Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

~RUMIANKOWA CHATA Marty i Konrada KOMENTARZE :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 352
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie zazdroszczę znikających materiałów budowlanych:/

Dobrze, że się znalazły...

Kurcze ale jest różnica w wyglądzie domu bez więźby i z:) od razu inaczej wygląda, nie? To teraz czekamy na pokrycie:p

I widok z sypialni... bezcenny:)

ps. i na schody tez czekam bo jestem bardzo ciekawa pomysłu

No więźba zmienia bardzo wiele, a teraz jeszcze doszła membrana... to już całkiem inaczej ;) ale nie zrobiłam żadnych zdjęć bo ciemno już było... :p

A schody to nam zaczęli robić budowlane z desek, kurcze jutro mąż zrobi zdjęcia, takie schody się zapowiadają, że chyba wcale stolarza nie będziemy potrzebowali ;)

No to wrzucam schody ;)

Postanowiłam, że bieg dolny schodów z parteru na poddasze zostanie poszerzony ociupinkę i pod nim zostanie usytuowany bardzo płytki regalik na książki zrobiony z tego samego drewna co schody. Dzięki temu schody będą odkryte (dolny bieg zabudowany od spodu, ale górny już będzie widoczny cały), zasłonimy zejście do piwnicy i zyskamy fajne miejsce na książki (a w tym salonie jest go jak na lekarstwo...) i na dodatek zrobimy to dość tanim kosztem (szkło hartowane na wymiar wyszłoby bardzo drogo a niekoniecznie ładnie.

A oto moja radosna twórczość:

297259_265656036788547_100000324573600_923520_1185121001_n.jpg

Półki i ich zawartość będzie na tyle ażurowa, że ta wstęga schodów dywanowych i tak będzie jako tako widoczna.

Na samym dole schodów do piwnicy, o ile sie zmieszczą w tym maleńkim przedsionku :p

Cieszę się, że się spodobało :) mi też się podoba, a szczególnie to, że zapcham to miejsce książkami :p ja jestem totalnym molem i mam książek, jak w bibliotece ;) mogę nie jeść, ale książkę sobie kupię :rotfl:

Mam schody :p :P :p

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/301996_266717280015756_100000324573600_926514_1119665789_n.jpg

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/294236_266717346682416_100000324573600_926517_722689001_n.jpg

nic tylko wymalować i takie zostawić, genialna jets ta moja ekipa :wave:

Witam serdecznie

Przedstawiam się - Saly - dom w budowie nowoczesny Verona - stan surowy zamknięty :-)

Przybyłam bo zobaczyłam Twój wpis u Karoliny i Artura

Masz przepięęęęęęęęękny dom i super rękę do pisania

Przeleciałam Twój dziennik i bardzo mi się fajnie czytało

Będę do Ciebie zaglądać :-)

Pozdrawiam serdecznie

Saly

Princesa ale to nie ma co się śmiać - Twoje schody są naprawdę porządnie zrobione!!

A wiesz co, ten regał tam naprawdę będzie dobrze wyglądał - super pomysł. I patrzac na Twoje schody bardzo się cieszę, ze tez będę miała takie: zwykłe, proste ze spocznikiem. Wygodne i bezpieczne:)

A twoje zdjęcia wygladaja jak pocztówki:)

Lukarna ja się wcale nie śmieję ;) jak zobaczyłam jakie schody zrobili to prawie padłam ;) spodziewałam się byle czego bo o byle co prosiłam :p a tu taki Wersal ;)

No mi też się wydaje, że regał będzie jak ulał :)

A schody ze spocznikiem są super, wygodne, bezpieczne i ładne. Może nie ma takiego szału wizualnego, jak przy wstęgowych, ale są super ;)

Ale mam problem z membraną dachową. Kapnął na nią w kilku miejscach olej z piły do cięcia drewna i sa takie tłuste plamy... nic jej się fizycznie nie stało, ale zastanawiam się czy będzie spełniać w tych miejscach swoją funkcję? Słyszał ktoś coś na ten temat gdzieś? :/