U nas też był dylemat kominowy, w koncu mamy IBF. Mam nadzieję że będzie OK. Za 2 szt 10,60m zapłaciliśmy 5800. Trzeci będzie wentylacyjny z takich pustaków z dziurą To lepiej zacznij już mysleć nad wnętrzami bo od dachu do środka to juz prawie prawie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 24.06.2011 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ale do dachu jeszcze sporo zostało - ledwo poziom 0 mamy Poza tym nie wiem jak z kasą będzie... chcemy w przyszłym roku zacząć instalacje i wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 24.06.2011 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Bo widzisz ja pomieszałam wszystko:) Jak przeczytałam o stropie to zaraz pomyslałam o tym nad parterem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 25.06.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 A to dopiero nad piwnicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 25.06.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 jestem wielką fanką Twojego dziennika budowy. może powinnaś dla jakiejś gazety zacząć pisać? ) teraz muszę jeszcze komentarze nadrobić i już będę na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 26.06.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) pumpaluna czasem piszę różne rzeczy, ale raczej na potrzeby internetowych stron... zawsze dodatkowa kasa wpada dziękuję za miłe słówko Edytowane 27 Czerwca 2011 przez Princesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 04.07.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Princesa co słychać na budowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 21.07.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ale jak rodzice by partycypowali w kredycie to dalej rodzinę na swoim byście mogli brać?kosztorys to chyba najlepiej robić z jakimś budowlańcem czy rzeczoznawcą bo samemu to można trochę się wtopić, no chyba że orientowałaś się już w cenach i mniej więcej masz rozeznanie ile co będzie kosztowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 03.08.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 i na czym Princesso stanęło? mam nadzieję że przerażenie już minęło i zaczynacie plan budowlany wcielać w życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 06.08.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Rozważamy teraz rodzaj kominów systemowych - ale czemu to aż tyle kosztuje Potrzebujemy 3 o długości 11,3m i koszt wychodzi niemal 11 tys a po co Wam tyle kominów hahah ja nie będe miał ani jednego!! 11 tys do przodu :rotfl: Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.08.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 a po co Wam tyle kominów hahah ja nie będe miał ani jednego!! 11 tys do przodu :rotfl: Ciekawe czym będziesz ogrzewać i ile przez to jesteś do tyłu Kominek rzecz niezbędna według mnie i nie wyobrażam sobie domu bez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 16.08.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 instalacja elektryczna - kable są znacznie tańsze niż kocioł gazowy lub każdy inny + jakiekolwiek inne ogrzewanie - czy to kaloryfery , czy wodna podłogówka gazu tez nie podłączam - wiec jestem kolejne 15-20 tys na wszystkim do przodu a kominek będę miał bio ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.08.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 No nie wiem czy do przodu czy do tyłu. Poza tym nie będę się licytować. Każdy sam wybiera technologię a mi się pasywny dom nie uśmiechał i nie uśmiecha nadal. Bio kominek to nie kominek, jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 16.08.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 fajnie dom urósł przez ten czas jak się nie pojawiałaś jak tam, okna i dach wybrane? czym planujecie ogrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.08.2011 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 pumpaluna dach wybrany już dawno ale jeszcze robimy wyceny tej samej blachy w róznych składach. Okna niebawem weźmiemy na warsztat, ale jeśli będą drewniane... to wiadomo, że najpierw mokre prace trzeba zrobić. Ogrzewanie podłogowe kocioł na gaz kondensat. Mamy też zapasowy komin na paliwo stałe na wypadekl gdybyśmy kiedyś zapragnęli grzać czymś innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts