rysik 29.01.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam w moich skromnych i jeszcze bardzo pustych progach.Gwoli wprowadzenia: lubimy miejskie wygody na co dzień (tzn chcemy miesc blisko takie dobra jak komunikacja miejska itp) i często podróżujemy, więc szukajac miejsa do życia nie braliśmy pod uwagę budowy domu w raczej mieszkania lub segmentu. Stanęło na tym ostatnim. Ze względu na ceny – na obrzeżach, ale pod nosem mamy 4 autobusy miejskie i 20 min nimi do metra.Nasza szeregówka budowała sie baardzo długo, potem długo było tak:http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/img_105441f2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 29.01.2010 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Aż wreszcie osiedle nabrało kształtu:http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/img_3468a569.jpg Tzw urządzanie ruszyło od grudnia 2009 – dłuuugo czekaliśmy na podłączenie mediów:(Jedyny dobry punkt tego czekania to to, że to co miało wyschnąć to wyschło itd Forum śledzę od jakiegoś czasu – zbierając cenne pomysły i uwagi a także podziwiając wiele fantastycznych wnętrz. Teraz ruszamy pełną parą z naszym „wnętrzem”, więc bardzo licze na komentarze/sugestie/podpowiedzi,Pozdrawiam weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 29.01.2010 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 i jeszcze podziele się swoją zmorą Architektura nie jest „powalająca”, ale też nie jest taka zła (chyba...). Szoku i prawie zawału doznałam za to, jak po przerwie pojawiłam sie na budowie a tam taki koszmarek: http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/img_23871b3c.jpg Czyli tzw „złote” szprosy Niestety chwilowo poza dręczeniem dwelopera pozostaje mi się z nimi na jakiś czas pogodzić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 29.01.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 rysik, glowa do gory - do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic a jak nie, to walniesz sobie piekne firany, panele albo jeszcze cus innego i tez bedzie git a do tego mam przeczucie, ze jak zajmiesz sie wykonczeniowka, to zapomnisz o szprosach - nawet zlotych ps. chcialam dodac, ze nic nie mam do sprosow - jak ktos lubi to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betib 29.01.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 z daleka podobne te szeregowce do mojego szprosy sa ok ale nie zlote..........nie mozna tego wymienic? ja duzo bym dala zeby miec takie wielkie okno w salonie......a u mnie jak w bloku, okno na 2 skrzydla i okno balkonowe wrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 29.01.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 hejka, okno salonowe - marzenie - a szprosy... hmmm ja też nie przepadam, ale wierzę, z ecos wymyslicie. czekam na cd 20 min do metra? brzmi bardzo obiecujaco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 30.01.2010 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ale się cieszę z pierwszych gości Do betib zaglądam regularnie (aczkolwiek po cichu), wątek AMFI właśnie przeczytałam, jak wrócę z budowy to przeczytam oczywiście o Kostce Rubika. Dziewczyny - bardzo ładne macie domy! Każdy inny ale każdy dopracowany i spójny AMFI jakie masz fantastyczne czworonogi Też uważam, że szprosy są ok - np białe drewniane - choć może nie do końca w tego typu domu. No nic - na razie się urządzamy, jak się za jakiś czas odkujemy finansowo, to pomyślę nad wymianą okien. Cel na teraz - w połowie marca (wariant optymistyczny) lub pod koniec się wprowadzić (tyle, że będziemy się urządzać etapami - tzn teraz roboty grubsze, lazienki, wszystkie podłogi, szafy garderobiane, częściowo sypialnia i gabinet a np kuchnia poczeka jeszcze kilka miesięcy). A teraz jedziemy z wizytą do naszej szeregówki - zobaczyć czy i jakie nastąpiły postępy... Miłego dnia:) ps. tak do metra - a dokładnie do jego stacji końcowej mamy 8 przystanków autobusowych - z czego kilka na "żądanie" więc jedzie się na prawde szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edak 30.01.2010 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 ale stacja końcowa na Ursynowie czy z drugiej strony? Pytam, bo ja nabyłam podobne cudo, ale 20 minut do metra na Ursynowie (20 minut jak korków nie ma ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 30.01.2010 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witaj edak Z drugiej strony - do Metra Młociny. Zamieszkamy na wylocie na Kampinos. czy juz tam mieszkasz? i czy prezentujesz na forum swoje wnetrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 30.01.2010 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 I po wizycie w domu.Niewiele jest do pokazania - bo większość zmian mało "fotogeniczna", ale że jest to wątek w sekcji „zdjęcia” więc wstawiam kilka z dzisiaj – biało za oknem i biało w środku Zaczątki łazienki na piętrze – pojawiła się wanna i płytki:http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/dsc_0190b699.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/dsc_0189948b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 30.01.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Bedzie cala biala? jak tak, to zazdraszczam Teraz tez bym sobie taka zrobila ... no ale najpierw trzeba by bylo bombe wrzucic do Rubika i zaczac na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.01.2010 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Na razie bardzo mi się podoba Ale niedawno wyprowadziłam się od Ciebie dalej Wcześniej Wawrzyszew Czekam na dalszy ciąg, bo nieźle się zapowiada. A szprosy ? Za rok przestaniesz je widzieć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 31.01.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 ...AMFI jakie masz fantastyczne czworonogi .... a bardzo dziekuję, właśnie dziś w nocy powiekszyła nam się rodzinka bardzo symaprtcznie zaczyna się robić w Ciebie - wanna w mozaice masz może rzuty domku? zawsze łatwiej sobie wyobrazić calość jak mozna zerknac na rzut... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 31.01.2010 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Mohag, a co chcesz od swojej lazienki? Fajnie wygląda! Ja bym do Rubika bomby nie wrzucała! Moja nie będzie cała biała – biel będzie przełamana drewnem: na podłodze i w szafach z piecem i suszarką. Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Rzuty postaram się wstawić w nadchodzącym tygodniu Milego poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 01.02.2010 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 na życzenie: najpierw rzut "góry": http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0210/dsc_02098d16.jpg jest to rzut oryginalny - we wszystkich pokojach w rzeczywistości są lukarny zamiast okien połaciowych. I rozmieszczenie poszczególnych elementów np w łazience będzie u mnie trochę inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 01.02.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 A co to za dwie wnęki, a na podłodze co będzie? Zapowiada się miło. I po wizycie w domu. Niewiele jest do pokazania - bo większość zmian mało "fotogeniczna", ale że jest to wątek w sekcji „zdjęcia” więc wstawiam kilka z dzisiaj – biało za oknem i biało w środku Zaczątki łazienki na piętrze – pojawiła się wanna i płytki: http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/dsc_0190b699.jpg http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0110/dsc_0189948b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.02.2010 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Mohag, a co chcesz od swojej lazienki? Fajnie wygląda! Ja bym do Rubika bomby nie wrzucała! e nic szczegolnego, ale wszystko powstalo z dwa lata temu i gusta mi troszke w "inna strone" poszly od tego czasu ps spora ta gora - a jak masz dol rozplanowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rysik 01.02.2010 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 i dół: http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0210/dsc_0208f36d.jpg przepraszam za jakość rzutów.Całość ma ok 123 m2 powierzchni powyżej 2 metrów wysokości + 19 m garażu. Dużą bolączką jest bardzo mały wiatrołap. Nie zdecydowaliśmy jeszcze, czy zostawimy kuchnię raczej otwartą (jak na planie) czy też zamontujemy np drzwi suwane... Na decyzję mamy czas do czerwca;) e-mól, dzięki za odwiedziny;) Wnęki łazienkowe to 1. prysznic (ta obłożona mozaiką 2. miejsce na małą saunę (w planach na jesień 2010...). Saunę bardzo lubimy więc pozwoliliśmy sobie na taką "fanaberię" - mimo, że zabierze łazience trochę "powietrza" Na podłodze w łazience ma być teak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 01.02.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Na rzutach przeca wszystko widac Fakt wiatrolap maly - szkoda, bo przy takim "pieknym duzo miejsca" mogli cos z tym wymyslec ale staraj sie przyzwyczaic jakos do niego, no chyba ze bedzie Ci przeszkadzal, to zdecydujesz ... u mnie byla podobna sytuacja i zrezygnowalam z niego zeby powiekszyc przedpokoj. W lecie i jak jest cieplo, to rybka ... ale jak jest zimno, wieje i takie tam, to zanim czlek wlezie do domu, to juz zimno hula no ale ja mialam alternatywe tz zabudowalam ganek i wyszedl 1.6x3.5 m wiatrolap. Kuchnie mozesz zamknac w kazdej chwili a drzwi rozsuwane sa dobra alternatywa, bo mozna zamknac ale tez zostwic otwarte zeby przestrzenniej bylo. Jedynie miejsce "stolowe" tz na wiekszy stol z krzeslami, bedziesz musiala dobrze pokombinowac i jeszcze lepiej wymierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 01.02.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Moja nie będzie cała biała – biel będzie przełamana drewnem: na podłodze i w szafach z piecem i suszarką. Rysik, to już rusza moją wyobraźnię. Będę czekać na zdjęcia z realizacji tego planu. A szprosy, no cóż, jeśli nie pokochasz, to przyjdzie nie zwracać na nie uwagi. Ja mam przed dużymi oknami w salonie widok na łąki, las, a żeby nie było zbyt pięknie, to i na dwa słupy i druty niskiego napięcia. Da się przeżyć i moje słupy i Twoje szprosy. Cała reszta, która już będzie Twoją zasługą wynagrodzi to, na co nie miałaś wpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts