karolakr25 27.09.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja miałam ogród przez rok przy swoim domu i prawie całe życie przy domu rodzinnym. I nie specjalnie przepadam za grzebaniem w ziemi Mąż polubił koszenie trawy (pod warunkiem że mu kupię taki mały traktorek, bo działka ogromna ), więc będzie trawa, kilka drzewek, iglaków i może z przodu domu i przy tarasie jakieś kolorowe roślinki I też chyba sie skuszę na projektanta ogrodu i od razu zlecę mu wykonanie go, bo centra ogrodnicze omijam dużym łukiem Ja nawet kaktusy potrafię ususzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 27.09.2011 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Ja właśnie lubię roślinki, choć ze względu na alergię na pyłki i zarodniki gryzbów wiele prac muszę omijać lub przywdziewać kombinezon Ale mam cudowne wiadomości, dzwonili z banku - MAMY KREDYT! :wave: Jutro będę miała na mailu umowę a potem podpisujemy Ufff kamień z serca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 27.09.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Gratuluję!!!! Biedaczka, tym bardziej cię podziwiam, że jednak to lubisz i ci się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 27.09.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Princesa suuuuper wiadomość:) Wielkie gratulacje!!! Teraz wszystko ruszy z kopyta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Princesa i co się dzieje u Was?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Nic Po weekendzie wraca ekipa Plan jest taki: - pokrycie dachowe - dokończenie izolacji piwnicy - wykonanie zjazdu do garażu - przyłącz wody i inne drobiazgi i na ten rok koniec My we własnym zakresie zrobimy chyba ogrodzenie (a przynajmniej bok i tył działki) i izolację dachu wełną + folia + być może płyty KG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 A umowę podpisujemy w poniedziałek, potem jeszcze trzeba w sądzie zrobić wpis umowny do hipoteki i zgarniamy kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Tak kontrolnie pytam:)Dobrze, że macie ten kredyt, to najważniejsze...Ja bym się musiała przez zime w koło tego rozejrzec:/ W sprawie kredytu oczywiście;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Super ze macie już ten kredyt, teraz jak będzie kasa to wszystko się potoczy dalej. My zdecydowaliśmy, że nie będziemy czekali z transzą do marca tylko w styczniu bierzemy i zakupy robimy żeby w marcu majstrzy weszli z wykończeniówką, a w kwietniu elewację zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 oj my 1 bierzemy już, kolejną właściwie w kwietniu dopiero bo wtedy będą przyłącza robione itd. elewacja to dopiero październik 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Słuchajcie a na ile transz można podzielić kredyt?Czy to bank narzuca czy samemu sie podaje co i jak?I czy to są równe transze czy różne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 No właśnie to jest ciekawe pytanie: kiedy zwróci sie inwestycja w okna 3 szybowe.Nie pomogę ale sama się zastanawiam, więc chętnie poczytam podpowiedzi.Chyba w poniedziałek (w wolnej chwili;)) spróbuję pomęczyć w tej sprawie Pana od okien HeKa - ma biuro obok mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ja już kiedyś z nim chwilę weszłam na temat okien 3 szybowych. Prosiłam aby mi zrobił wycenę bo chciałam się zorientować "mniej-więcej" ile mnie okna będa kosztować.I nie chcę teraz skłamać ale wydaje mi się że on cos mówił że do swojego domu brał 2 szybowe. Nosz kurcze ale mnie teraz będzie to męczyć bo dokładnie rozmowy nie pamiętam...Idę sprawdzić, może jeszcze jest u siebie (ja dziś nadgodziny:/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.09.2011 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Niee, poszedł już do domu:(Idę rzucic temat do mojego dziennika może ktoś mądry na to spojrzy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 My mamy 4 transze, sami ustaliliśmy ich terminy i wielkość. I tak np pierwszą wzięliśmy na rozruch (1/3sumy), drugą - ok 15% na instalacje (tu wyrabiamy się z tynkami i wylewkami), trzecia (1/3sumy) w styczniu a czwartą juz niewielka zostawimy sobie na ostatnią chwilę np na ogrodzenie czy elewację właśnie. Cena elewacji mnie zabiła, dom niewielki a tu 19tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 pumpaluna mamy podobną szacunkową wycenę... a w sumie banalna bryła, mała powierzchnia... boję się cen jakie słyszą osoby rozległych parterowych domów z mnóstwem wykuszy i innych duperelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ile u was za metr biorą? u nas 120zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 30.09.2011 18:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Oj szczerze to nie pamiętam, zapamiętałam sumaryczną cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 30.09.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 My nie braliśmy w ogóle pod uwagę okien drewnianych, nasze plastiki kosztowały prawie 16tys bez dosłownie kilkunastu zł. Okna zarówno drewniane jak i plastiki mają chyba tyle samo zwolenników co i przeciwników. Jedni mówią, że drewniane oddychają inni że są za duże straty ciepła. Bądź tu mądry i pisz wiersze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 07.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 bardzo ciekawy kolor, w sumie u nikogo takiego nie widziałam, jestem ciekawa jak się będzie prezentował w całości. A propos opinii odnośnie okien drewniane vs pcv to ja mam doświadczenie tylko z białymi - moi rodzice mają drewniane okna, szlak mnie trafiał z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts