sebq 29.01.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam!Drodzy forumowicze! Od grudnia jestem szczesliwym wlascicielem mieszkania, z pieknym kredytem na 30 lat;) Odbior mieszkania w stanie deweloperskim nastapil juz 2 miesiace temu, a ja ciagle zabieram sie za wykonczenie, o ktorym nie mam bladego pojecia. Plan co z czego zrobic jest wykonany, tylko od czego zaczac? Czy podlogi, czy malowanie? A moze pierwszym etapem powinna byc lazienka? Kiedy drzwi, kiedy schody?(mieszkanie jest 2poziomowe)Tynki polozone maszynowo wygladaja cudnie i sa proste. Czy potrzebuje dodatkowego podkladu przed malowaniem? To samo dotyczy podlog. Czy znacie moze firme wykonczeniowa z Poznania lub okolic Poznania, ktora jest warta polecenia?Dziekuje, czekam na uszczypliwe komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.01.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Sebku, przeczytaj zdanie pod swoim nickiem po lewej Generalna zasada : najpierw prace mokre (np. płytki) - potem suche (np. drewniane podłogi). Resztę - znajdziesz na forum jak poczytasz Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 29.01.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 najpierw kafle, potem malowanie i podłogi drewniane (lub na odwrót- jak kto woli) , potem drzwi na końcu meble. ściany i podłogi trzba zagruntowac przd malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
intense 19.08.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ponawiam pytanie, jestem w podobnej sytuacji - na jakim etapie montujemy drzwi wewnętrzne? po zagruntowaniu, malowaniu ścian, płytkach i panelach na podłodze? czy ościeżnice przed?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 19.08.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Na samym końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 01.09.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Najpierw roboty mokre, po ewentualnym wylaniu posadzki można się zabrać każdy element wykończenia. Najlepiej zacząć od solidnych drzwi wejściowych co by się nie okazało że po wykończeniu wszystko wynieśli, bo się okazuje że z tynku wyrywają elektrykę. Dalej łazienka, schody, później dopasować podłogę i na sam koniec malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts