darsalam 29.01.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam Mam na poddaszu użytkowym na jednym obwodzie 3 kaloryfery, 2 ostatnie przestały grzać.Pozostałe wszystkie grzejniki na innych obwodach grzeją Próbowałem odpowietrzyć ale wylewa się sama woda,filtr przed pompką wyczyściłem i nic.Temperaturę utrzymuje na budowie w okolicach przy (-20) 5 stopni.Co może być przyczyną?Czy jest możliwe aby zamarznął kawałek rurki w wylewce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jeśli ten jeden grzejący nie dogrzewa całego pomieszczenia powyżej zadanej temp. (gdyby tamte dwa miały termostaty) to zamarznięcie wydaje się najbardziej prawdopodobną przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 29.01.2010 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Co oznacza 3 kaloryfery na jednym obwodzie ?Dla mnie to oznacza że jeśli gdzieś zamarzła woda to wszystkie kaloryfery padają ... bo to ten obwód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja to raczej rozumiem, że jedna rura zasilająca i powrotna i podłączone grzejniki do nich, a zamarzła gdzieś za drugim grzejnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 29.01.2010 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja to raczej rozumiem, że jedna rura zasilająca i powrotna i podłączone grzejniki do nich, a zamarzła gdzieś za drugim grzejnikiem Mniej więcej 1 grzeje a 2 i 3 już nie.Każdy dzień rozpalam w piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ja to raczej rozumiem, że jedna rura zasilająca i powrotna i podłączone grzejniki do nich, a zamarzła gdzieś za drugim grzejnikiem Mniej więcej 1 grzeje a 2 i 3 już nie.Każdy dzień rozpalam w piecu. Ale jak sterujesz tym ogrzewaniem? Masz tam zawory i termostaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 29.01.2010 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 termostatów nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.01.2010 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 termostatów nie mam Jeśli nic nie ogranicza przepływu i kocioł chodzi cały czas to jedynie mogła stanąć pompka i w tym czasie zamarzło. Trudno mi znaleźć inną koncepcję (chyba, że nie zamarzło, a się zapchało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 29.01.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 a masz możliwość przykryzowania przepływu w pierwszym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 03.02.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 I może w instalacji zrobił się jakiś syf/zator. Podczas malowania, szlifowania sporo paprochów potrafi wpaść do rur CO (gdy kaloryfery odkręcone). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts