rakgrzech 29.01.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jak naprawić (zalepić) dziury w tynku cem-wap? Chodzi mi o porady dotyczące techniki wykonywania takich napraw, aby po pomalowaniu nie było widać łat i różnicy w strukturze. Tynk jest nowy, jeszcze nie malowany. Dziury powstały podczas prac instalacyjnych np. przy prowadzeniu rur do grzejników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 29.01.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jak naprawić (zalepić) dziury w tynku cem-wap? Chodzi mi o porady dotyczące techniki wykonywania takich napraw, aby po pomalowaniu nie było widać łat i różnicy w strukturze. Tynk jest nowy, jeszcze nie malowany. Dziury powstały podczas prac instalacyjnych np. przy prowadzeniu rur do grzejników. Kupujesz tynk, nakladasz kielnia, wyrownujesz np. paca. Po paru godzinach (lub minutach - zalezy od rozmiarow) trzeba zatrzec - najlepiej tym samym czym u Ciebie zacierali tynkarze na koniec - moze to byc np. paca styropianowa albo z filcem Ten sam sposob zacierania (i takimi samymi narzedziami) moim zdaniem zagwarantuje taka sama strukture jak ta pierwotna. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majki 29.01.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Mam tynki maszynowe Baumit mpi25, nawet zoastawiłem sobie ze 2 worki w razie czego na zaprawki ... W.g mnie dupa, zawsze będzie widać Może to kwestia umiejętności, ale nie byłem w stanie dojść, do takiej "jakości" zatarcia jak struktura obok "dziury" Dlatego zrobiłem gładzie pozdrawiam, majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 29.01.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Jak naprawić (zalepić) dziury w tynku cem-wap? Chodzi mi o porady dotyczące techniki wykonywania takich napraw, aby po pomalowaniu nie było widać łat i różnicy w strukturze. Tynk jest nowy, jeszcze nie malowany. Dziury powstały podczas prac instalacyjnych np. przy prowadzeniu rur do grzejników. Kupujesz tynk to się nazywa dokładnie "zaprawa tynkarska cementowo-wapienna" ... coby jej/jemu gipsówki w sklepie nie wciśli , bo przeca z automatu to się z reguły gipsem dziury łata W.g mnie dupa, zawsze będzie widać Może to kwestia umiejętności, ale nie byłem w stanie dojść, do takiej "jakości" zatarcia jak struktura obok "dziury" Dlatego zrobiłem gładzie pozdrawiam, majki mnie się udało ... i żadnej filozofii nie było ... łatałam osobiście dziury po gwoździach , przy instalacjach , przy ościeżnicach , i inne .... zresztą .... pod warstwą podkładówki i 2 warstwami farby właściwej różnice nawet gdyby były - się zacierają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts