Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~RUMIANKOWA CHATA Marty i Konrada KOMENTARZE :)

Recommended Posts

Moim skromnym zdaniem chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby niestety zrezygnować ze schodów dywanowych. Wiem, że nie takiej odpowiedzi oczekujesz ale przecież odkryte to zostać nie może ze wzgledów bezpieczeństwa, sama wiesz, a:

- barierka sama piszesz że dziwnie

- płyta k-g to już nie będa te same schody dywanowe niestety:/

- najlepiej to przeszklenie chyba ale co to za widok na zejście do piwnicy...

A swoją drogą to nie dziwię sie że walczysz bo schody dywanowe sa piękne...

U kogoś w dzienniku widziałam takie osłonięte szybą ale nie pamietam u kogo niestety:/

ps. ale teraz juz mogę sobie wyobrazić;)

• Odpowiedzi 352
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

trochę się z tym kredytem u was ciągnie, my w sumie decyzję mieliśmy w 3 czy 4 dni po złożeniu dokumentów a umowa do podpisania gotowa była tydzień później

no ale dzięki Tobie znam nowe określenie - schody dywanowe, w życiu bym nie wpadła że to po prostu takie wiszące jednorodne schody, myślałam że jakimś dywanem wykładane czy cuś :) ja nie doradzę, mamy schody lane ze spiżarka pod nimi.

mogłabyś ewentualnie pokombinować z przeszkleniem np mlecznym albo jakieś barwne szkło dające kontrast do ścian, trochę mi to ciężko sobie wyobrazić chyba musieliby wizualkę ci zrobić żeby łatwiej podjąć było decyzję

Lukarna, na razie nie... ja myślę, że zrobimy dywanowe i się zobaczy ile będzie do przesłonięcia (w końcu kurcze to są dwubiegowe schody więc wysokośc 1 biegu nie jest jakaś dramatyczna, co innego gdyby były jednoczęściowe bez zakrętu...) i albo KG albo szkło, co ja będę się martwić dzisiaj, jak nie mam jeszcze dachu ;)

Poza tym muszę jechać na budowę i obczaić czy ewentualnie drzwi piwnicy zmieszczą się na dole schodów do piwnicy, bo tam jest maciupeńki hol i nie wiem, czy tak się da... a teraz nie mam czasu i na dodatek żołądek mi wysiadł, od 2 dni zdycham dosłownie...

Ale za to mogę się pochwalić roślinkami do ogrodu.

Na balkonie (póki co) kwitnie mi

Magnolia Alexandrina zdjęcia własnej nie posiadam, ale ma takie kwiaty (był 1, teraz jest następny, w sumie 2 ale to bardzo młode drzewko)

http://images.kurowski.pl/foto/magnolia_soulangeana_aleksandrina.jpg

Poza tym trzyma się dobrze Kalina

2 rodzaje bluszczu

Krzaczek Mirtu

Cyprys

Truskawki wiszące polecam - owocują nadal.

I sporo innych drobiazgów ;)

Oj to współczuję...

Ale roślinek gratuluję:)

Ja nawet nie myślałam jeszcze o tym:/ Jak na razie to wszystko po kolei wywalaliśmy, została wyżej wspomniana czereśnia i 3-4 orzechy które tez pójdą pod nóż...

Projekt ogrodu robi mi profesjonalistka, to jedyne z czym "zaszaleję" ale zupełnie się na tym nie znam i nigdy tego nie robiłam, poprosiłam więc o projekt mało pracochłonny;)

• 2 weeks później...