artexx 19.01.2004 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2004 Wie ktoś może skąd zdobyć rysunki techniczne szafek kuchennych? MOże jakaś strona internetowa albo ksiązka? Ogólne wymiary można znaleźć w sieci ale wolałbym bardziej szczegółowe schematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaSówka 10.02.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 wieczorkiem prześlę ci stronkę na której są szafki, niestety musisz pamietać, że każda firma ma różne rozmiary szafek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes z Krakowa 11.02.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Czy ja tez móglbym prosic o te strone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 11.02.2004 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Wymiary szafek wynikają ze standardowych rozmiarów frontów, blatów i sprzętu do zabudowy (rozmiaru piekarnika raczej nie zmienisz ) Generalnie meble kuchenne to: 1. Korpusy - proste skrzynie na 99% wykonane z płyty meblowej (paździerza). 2. Fronty/blaty - kupuje się gotowe są setki kolorów i form, ale wymiary (typoszereg) zawsze te same 3. Okucia - szkoda pisać - co kto lubi. Dobre okucia zdecydowanie poprawiają wygląd i ułatwiają prace (np.: metaboxy - gotowe boczki szflad z prowadnicami) W sumie bułka z masłem - trudno zepsuć, tylko trzeba być starannym i się nie spieszyć. To co widać tutaj sam zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 11.02.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Jasiu, czy "dziura" na zmywarkę jest równa jej szerokości? Jak otworzysz drzwi zmywarki nie zahaczając o uchwyt szafki z lewej strony? Ja miałam podobne ustawienie i musiałam przesunąć zmywarkę trochę w prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 11.02.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Jest lekki zapas (niecałe 2cm) Pozatym drzwiczki szafki narożnej są zlicowane ze ścianką boczną wnęki na zmywarkę, więc wystaje tylko uchwyt. Nie powinno być problemu ale jak by co... to cos wymyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artexx 11.02.2004 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2004 Ponieważ już trochę czasu minęło od mojego posta to powiem tyle ze kuchnia (robię jak narazie tylko dół) jest już w 80% gotowa. Stanąłem jednak przed małym dylematem-czy płyta pod piekarnik do zabudowy jest jakoś bardziej wzmacniana aby wytrzymała jego ciężar i wysoką temperaturę. Jak narazie płytę bezpośrednio pod kuchenką mam przykręconą na 4 konfirmatach z każdej strony do boków szafki. Czy to wystarczy zwłaszcza że kuchnia ma jeszcze 4 otwory którymi mozna ją przykręcić od frontu. Czy tez robić pod nią jeszcze jakieś dodatkowe wzmocnienia aby się nie zapadła bądź płyta się nie wygięła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 12.02.2004 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2004 Daj z tyłu poprzecznie płytę grubości 10-20 cm i przykręć ją do boczków szafki i do półki - to wystarczy. =============| || || piekarnik | <- tył szafek| || || |=============| # <- tutaj| # | |[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 18.02.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2004 Przyłączam się do prośby artexx'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiech 02.03.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Do Jasia i innych którzy sami wykonują meble kuchenne w domu. Zamierzam sam wykonać meble kuchenne .Najbardziej boję się wykonania szuflad.Na co jeszcze należy zwrócić jeszcze uwagę przy montażu szafek.Ile wyniosło Was to taniej w porównaniu do cen ze sklepów.Pozdrawiam Wiech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 02.03.2004 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Nie wiem ile taniej bo nie robiłem wyceny. W sumie za 7 mb szafek (prawie same szuflady) + jeden słupek zapłaciłem "so wsiem" (szafki, blaty, okucia) niecałe 2,5 tysiąca. W jednym z moich wcześniejszych postów jest link do zdjęcia. Robiac szuflady z metabox'ów niewiele możesz spieprzyć. Na szuflade potrzeba: * 1 kpl. metabox (boczki + prowadnice) - ca 25 zł * Front - od 20 do 60 zł w zależności od materiału i rozmiaru * Spód i tył szuflady (parę zł) - najlepsza zwykła biała płyta meblowa (jak dostaniesz może byc cieńsza - czyli np.: 12 mm - wówczas szuflada będzie lżejsza - nawet nie trzeba laminowac boczków. * Uchwyt - co kto lubi * Garśc wkrętów do drewna 15mm i 30mm * Miarka, poziomica, wkrętak, wkrętarka, wiertarka z wiertłem do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Piotr 08.03.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Ja też poproszę, Marzeno, o namiar na te rysunki techniczne. Jasiu, a powiedz... Ile rzeczy zepsułeś w tych szafkach? Poza tym - czy wcześniej umiałeś już np. posługiwać się wiertarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 08.03.2004 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2004 Wiertarką tak Wcześniej już pare "konstrukcji skrzyniowych" skleciłem. A spieprzyłem kilka drobiazgów (dwa razy wywierciłem otwory pod uchwyty w złym miejscu i mam jeden front do wymiany). Pozostałe błędy (o których wiem) są nieistotne (nie mają wpływu na wyglad i funkcjonalność) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka5 09.03.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2004 Witam , czy ja moge tez prosic o strone z rysunkami technicznymi ?[email protected] Z gory dziekuje - Anka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 19.03.2004 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Ja tak nieśmiało-gdzie się kupuje te metaboxy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 20.03.2004 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 W hurtowniach okuć meblowych, akcesorii meblarskich, etc... - fajne miejsca Internet lub Panorama Firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 20.03.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Dzięki! Poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filips 20.03.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Ciao Wczesniej tego nie widzialem dopiero dzisiaj, moze wam sie przyda strona na ktorej sa wymiary roznych urzadzen do kuchni. Strony sa w budowie i nie po polsku ale wymiary da sie sprawdzic cucinaservizi.com Widze ze Jasiu nad tym troszke popracowal - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia 21.03.2005 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Również jestem zainteresowana rysunkami technicznymi szafek Mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamY 21.03.2005 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Pisałem kilka wątków nizej... zobaczcie http://www.yogard.com.pl/inne/Zrob_to_sam.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts