Princesa 08.10.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Moi mają pożółkłę i zszarzałe PCV i nie da się ich doczyścić, a nie wiem czy powinno się to malować...Z białymi od zewnętrznej strony, szczególnie w mieście i bez dobrego zadaszenia, osłaniającego okno, zawsze jest kłopot... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Cześć Princesa:)Dobrze że się już zdecydowaliście jakie okna bo to ciężki wybór...Koloru też nie widziałam wcześniej u innych ale za bardzo się za kolorami okien nie rozglądałam... ps. my się chyba jednak na 2-komorowe zdecydujemy, chociaz ostateczna decyzja zapadnie po reszcie wycen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 08.10.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Tak, jasne 2 szybowe:) Chyba mi ten poranny remont sąsiada uszkadza myslenie:/U nas na razie wychodzi też różnica około 3 tys... Nie wiem sama się waham... Na razie skłaniam się ku 2-szybowym ale nie mówię ostatniego słowa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 My mamy białe pcv, przez 8 lat niepożółkły ale szukając okien do tego mieszkania kierowaliśmy się opinią znajomych którzy mieli z różnych firm i którym żółkły właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.10.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Chyba do tej pory tu nie pisałem, ale podczytuję Princesa - przemyśl dobrze sprawę szyby P4. O ile nie jesteś milionerką albo nie mieszkasz wśród mafii, to zysków z takiej szyby będzie niewiele. Jest za to sporo minusów: - cena - szyby P4 są sporo chłodniejsze o zwykłych - grubość komór okna - kolor okna (czy ktoś Ci powiedział że okna będą miały np. zielonkawy odcień) - waga skrzydła Jeśli chcesz mieć okna z folią, zapytaj sprzedawcę o szyby O2. No i jeszcze jedno - w tej chwili mało kto się włamuje 'tłukąc szybę'. Większość ludzi bierze szyby klejone ze względu na bezpieczeństwo mieszkańców (np. w sypialniach dzieci ulokowanych na poddaszu). Jak chcesz wydłużyć czas potrzebny na włamanie się do Ciebie (tak, każde zabezpieczenie tylko spowalnia), to lepiej pomyśl o okuciach WK1/WK2 (okna i drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Przy opcji tej folii dostaniesz dodatkowy rabat od ubezpieczyciela za zabezpieczenie antywłamaniowe. Musiałabyś się tylko dopytać ile %, w PZU przy drzwiach zniżka była 5 czy 7 %, teraz zmienimy na wartę więc już się nie orientuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 pumpaluna słyszałam o tym Tylko kurcze mały niepokój mnie dopadł z tą zielenią. Pognębię sprzedawcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) A alarm już patrzyłaś jaki będziecie mieli? Któraś z dziewczyn pisała o czujkach w oknach. U nas o czymś takim nie słyszałam Edytowane 8 Października 2011 przez pumpaluna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.10.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Oczywiście wybór należy do Ciebie, ale moim zdaniem branie szyb P4 do normalnego domu to nieporozumienie. Masz jakąś wycenę tych szyb? Jak masz opisany pakiet szybowy (np. 44.2/....)? Jeśli mogę coś zasugerować - nie polecam pisania o zamontowanych u siebie zabezpieczeniach alarmowych na forum publicznym Po co kusić los... BTW: Jak już coś montować pod kątem okien to tylko kontraktrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Racja Salik kontra że co? no nie, powinnam się podoszkalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.10.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Obawiam się że jeśli masz już wykonaną instalację alarmową i jesteś po tynkach, to trochę za późno (no chyba że opcja rycie ścian Cię nie przeraża). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumpaluna 08.10.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Tynków jeszcze nie mamy, ale myślę że zostaniemy przy tym co już zrobione. Złodzieje byliby frajerami, żeby do nas wchodzić, sąsiad vis a vis ma wypasioną chałupę z najnowocześniejszym sprzętem a my wszystko sprzed lat zabieramy Mój kolega z pracy się śmiał, że miał podłączyć alarm ale okazało się że ma wspaniałą sąsiadkę. Ona sypia tylko w dzień a nocami mantykuje i każdy się boi w okolice podejść bo baba larum robi i policję wzywa. Już ją znają w całej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) salik różnica w cenie z P4 to 3 tys. dla całości a co to te kontraktrony? napisz proszę coś więcej o tych zielonych szybach... Edytowane 8 Października 2011 przez Princesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.10.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Najprościej będzie jak poprosisz sprzedawcę aby Ci pokazał szybę P4 którą chce Ci sprzedać i taki sam pakiet szybowy ale bez szyby klejonej. Bierzesz jakiegoś HKS-a (tzw. suwanka - okno tarasowe)? Bo 25k to sporo za okna (jak rozumiem to cena z montażem). Z drugiej strony może masz po prostu dużo okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 (edytowane) Mam HSa bezprogowe suwane okno wymiar 340cm na 230 cm 3 okna piwniczne 90 na 60 6 okien 120 na 150 2 okna 100 na 230 cena z montażem HS to praktycznie połowa całej kwoty, droga małpa, ale piękna. Niestety w żadnym salonie, w którym byłam nie mają na wystawce okien z P4 A byłam w dużych salonach okien w Krakowie... może nie mają bo źle wygląda... Edytowane 8 Października 2011 przez Princesa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.10.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 No tak - HS wiele tłumaczy Sprawdź tylko najpierw czy ekipa która Ci będzie montowała okna ma pojęcie o dobrym montażu HS-a (bo łatwo to popsuć). Ja bym sobie dał na Twoim miejscu spokój z P4. Jeśli chcesz koniecznie w którymś oknie szybę klejoną, zapytaj tak jak pisałem o O2. Pamiętaj tylko że musisz wiedzieć z której strony ma być klejona szyba w pakiecie 3-szybowym (skrzydło ma szybę wewnętrzną i zewnętrzną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Po czym poznać czy ma pojęcie?W sumie rozmawialiśmy tylko ze sprzedawcą z salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.10.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Po komentarzach w Internecie/na forum Możesz też zapytać jak będzie uszczelniony próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 A jak powinien być? Niestety w internecie nic nie znalazłam o tym konkretnym salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 08.10.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Takie informacje o montażystach przesłał nam salon: Posiadamy autoryzowany montaż. Z ekipą montażową współpracujemy od 6 lat.Nigdy nie mieliśmy żadnych problemów z jakością montażu ani składanych reklamacji na montaż. Panowie są bardzo dokładni i są to osoby na właściwym miejscu. Okna montujemy na oryginalnych niemieckich wkrętach SPAX. Są to wkręty specjalne do montażu stolarki - SPAX-RAoraz na piance montażowej SOUDAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts